• hardek
    4.2k
    Ne pretjerano uvjerljiva prezentacija al s obzirom na bolesti i ozljede 3 boda su najbitnija. Ovo je prvi put ako se ne varam da imamo punih 7 dana do sljedeće utakmice jer onaj put protiv Šibenika smo igrali u petak a tekma prije toga u nedjelju.

Želim vidjet pomak u odnosu na utakmice protiv Šibenika, Bjelovara i Gorice.
  • Zg123
    1.1k
    Imao je ideju, ali ovaj skup poluigraca koje je doveo nas ex sportski direktor to ne moze ispostovati niti odraditi kako bog zapovjeda tako da mislim da ce odustati od toga i igrati horuk nogomet ala Jakir i na guzove se izvlaciti
  • GeneralNapoleon
    849
    igrati horuk nogomet ala Jakir i na guzove se izvlacitiZg123

Ovoga je i mene strah. Sve vise licimo Jakirovski. Ali mozda Jakir uopce nije bio kriv nego je skuzio da se sa ovim igracima ne moze drugacije igrat.
  • Teofil Kateran
    1.8k
    Danas su svakako bitna 3 boda, ali iz utakmice u utakmicu je sve manje onog pressinga koji je počeo igrati na pripremama. Danas je to bilo baš slabo, a ni protiv Bjelovara u kupu nije baš bilo pressinga. Vezni red nam je danas bio baš limitiran. Ako ništa, zasad pogađa sa zamjenama što je vrlo bitno, nije tvrdoglav da gura nekog da igra cijelu utakmicu ako ne ide.
  • austrijanac
    5.7k
    Meni je tipa veliki plus danas broj dodavanja.

Nešto s Ademijem (bio mi je ok danas) i Kačavendom je danas to bilo mlako u sredini, ali procjena da smo završili tekmu preko 600 dodavanja sigurno i garant blizu 1l200 u njihovoj trećini mi daje optimizam.

Slažem se, danas je ovo bilo slabo, možda radi mlake sredine (iako ponavljam individualno su ti igrači čak i ok bili samo sistem nije možda za njih), no pobjeda je tu i eto.

I udarci, u HNLu je prosjek na 17 cca sad, bude se to krenulo vraćat.
  • Zg123
    1.1k
    Ono sto mi se svidja kod njega je da nema svetih krava i zamjenit ce igraca kako god da se zove
  • Ijayi Atiemwen
    1.9k
    Pod Misterom na Maksimiru (HNL) - Istra, Šibenik i Gorica svi po tri komada u mreži i praznih đepova u autobus.
    Nadam se kako će se isto tako provest i naš idući protivnik na Maxu :yum:
  • Dragon1Warrior123
    3.9k
    Jedino Milan primio manje od 3 gola, oni su samo dva dobili.
  • NVKOD
    3.2k
    Fabio Rivoluzionario: Uoči derbija mijenja prehranu igrača, špinat i cikla umjesto salata i jaja!

A baš uoči tog vrhunca sezone, baš prije ove tri utakmice, Fabio Cannavaro odlučio se za 'malu revoluciju' u Maksimiru. Dinamov trener, očito, nije zadovoljan nekim stvarima u klubu i misli da bi trebale biti na višoj, odnosno, drugačijoj razini. Nije, dakle, zadovoljan kvalitetom terena za treninge, međutim, to nije nešto što se može mijenjati preko noći. Ali, zato može mijenjati - prehranu. Da, Cannavaro je krenuo u pravi 'obračun' s prehrambenim navikama Dinamovih igrača, traži kuhinja bude maksimalno na raspolaganju prvoj momčadi, da se obroci služe u hotelu, da meniji za zajedničke obroke, u vrijeme karantena ili boravka u Maksimiru, budu raznovrsni. Što se, pak, tiče samih jela, Cannavaro je, kako doznajemo, naredio da za doručak ne smije u ponudi biti jaja na oko, zabranjen je kruh, nema više bifteka i crvenog mesa, u 'ilegalu' odlaze i salate i juhe, a na meniju prevladavaju piletina i losos. Svi prilozi, poput riže i tjestenine, moraju biti bez glutena, Cannavaro je u ishranu 'ubacio' špinat na pari te pečenu ciklu! I inače dosta toga bazira na cikli. Također, tražio je posebnu aparaturu za cijeđene sokove i nove aparate za kavu, a, to je, kako čujemo, samo početak promjena koje Cannavaro želi uvesti u svakodnevni život svojih nogometaša. Želi kontrolirati unos baš svega u organizam, od količine vitamina i minerala do ugljikohidrata i svega drugoga. Naravno, to će se i točno provjeravati...

Pričajući s nekim stručnjacima za prehranu sportaša, uglavnom smo dobili potvrdu da ta 'revolucija' koju uvodi Talijan ima znanstvenu podlogu, da ima smisla i može dodatno nadograditi fizičko stanje igrača. Međutim, malo je upitan tajming, je li pametno tako radikalno mijenjati prehranu igrača, na vrhuncu sezone, u jeku borbe za naslov prvaka? Hoće li to možda u prvoj fazi izazvati kontraefekt, da igrači nadoknađuju obroke izvan kluba, u raznim restoranima brze prehrane? Sjećamo se, bilo je već takvih pokšaja u Dinamu, jednom prilikom uvedene su radikalne promjene u prehrani, no, kad su igrače u autobusu nakon pobjede u Derbiju na Poljudu dočekali sendviči s avokadom, ideja je brzo pala u vodu. Ali, Cannavaro je, čujemo, vrlo uporan i odlučan u namjeri da uvede ove promjene, uvjeren je da će to donijeti pomake i na samom terenu. Sve to iziskuje dosta promjena u organizaciji posla, troškove nabave, promjene rasporeda... Ali, stižu Derbiji, utakmice koje 'lome' sezonu i Cannavaro se lovi za svaki detalj. Hoće li nova prehrana pomoći u osvajanju naslova?
  • javolimtebejako
    2k
    kad su igrače u autobusu nakon pobjede u Derbiju na Poljudu dočekali sendviči s avokadom, ideja je brzo pala u vodu.NVKOD

zamisli drame, pa valjd je u sendvicu bilo jos nes osim avokada :rofl:
  • Facke
    5.1k
    Zamislite nesmeju vise jesti jajca na oko. :lol:
    Kaj je v tomu lose?! Nesmeju jesti kruh za dorucak. V zemlje de se kvazi se s kruhem jede. Nasi budu nezadovlni to vec sad znam. :lol:
  • austrijanac
    5.7k
    I nek budu nezadovoljni, profesionalni sportaš si, tak se i ponašaj.
  • Izet Hajrović
    4k
    Ono što veseli je da zabijamo golove, u 3 od zadnje 4 HNL utakmice zabili smo po 3 gola. Zadnji put kad je npr. Hajduk zabio 3 ili više gola bilo je protiv Mladosti iz Ždralova u Kupu 30.10., a u HNL-u su zadnje protiv Šibenika zabili više od 3 gola 6.10., bilo je tada 4:0. Rijeka je isto tijekom sezone rijetko zabijala 3 ili više golova, samo 4 puta u HNL-u. Zabijamo, to je dobro, samo trebamo standardizirati obranu i bit će to sve dobro, a za zadnji krug prvenstva vraćaju nam se Mišić, Sučić i Petković.
  • jedan u nizu
    11.8k
    Razumijem sve, ali bifteke uzeti ..... necete bando!!
  • NVKOD
    3.2k
    zamisli drame, pa valjd je u sendvicu bilo jos nes osim avokadajavolimtebejako

Meni nije nešto jasno. Imaš sve: restoran, ne moraš dolaziti doma i kuhati sebi svoju hranu, na raspolaganju imaš najzdravije namirnice koje postoje i hranu koju si 80% Hrvata ne može priuštiti, vlastite nutricioniste, doktore, psihologe, masažere, ogromnu plaću. I opet, ne možeš izdržati jesti ciklu, špinat i slično...pa nisi u zatvoru. Samo bih trpao avokado i ostalu zelenjavu u sebe da mi se pruži takva prilika.

To je zdravlje, a ne McDonaldsi i Burger Kingovi. Jasno, ovo potonje miriši bolje i ukusnije je, ali dugoročno gledajući, samo se riskiraju bolesti srca i krvnih žila. A mi Hrvati smo valjda prvi u Europi po kardiovaskularnim bolestima.

Samo udaraj FC, tko te ne želi pratiti, ne mora igrati.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.