• DinoLeonix
    1.9k
    Ja osobno čitajući komentare nemogu reci da ljudi po njemu pljuju. To sto je on ljudina karakterno ne znaci da nitko ne smije dati komentar o njegovom stilu/vođenju utakmice.
    Sjajno otvaranje sezone, šamar od Gorice. 4 pobjede u nizu, šamar protiv Lokomotive.
    Treba shvatiti da kadar koji ima nije kadar Belupa. Na klupi ima još jednu ekipu koja može biti u top 3 HNL-a. Svi su gladni i željni igranja. Uvest će samog sebe u probleme zbog premalo rotiranja. Omogućen mu je roster od 22,23 igrača. Kod nas je manje vise 11 istih plus gotovo identične zamjene.
    Što ukoliko krenu ozlijede? Tko će igrati? Villar koji ima 17 minuta? Mudradzija s 5 minuta? Soldo s jednom minutom? Vidović? Karikiram s količinom minuta, to vam je naravno jasno ali vjerujem da shvaćate poantu.
    Pokazao je da je doktor za ono sto nam treba u Europi. Jednako je tako igrao sa svojim Slavenom protiv jakih ekipa i bio jednako uspješan. Sad je vrijeme za pronaći ekipu i stil igre kako igrati protiv slabijih ekipa koje su u niskom bloku s 11 igrača 90 minuta.
  • Medvedgrad
    708
    zapravo u zadnjih 5 sezona je PSG osvojio naslov 4 puta. A prednost od 10+ bodova je imao 3 puta.

Dinamo je također u zadnjih 5 sezona osvojio 4 naslova. Od toga samo jednom sa 10+ bodova prednosti.
  • Keyser Soze
    16.4k
    Ako Kovačević neće gonjati po svom i ako će više rotirati, riješiti problem probijanja bloka onda problema neće biti.
  • OsamŠest
    6.1k
    Meni uopće nije stvar kondicijske spreme, odnosno "disanja na škrge". Niti me muči slabija rotacija u fazi prvenstva gdje pokušavaš sa uigranijom jedanaestoricom napraviti što prije što veću prednost ispred drugoplasiranog. Nisam dobio dojam da je problem bio umor.

Za početak, Jelavić i Lokomotiva igraju sjajno i bilo bi nepošteno ne spomenuti.

Ja osobno zamjeram pripremu utakmice i taktičke postavke (odabir igrača).
    U HNLu jednostavno moraš držati loptu, ali držanje lopte bez kreacije je mlaćenje prazne slame.

Za Nevistića neću više trošiti riječi, duboko se nadam da je svoje odradio kao jedinica Dinama.
    Iako se često ismijavalo, vrlo je bitno da ti oba stopera protiv takvih ekipa ili u nametanju takve filozofije znaju igrati nogom. Theo to nije. Galešić je danas morao biti u tandemu sa McKennom. Goda prema naprijed ne postoji, jednostavno ti treba Vinlof. Primjer - Goda je u zadnjoj trećini imao 4 dodavanja u 45 minuta, dok ih je Vinlof u drugom imao 13.
    Na desnoj strani si osuđen za sada samo na Valinčića.
    U prvih 45 minuta spajanjem Bennacera i Mišića napravio si isto što i sa spajanjem Mišića i Villara - ništa. Dvojica igrača sličnih kretanja koji se spuštaju jako nisko po loptu i dopuštaju automatski visoki blok protivnika, odnosno puno kompliciranije otvaranje igre. Ok, u toj varijanti ti dobro dođu kontraši poput Lisice i Hoxhe, ali tko će poslati dugu loptu ako ova dvojica veznjaka budu zatvoreni? Theo? Nevistić? Ne ide..
    U drugom poluvremenu je Kovačević rekao Mišiću da se digne na 8 i ne vraća po loptu, ali Mišić godinama igra kao zadnji i nekolicinu puta je krenuo na "svoju" poziciju, pa zastao i sjetio se da mora ostati malo gore. Konfuzija..
    Kao što sam rekao, bez kreacije protiv niskog i srednjeg bloka jednostavno jako teško ide. Zajc, Vidović i Stojković su prekvalitetne kreativne opcije i igrači međuprostora da u ovakvim utakmicama sjede na klupi, jer su upravo oni ključne karike koje rješavaju problem zvani Lokomotiva ili Gorica.
    Hoxha je u formi života i jasno je da ga moraš držati, ali Lisica na postavljenu obranu vrlo teško dolazi do izražaja i to treneru koji ga gleda svaki dan mora biti jasno.

Dinamo je dobar, ali kada se kreativnije pristupi pripremi utakmice, kreativa se dobije i na terenu.

Pamet u glavu Kova i sretno dalje!
  • Fatos Beqiraj
    233

Ma sve pet nisam nista lose mislio.

Al isto tako i mi u 4 od 5 sezona osvojimo sa 10+ bodova.

A znam sve i nama je takva situacija bila prosle godine u vrijeme utakmice sa BVB.

Samo zelim rec svi kiksaju. Ne postoje toliko dominantne momcadi da ce dobit sve utakmice u sezoni i lagano se prosetat ligom bez poraza.
  • Kujtim Shalla
    6.6k
    Mene najviše brine jedna stvar , da kažem samo da nije sve tako bajno nakon zadnje 4 tekme. Mi smo na isto bodova sa raspanutim tovarima kako ih ovdje neki nazivaju. On mora naći neku dobitnu kombinaciju i za HNL. Kako ga se treba pohvaliti za derbije tako se treba zabrinuti za bodove protiv lošijih ekipa poput Gorice koja nas je prvi put zveknula na Maxu , lokosa od kojih je i Jakir gubio i to dobro, Varaždin . Sve njih smo trebali pojesti ,motivacije me smije manjkati jer su nam dužnici od prošle sezone . A baš protiv njih podbacimo
  • Mlađi referent
    14.5k
    Zapravo, baš mi je kontraintutivno da Kovačević bolje plovi u europskim izazovima, nego u domaćem prvenstvu. Uglavnom smo svi bili složni da u HNL-u očekujemo pucanje, a u Europi smo se bojali potencijalnog školovanja.

Mislim da u HNL-u bez izraženijeg posjeda, uz puno više dodavanja i boljeg korištenja Stojkovića/Vidovića, nećemo tako lagano prolaziti i da će nam se muka često ponavljati. I dalje je ovo pozicijski dosta razvučeno u odnosu onog kaj je igrao Kova inače igrao.

Moja prognoza od niskih 80 bodova mi se čini i dalje poprilično ok, i da će to bit taman nekakva dvocifrena prednost u odnosu na tovare. No, MORAMO se stabilizirat i naći efikasan način za rješavat ovakve ekipe, u suprotnom, i mi padamo u zonu 70.
  • Crni86
    16k
    Kak uvijek idemo u neke ekstreme.

Realno imamo top skor u derbijima i europi. Kiksali sa goricom i lokosima. Prvih 11 igraca se iskristaliziralo. Onih 5,6,7 iducih jos nije i trener mora na tome radit.

Kaj niste pisali o trenercicu nakon master classa protiv tovara, fenera ili macabija? Bas ste da ne kazem sta.

Ide mu na dusu vecerasnji poraz i vjerujem da je i sam toga svjestan.
  • Ivanmtk
    1.6k
    Počinje frustrirati Kovačevićev nedostatak hrabrosti. Puno lakše bi podnio katastrofalno izdanje Leona Jakirovića nego KTCa. Ko što je netko već napisao, Lokomotiva ti istrči sa klincem u vezi kontra Bennacera, a ti ideš na sigurno koje nakon pola sata postaje samo teret. Ljubičić bez energije koja ga nosi i čini top igračem je najlošiji na terenu. Puno toga imam napisat, ali najvažnije, trener je do sad pokazao da zna naučit iz grešaka i vjerujem da će i iz ovog poraza. Već je i ovaj nastup, koji je generalno loš, puno bolji nego protiv Gorice. Bit će to sve super, uvjeren sam.
  • Paggini
    72.6k
    Puno lakše bi podnio katastrofalno izdanje Leona Jakirovića nego KTCa.Ivanmtk

Ma podnili bi kurac.

Da je ova današnja utakmica jednako završila sa Jakirovićem, MPVom, Žnuderlom bilo bi ovdje "šta stavlja te klince, a nismo se ni odvojili na ljestvici?" "Kako su oni prvotimci pripremljeni kad vec 9. kolo moramo s klincima igrati?" "Bravo Kovacevicu, stavi klince da ih sjebeš"

Protiv Gorice je rotirao ekipu s nekim mladima, MPV i Stojković, pa je ispao veliki pimpek, ne sjećam se baš postova "ma nema veze, bitno da su klinci igrali".

Sve su to bezvezarije, a ima takvih primjera gdje smo igrali s klincima pa je trener bio opran jer je igrao s klincima, recimo obrambeni mladi duo Zivkovic - Perkovic protiv, smijesno, Lokse na Kranjci, pa se jebalo mater lijevo i desno treneru
  • rioda
    10.8k

Bilo je i ono s Loksom na Maksimiru kad je Živković igrao pa izašao na poluvremenu ako se ne varam
  • cibona
    6.4k
    Mislim da je svima bilo jasno što slijedi čim smo vidjeli postave. To se tako ne radi. Zbog manjka rotacije direktno smo osakaćeni za 7 bodova. Izraubani Theophile starta treću utakmicu zaredom, Mišić ne samo da igra svaku utakmicu, već je konstantno na terenu svih 90 minuta.

Glavni zadatak ove sezone bio je osloboditi Mišića i pronaći mu dostojnu zamjenu za HNL. Što je najgore od svega, mi to i imamo. Ali zašto kovačević ne vjeruje svojim igračima?

Kako očekivati od igrača s klupe da preokrenu rezultat ako oni nikada ne dobivaju priliku? Ova momčad je mlada, a mladim nogometašima najvažnije je da igraju jer tako će najviše napredovati. Ako danas nije bila idealna prilika da od prve minute startaju Stojković, Vidović ili Bakrar, onda ne znam kada će biti.

Žao mi je, ali Kovačić i njegov manjak povjerenja u momčad je ponovno glavni razlog za gubitak sva tri boda...
  • rioda
    10.8k
    Brzo ćemo vidjeti što je s rotacijama. Nakon ove stanke nam u 22 dana slijedi šest prilično teških utakmica. Osijek i Rijeka doma, Vukovar i Istra vani u HNLu, a Malmo vani i Celta doma u Europi. Bez značajnih rotacija to nećemo izdržati.
  • Dinamosaur
    2.6k
    Slušam izjavu MK
    Ne Mario, nismo dobro ušli u tekmu. Jel kužiš zašto??
    Gorica i Loksa nas dobiju na Maksu...
    Za sve drugo svaka čast, al generalno gledajući, pa mogli smo iz ove dvije tekme uzet barem bod
  • San Lorenzo
    22.1k
    Dobro je što je standardizirao prvih 11, ali treba i standardizirati koji igrači s klupe startaju u ovakvim hnl utakmicama, Goda je defenzivno sjajan, ali je napadački limitiran i ponekad ga je teško gledat s loptom u nogama, staviš Vinlofa...Ljubičić ista utakmica kao protiv Gorice, super igrač za tranziciju, ali koja korist od njega u uskim prostorima?
    Bakrar gori, stavljaj ga dok je vruć.

Imamo Villara, Stojkovića, Soldu, Mudražiju, Vidovića, ima tu mesa za iskombinirati ekipu za hnl.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.