• Captain America
    19.8k
    Kako to gluten šteti čovjeku koji nema celijakiju?Juznjak

"Pomodarstvo", kako bi rekla moja kolegica.
  • Noel
    10.9k

Navodno bezglutenska prehrana povećava snagu i izdržljivost,općenito dosta dobrih stvari donosi kod sportaša u tijelu. Rekao bi da je Novak Đoković glavni ambasador trenutno takvog načina prehrane u sportu. Dosta se oko toga lome koplja i kod sportskih nutricionista i sportaša.
  • FrenchMontana
    1.2k
    Koji k, bolje da ih je bacio na carnivore prehranu nego ovo poluveganstvo. Doslovno ne postoji bolja namirnica od jaja…
  • nkdz
    1k
    Rekao bi da je Novak Đoković glavni ambasador trenutno takvog načina prehraneNoel

On baš i ima celijakiju i zato mu takva prehrana pomaže da ima više snage i da je zdraviji
  • Brusa
    2.9k
    užas. Neće imat snage za puknit po golu od te slabašne hrane...
    Nije Cannavaro gledao Rockya, odma sirova jaja ujutro :strong: a ne cikla...
    A ovo za gluten, da , koliko ja imam saznanja, ako nemaš celijakliju, onda je potpuno svejedno
  • Noel
    10.9k

Istina, ima dosta slučajeva di netko nema celijakiju. Messi je najpoznatiji sportaš/nogometaš koji ne konzumura gluten ali se u medijima to toliko nije pričalo. Za Đokovića je jer je on sam zbog svoje bolesti pokušavao osvjestit i druge sportaše koji ne boluju od celijakije.

Pa evo ak nekog tješi Cannavaro od naših plavih dečkiju želi napraviti Messije.
  • BBB Mataa998
    2.3k

Ovisi kad i u kojim kolicinama i na koji nacin spremljena. To da ne postoji bolje namirnica od jaja je ono kao kad neki starac prica mladjem sto jedes tu piletinu,ja u svoje vrijeme pojedem kilu kruha,pola praseta i pola kile krumpira i radim cijeli dan a kasnije odigram i utakmicu i budem kao metak
  • nkdz
    1k

Je, dobro si sve napisao.
    Iz osobnog iskustva poznajem celijakiju ali kak sam kažeš dosta ljudi ne jede gluten iz neke mode.
    Možda ima nešto u tome da Messi ne jede ali ko zna.

Vjerovat cemo Fabiu da zna kaj radi :)
  • Droljo
    15.2k
    Nikola Kalinić je zabio gol kad je krenuo sa bez gluteinskom prehranom. Toliko.
  • marcio amoroso
    41.1k
    Bočkaj kad čuje ove novitete s kuhinjom...vjerojatno već traži raskid ugovora :smile:Blueshadow86

Vidio sam ga neki dan ispred Maxija. Čovjek se doslovno prepolovio.
  • Bratić
    101
    Jesam ja lud ili Fabio nije zabranio jaja nego jaja na oko
  • jp23
    3.1k
    Nisi lud, doslovno to piše u citiranom članku, da je izbacio jaja na oko iz ponude za doručak.
    I nakon toga su nabrojene još neke druge promjene
  • Jurki
    16.9k
    Kaj je v tomu lose?! Nesmeju jesti kruh za dorucak. V zemlje de se kvazi se s kruhem jedeFacke

Pa bas zato kaj samo trpamo beli gvac v sebe smo najdeblja nacija u Europi. O bolestima srca, krvozilnog sustava i infarktima je bespredmetno govoriti.

Zarađujes stotine tisuca eura godisnje ... izvoli se drzati reda ili odjebi delat nekam na pilanu pa trpaj u sebe razna sranja kak god hoces.
  • Facke
    5.8k

A dobre , sami su si ljudi krivi kaj se moraju s 5 litri masti speci i jesti. Ja te ne volim al tak su se ljudi nafcili.
    Al ne verujem da je taj biftek pun masti i ostalih stvari.
  • Jurki
    16.9k
    vjerujem da zna kaj dela.. ocito kopira stvari koje se primjenjuju u najbogatijim klubovima svijeta.
    Isto kak i po pitanju treninga de se koristi sva moguca tehnologija za pracenje i usavrsavanje igraca, tak je i s prehranom.
    Kod nas SF a na Zapadu normala.
    Ako ti neka promjena moze donesti pa samo 1% to je vec puno i treba to iskoristiti.
    Ne znam, ne kuzim se u nutricionizam, siguran sam da nije to napravil bezveze i na svoju ruku iz nekog hira.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.