• Captain America
    19.6k
    Kako to gluten šteti čovjeku koji nema celijakiju?Juznjak

"Pomodarstvo", kako bi rekla moja kolegica.
  • Noel
    8.7k

Navodno bezglutenska prehrana povećava snagu i izdržljivost,općenito dosta dobrih stvari donosi kod sportaša u tijelu. Rekao bi da je Novak Đoković glavni ambasador trenutno takvog načina prehrane u sportu. Dosta se oko toga lome koplja i kod sportskih nutricionista i sportaša.
  • FrenchMontana
    906
    Koji k, bolje da ih je bacio na carnivore prehranu nego ovo poluveganstvo. Doslovno ne postoji bolja namirnica od jaja…
  • nkdz
    974
    Rekao bi da je Novak Đoković glavni ambasador trenutno takvog načina prehraneNoel

On baš i ima celijakiju i zato mu takva prehrana pomaže da ima više snage i da je zdraviji
  • Brusa
    2.4k
    užas. Neće imat snage za puknit po golu od te slabašne hrane...
    Nije Cannavaro gledao Rockya, odma sirova jaja ujutro :strong: a ne cikla...
    A ovo za gluten, da , koliko ja imam saznanja, ako nemaš celijakliju, onda je potpuno svejedno
  • Noel
    8.7k

Istina, ima dosta slučajeva di netko nema celijakiju. Messi je najpoznatiji sportaš/nogometaš koji ne konzumura gluten ali se u medijima to toliko nije pričalo. Za Đokovića je jer je on sam zbog svoje bolesti pokušavao osvjestit i druge sportaše koji ne boluju od celijakije.

Pa evo ak nekog tješi Cannavaro od naših plavih dečkiju želi napraviti Messije.
  • BBB Mataa998
    2.2k

Ovisi kad i u kojim kolicinama i na koji nacin spremljena. To da ne postoji bolje namirnica od jaja je ono kao kad neki starac prica mladjem sto jedes tu piletinu,ja u svoje vrijeme pojedem kilu kruha,pola praseta i pola kile krumpira i radim cijeli dan a kasnije odigram i utakmicu i budem kao metak
  • nkdz
    974

Je, dobro si sve napisao.
    Iz osobnog iskustva poznajem celijakiju ali kak sam kažeš dosta ljudi ne jede gluten iz neke mode.
    Možda ima nešto u tome da Messi ne jede ali ko zna.

Vjerovat cemo Fabiu da zna kaj radi :)
  • Droljo
    12.5k
    Nikola Kalinić je zabio gol kad je krenuo sa bez gluteinskom prehranom. Toliko.
  • marcio amoroso
    39.9k
    Bočkaj kad čuje ove novitete s kuhinjom...vjerojatno već traži raskid ugovora :smile:Blueshadow86

Vidio sam ga neki dan ispred Maxija. Čovjek se doslovno prepolovio.
  • Bratić
    101
    Jesam ja lud ili Fabio nije zabranio jaja nego jaja na oko
  • jp23
    3k
    Nisi lud, doslovno to piše u citiranom članku, da je izbacio jaja na oko iz ponude za doručak.
    I nakon toga su nabrojene još neke druge promjene
  • Jurki
    15.8k
    Kaj je v tomu lose?! Nesmeju jesti kruh za dorucak. V zemlje de se kvazi se s kruhem jedeFacke

Pa bas zato kaj samo trpamo beli gvac v sebe smo najdeblja nacija u Europi. O bolestima srca, krvozilnog sustava i infarktima je bespredmetno govoriti.

Zarađujes stotine tisuca eura godisnje ... izvoli se drzati reda ili odjebi delat nekam na pilanu pa trpaj u sebe razna sranja kak god hoces.
  • Facke
    5.1k

A dobre , sami su si ljudi krivi kaj se moraju s 5 litri masti speci i jesti. Ja te ne volim al tak su se ljudi nafcili.
    Al ne verujem da je taj biftek pun masti i ostalih stvari.
  • Jurki
    15.8k
    vjerujem da zna kaj dela.. ocito kopira stvari koje se primjenjuju u najbogatijim klubovima svijeta.
    Isto kak i po pitanju treninga de se koristi sva moguca tehnologija za pracenje i usavrsavanje igraca, tak je i s prehranom.
    Kod nas SF a na Zapadu normala.
    Ako ti neka promjena moze donesti pa samo 1% to je vec puno i treba to iskoristiti.
    Ne znam, ne kuzim se u nutricionizam, siguran sam da nije to napravil bezveze i na svoju ruku iz nekog hira.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.