Prezime mu nema slovo č. — NORTE
Nije točno. Bio je u Karpatyju i Celju, vodio seniore uspješno obije ekipe. — Majki-Papi2111
Kao igrač, Jovićević je bio nevjerojatno talentiran što ga je u konačnici dovelo čak i do dresa Real Madrida. Upravo se njegovog dolaska u 'Kraljevski klub' Jovićević dotaknuo u intervjuu za ugledni As.
"Imao sam 17 godina kada sam trebao finiširati transfer u Veronu. U hotelu sam i vidim grupu ljudi kako ulazi, a među njima prepoznam Radomira Antića, počivao u miru. Bila je to Realova delegacija, igrali su na nekom turniru u Veroni."
Bio je to prvi susret Jovićevića i madridskog kluba, a otkrio je i kako je došlo do transfera.
"Poznavao sam Roberta Prosinečkog, popričao sam s njim i Antićem te dopredsjednikom kluba Zapatom. Otišao sam s njima nazad za Madrid i pod drugim imenom odigrao nekoliko utakmica. Skrivali su me u hotelu 'incognito' sve dok me jedan novinar nije otkrio", ispričao je priču o kojoj se jako malo znalo.
Real ga je 1991. Dinamu platio milijun dolara, ali uz klauzulu o pet milijuna dolara bonusa ako Jovićević dogura do prve momčadi, što se na koncu nije dogodilo. Pričalo se po Španjolskoj da upravo zbog toga nije nikada dobio priliku u prvoj momčadi..
"Imao sam 17 godina, nisam ni znao što točno piše u ugovoru. Bio sam na odlasku iz kluba kada sam saznao za tu klauzulu. Tada su bila drugačija vremena i samo su tri stranca mogla igrati. Na mojoj su poziciji bili Hagi, Laudrup.."
Trener Dinama skupio je ukupno četiri godine staža u B momčadi Reala. Zanimljivo, igrao je u jedinoj utakmici B momčadi u kojoj je nastupio i legendarni Raul.
"Izgubili smo 2:1, ali bio je toliko dobar da je odmah otišao u prvu momčad. Ima pobjednički duh, vidjet će se to u njegovoj trenerskoj karijeri."
Nažalost, brojne ozljede usporile su Jovićevićev igrački napredak pa tako nikada nije ostvario svoj puni potencijal, ali je radi svega navedenog ranije od svojih ostalih kolega započeo svoju trenersku avanturu koja raste nevjerojatnom brzinom. Ista je krenula u Karpatiju iz Lviva, a tamo je doveo jedno poznato ime.
"Doveo sam Lucasa Pereza, igrao je za B momčad Rayo Vallecana. Išao sam ga gledati i preporučio ljudima iz kluba da ga dovedu. Poslije je završio u Arsenalu", — Germanijak
Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.