• DiddyGuela
    4.5k

Upravo tako jer kao sto sam rekao obrazac vođenja utakmica, zamjena, reakcija tokom utakmice i opcenitog rotiranja momcadi je ocit. Nekome sada a nekome ce mozda biti jasno nakon jos nekoliko mjeseci i nove Gorice i Lokomotive.

Naravno nije sve ni lose pa tako treba pohvaliti rezultate i igru u Europi kao i rezultate u derbijima protiv "raspalog" highduga i "nikad losije" Rijeke.
  • Keyser Soze
    16.5k
    https://www.index.hr/sport/clanak/kovacevic-je-ponovio-greske-bjelice-i-jakirovica/2716905.aspx

Odličan tekst Vice.

Igrači poput Gabrijela Vidovića, Mattea Pereza Vinlofa ili Gonzala Villara koji su sezonu započeli kao prvotimci su odjednom ispali čak i iz uže rotacije. Pohvalno je to što je Kovačević izgradio kulturu konkurencije i što nagrađuje igrače poput Hoxhe i Bakrara koji su donijeli impuls i dobro iskoristili svoju šansu, ali to nije dovoljno.

Dinamu je jučer na klupi ostalo skoro deset milijuna eura plaćene odštete samo u zadnjem prijelaznom roku. Problem je što se u zadnje vrijeme radi o istim licima koja teško dobivaju šansu u kontinuitetu čak i kada Dinamo ima tri teške utakmice u tjedan dana.

Neki od njih su predobro plaćeni za to da popunjavaju zapisnik, a pitanje je koliko će sada vremena trebati da se vrate na zadovoljavajuću razinu forme. Dinamo u tom pogledu radi istu pogrešku kao i prošle sezone, kada im je akumulacija ozljeda u trenutku kad je momčad fizički pala otkinula previše bodova koji nisu nadoknađeni do kraja sezone.

Na kraju, nije se dogodilo ništa strašno. Kovačević je krivo pročitao svoju momčad i njene potrebe u ovom trenutku. Dinamo ni u nekoliko prethodnih utakmica nije kreatorski briljirao, ali je imao puno bolju realizaciju u kojoj je zabijao izvana i to uglavnom iz prvog ili drugog udarca na gol.

Da toga nije bilo, Dinamo bi se puno više mučio i protiv Hajduka i protiv Maccabija, a onda ni poraz protiv Lokomotive ne bi toliko ubadao u oči. Ključno pitanje je kako će Kovačević reagirati. Ranije ove sezone, kada je razdvojio Villara i Mišića i sa Zajcom unio dinamiku u Dinamovom veznom redu, dokazao je sposobnost korekcije i toga da ne robuje uvijek istim principima. Sada klub treba jednako dobru reakciju.
  • Zagi
    12.3k
    Naučiti iz ovog poraza, ispraviti i ajmo dalje.
    Pokazao je da zna i može.
  • striko
    2.4k
    Bolje da ne igramo prijateljske samo će Valinčić i Mišić igrati 180 minuta protiv Jaruna i Kustošije.
  • Dinamo-SB
    579
    Mario Kovačević ima moju punu podršku kao člana kluba. Da je jučer mogao bolje,vjerojatno je i vjerujem da će naučiti iz ove greške. Pretpostavljam da je išao logikom da sad ide reprezentativna pauza pa da će igrači još "stisnuti" jednu tekmu. To se pokazala kao greška pa što god on izjavio.
    Treba biti iskren i reći da je jučer cijelu utakmicu Lokomotiva imala 2 šuta u okvir u gola. Nije sad to baš toliko katastrofalno bilo,ali definitivno nije bilo dobro taman da smo i dobili tekmu.

Trenutno smo prvi u HNL-u i u EL. Ja bi rekao da je solidno odradio ovaj početak sezone kad se sve zbroji. U svakom slučaju bolje kiks protiv Gorice i Lokomotive nego protiv Hajduka i Rijeke pa ako hoćete i za sami poredak i mogući međusobni omjer na kraju sezone.

Analizirati greške,naučiti iz grešaka te ovaj period reprezentativne stanke iskoristiti i za jačanje atmosfere unutar momčadi. I protiv Gorice i protiv Lokse govor tijela i pristup također nije bio dobar kad smo gubili. Tu također treba poraditi. Bit će to dobro,samo puno rada i fokus isključivo na Dinamo. Nema mjesta egu i tvrdoglavosti.

DZG iznad svih!
  • antecacic
    156
    Lokomotiva je razočaravajući poraz i za mene ovo postaje kalup kako igramo HNL utakmice u kojima moramo napadati.

Ušli smo sa standardnom i očekivanom idejom posjeda i dominacije kroz centralni prostor, ali s potpuno promašenim veznim redom jer smo imali tri veznjaka koja igraju isključivo s loptom u nogama (ideja da se Ljubičić vertikalno kreće bez lopte može proći samo i samo u Europi kad smo u bloku). Otvaranje igre kriminalno, s dva stopera koja se s nogama jedino mogu penjati u autobus (vjerujem da pošalica s Beljom i stoperima više nije smiješna). Igrali smo toliko predvidljivo, nismo niti malo bili kompaktni kada gubimo posjed (tu je utjecao i energetski pad i idiotska ideja da se krene s deset istih igrača kao prije 3 dana), reagirali smo stihijski i već se neko vrijeme oslanjamo na individualna rješenja (ušlo nam je par eurogolova zadnjih par tekmi i to je nažalost moralo stati). Znači li to da nemamo uigrani mehanizam za ovakve utakmice? Vjerojatno da. Dalje, Mišić i Zajc su igrači koji najviše nose u kreaciji i ako je to znak da moramo igrati s obojicom ovakve utakmice, onda i moramo. Ne zanima me koliko je plaćen Bennacer, kad od tih finjak poteza još nismo dobili ništa konkretno, a kroz Zajca itekako jesmo.

Ono što brine je i taj grč koji osjetim kada gubimo 0-1. Kao da trener ne vjeruje i ne može uvjeriti ekipu u preokret. Opet se vraćamo na onu stihiju i ludilo od maloprije. Stojković i Perez Vinlof su skuhali naš jedini gol i to je bila jedina iole ozbiljna akcija i pokušaj da momčadski napravimo nešto. Obadvojica su morali startati. Brine me i fakt da Moris nema zamjenu a ovo su mu prva iskustva u nekakvom klubu s pritiskom. Rezultate toga vidimo i nažalost proživljavamo trenutno.

Ovaj poraz ide na dušu Kovi, a kažem, postaje i postoji i obrazac takvih utakmica. Ja se nadam da se trgne, frend i bivši radni kolega je u Međimurju igrao kod njega i tvrdi mi da on itekako zna rotirati, pogotovo ako ga rezultat opeče. Koliko vidim, rotirao je i u svim ostalim klubovima i držao dobru atmosferu. Samo da mu se ta tvrdoglavost ne obije o glavu i da ne izgubi povjerenje tih karakternih dečkiju koji ovakve tekme mogu savladati a nisu dobili niti minutu.
  • Marc
    599
    Nadam se da će naučiti od ovih poraza u ovoj prvoj rundi. Oba dva su se mogla izbjeći..
  • M94
    2.1k
    Ne zanima me koliko je plaćen Bennacer, kad od tih finjak poteza još nismo dobili ništa konkretno, a kroz Zajca itekako jesmo.antecacic

Uf, uf, uf... Ne znam što želiš reći s ovim.
    Bennacer je jučer bio najbolji pojedinac, pogodio stativu, ubacio Belji loptu na glavu iz slobodnjaka iz kojeg je skoro pao gol. Razigran skroz i svugdje ga je bilo.

Accurate passes 60/62 (97%)
    Long balls (accurate) 5 (5)
    Ground duels (won) 14 (9)
    Key passes 4
  • Keyser Soze
    16.5k
    zanima me koliko je plaćen Bennacer, kad od tih finjak poteza još nismo dobili ništa konkretnoantecacic

Bennacer je daleko najkvalitetniji igrač u ovoj ligi, čovjek je ove dvije utakmice odigrao savršeno, a za Zajca misliš da je top zbog Fenera i Maccabija gdje Bennacer nije ni mogao igrati.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.