• Fan
    1.5k
    Mene samo boli to što laže.
    Kaže da ga nije strah dati priliku igračima s klupe (https://www.tportal.hr/sport/clanak/kovacevic-sprema-promjene-u-momcadi-dinama-nije-me-strah-dati-priliku-igracima-s-klupe-foto-20251004), a boji se dati priliku igračima s klupe (utakmica jučer).
    Ponavljam, nije panika, nije me strah, vjerujem da će opet doći na pravi kolosijek, ali ovakve utakmice su mu totalno nepotrebne i ne kužim koji k... nekad priča...
  • Svi na Sjever
    3.1k
    Ovim načinom vođenja ekipe, izgubiti ćemo i igrače koji nose stabilnost na duže staze, najbolji primjer su bekovi Goda i Valinčić, igrači koji prvi put u karijeri igraju europski ritam.

Prihvaćam da kao trener izabereš sinoć samo jednu rotaciju, iako mi nije logična, ali gdje je onda trenersko znanje ili alat da okreneš bar tijek utakmice, znači svjesno si izabrao opciju s kojom znaš da bi moglo biti kako energetskih tako i taktičkih problema.

Pod tijek utakmice ne mislim samo na sami rezultat, već na događanja na terenu, znači nema reakcije , sinoć da si uzeo bod puno ti znači, bar na psihološkom planu.

Protiv Gorice nisi izvukao bod , ok dogodi se, plus crveni karton, sinoć imaš identičnu situaciju, opet nismo igrom i taktikom u drugom poluvremenu primirisali bodu, ma ni blizu, a kamoli da pričamo o preokretu, što ne bi trebalo biti nešto neobično.

Nama Lokomotiva radi presing kod penala, a vodi 1-0, i 60 minuta je. OK.
  • San Lorenzo
    22.1k

Reagirao je i jučer, ali kao i protiv Gorice, reagirao je loše, s uvođenjem drugog napadača smo potpuno izgubili vezni red i Teofil nam je bio glavni organizator igre do kraja...protiv Gorice je nakon crvenog ubacio Vidovića i opet smo izgubili vezni red, odnosno igrali 414 formaciju sa Mišićem samim na centru terena.
  • DiddyGuela
    4.5k
    Jedna stvar koja mi je upala u oko sa presice...

Necemo igrati prijateljske.

Zasto? Imas 2 tjedna pauze, skoro pa cijeli kadar ti je doma, zasto ne odigrati jednu ili dvije prijateljske da isprobas neke kombinacije a ne da nakon 9. kola ti i dalje ne znas mogu li Misic i Bennacer zajedno ili Misic i Villar... koja je uloga Stojkovicu ili Vidovicu...Jakir,RPG,Galesic.ma puno je tu pitanja.
  • Kermit
    751
    Sukus svega jest da trener Mario Kovačević jednostavno nema iskustva kada su ritam srijeda-nedjelja (EU-HR) u pitanju. Tu ćemo se morati malo strpjeti i nadati se da će naučiti u ovoj polusezoni. To što on kaže da igrači ne mogu biti umorni jer tek prvi dio sezone ne stoji i obilo mu se o glavu.

Kao prvo, ako pogledate zadnjih 10, 15 minuta prvog poluvremena možete vidjeti da smo bili skroz bez energije i tu nam je Lokomotiva radila probleme. Znači, energetski se odrazilo negativno po nas to što smo igrali tešku utakmicu s Maccabijem i još putovali.

Drugo, možda još bitnije je i to što su se dečki emotivno ispraznili nakon Europe. Nje isto ako zbariš manekenku prije 3 dana i onda ti dođe prosjek. Buraz nećeš se isto truditi da jež ježa jebe i to je jednostavno ljudska psihologija. Nije trener kriv zbog toga, ali je kriv je to ne prepoznaje i ne radi zamjene. Socijalna inteligencija je jako bitna stavka u radu trenera i igrača, kao i komunikacija. Naš trener nije elokventan i recimo ja ga teško razumijem kad slušam pressice pa se s pravom pitam kako ga razumiju igrači kada s njima sjedne 1 na 1 i pokušava im ući u psihu i osnažiti ih i poduprijeti? On je dobrica, to svi kažu, a dobrice često završe s prosjekom nego s top modelom.

Treće, rotacija. Ovo svi već pišemo neko vrijeme i to je postao ili će postati problem. Osim napadača, ostatak rotacije ne odaje dojam da je zadovoljan, motiviran i sretan. Problem veznih je u tome što im sustav ne odgovara i guraju se na krilo i Vidović i Stojković, a oni krila nisu. Problem obrambenih je da osim KTC-a nitko nije ni dobio priliku. Mora se forsati mlade pa kad ti Galešić ima gripu, gurni Jakira. Neva nije u formi, fali mu samopouzdanja. I jučer je bila prisutna velika doza nervoze kod igrača, i Mišić i Kule i Beljo, neki dan Valinčić.

Četvrto, sustav. Jučer je igra s 2 napadača izgledala dosta loše. Daleko smo stajali između linija napad-vezni i tu je bilo međuprostora koji je pripao protivniku. E sad, zašto tu nije ušla 10-ka na to mjesto trener mora reći.

Vjerujem da će trener naučiti i da ćemo biti bolji u sljedećim utakmicama.
  • NKDZ86
    5.9k
    Necemo igrati prijateljske.

Zasto?
    DiddyGuela

jer zna prvih 11 kao i zamjene i tog se drži ko pijan plota...
  • Smotanihaker
    937
    Sa ovime se slažem. I ono, bojim se ostaviti Mišića na klupi da se ne uvrijedi. Nevestić mora braniti da se psihički ne slomi, nema veze što nas košta poraza. Ja sam se nadao da ove sezone neće biti nedodirljivih ali kada se dođe na klupu Dinama onda se samo gleda da se ne zamjeri.
  • GeneralNapoleon
    2.1k
    Kovačević je dobio tri derbija i dvije europske tekme ne vidim kaj on više može izvuć od ekipe a da može utjecat kao trener na to.Noel

Pa mislim da je bas to "problem". Odigrali smo bunker polubunker protiv hajduka i u europi, u derbijima bili vise manje egal uz jako cvrstu obranu i onda se cudimo kak smo to sve dobili a ove slabe ne dobivamo.

Ja bih se cak usudio rec da je postalo pravilo da se nasi treneri lakse nose u europi neg u HNLu. Jer je uvijek lakse igrat bunker sa manjim pritiskom nego uspostavit dominantnu igru protiv odvratnih bunkercina koje jednostavno moras dobit. Od Krkija preko Kopica pa do Cannavara su apsolutno svi imali neke uspjehe u europi. Ali postavit leprsavu igru se cini gotovo nemoguce.

I tocno to je po meni prakticki jedina kritika koju imam za Kovu. Jednostavno ne igramo tolko ofenzivan i dominantan nogomet koliko se mozda i rezultatski cini. Uglavnom se mucimo dok se na izrodi neki gol na individualnu kvalitetu i protivnik se otvori.

Protiv Vukovara mucenje do Vidinog gola nakon kornera, protiv Istre rani gol zbog greske Istrine obrane i dobre reakcije Belje, protiv Slavena Messijevski prodor Hoxhe.

Ja osobno uopce nemam dojam da igramo tak da je samo pitanje vremena kad ce past prvi gol jer je protivnik nabit u svojih 16 metara i nemre izac dok se sanse i sutevi samo redaju. Ne znam moze li bit slucajnost da smo u prvom krugu svaku drugu "slabiju" tekmu kiksali.

Jednostavno mislim da tu mora napredovat i kaj se postavki igre tice ali i kaj se rotacije tice.
  • DiddyGuela
    4.5k
    Na kraju price dolazimo do zakljucka da opet imamo trenera koji se uci na Dinamu. Mozemo se samo nadati da Kova brzo uci.
  • The Undertaker
    8.8k
    Na kraju price dolazimo do zakljucka da opet imamo trenera koji se uci na DinamuDiddyGuela

To smo znali kad smo ga angažirali. Čemu sada čuđenje? Imamo to što imamo i za nadati se da čovjek brzo uči iz svojih grešaka. Ja očekujem da će nas netko snimiti i natamburati i u EL. Sve je to dio procesa formiranja ekipe.
  • modri7
    242
    S vremena na vrijeme će pojedini igrači postat nezadovoljni i nervozni do te mjere da mu ni Boban neće moć čuvat leđa. Nenormalno mi je da trener Dinama izjavi da ima 15-16 igrača koji će igrat. Šta s ostalima? Imo sam takvu situaciju dok sam bio junior koji se probija u seniorski nogomet i osjećam gađenje prema takvom vođenju. Ako si frajer onda dadni priliku Jakiroviću i napravi od njega igrača umjesto da ga zakucaš za klupu.
  • DiddyGuela
    4.5k

Ma jasno, u pravu si. Samo kazem nisam zelio srati po covjeku od samog pocetka, dajmo mu sansu... međutim sada smo vec u 10. mjesecu i neki obrazac vođenja ekipe je ocit kao sto je ocito da se Kova ne snalazi u ovom ritmu. Nema iskustva, uci se, ovo mu je sve novo.
  • db-izbjeglica
    18.8k
    Drugo, možda još bitnije je i to što su se dečki emotivno ispraznili nakon Europe.Kermit

ma realno, jučer je bio dan za ništa. :lol:

meni se prvom nije dalo živjeti, a nisam igrao utakmicu u četvrtak, kišurina, hladno, baš je bilo monotono, padne ti motivacija...a protivniku je ovo utakmica sezone i nabrijan je 300%.

nisu to izgovori, već stvari koje se događaju, na kojima treba raditi sa momčadi, trenerska ekipa treba prepoznati takve stvari i naći rješenje koje će funkcionirati na terenu.

jučer očito nije funkcioniralo.
  • Paggini
    72.7k
    Samo kazem nisam zelio srati po covjeku od samog pocetka, dajmo mu sansuDiddyGuela

Dao si mu šansu do drugog poraza u 11 utakmica, među kojima su bile pobjede u hendikepu na Poljudu, Opusu, Rujevici, nad Fenerom i nad Maccabijem.
  • Jaki991
    458
    Dinamovom treneru ne bi trebao biti problem pobjedivati derbije u hnlu sa daleko najjacom ekipom u ligi, ono kaj trazimo je da ovakve tekme poput jucerasnje, kada su nam glavni igraci iscjedeni od europe pobjeduje sa rotiranom ekipom, i da takticki nadjaca/iznenadi suparnickog trenera, sto se valjda i ocekuje od trenera dinama...

Od toga jucer nismo nista vidjeli, ko da je masnokosog zvao i pitao za savjet
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.