• Smotanihaker
    937
    Pa onda stavimo Stojkovića u špicu i neka bude pokretan i bude glavni kreativac i neka se vraća po loptu.
    To me podsjeća na priču iz Man Utd gdje su Hojludu upravo to govorili pa nije zabija golove i onda se sralo po njemu. Pa sada došao u Napoli gdje utrčava u prostor a De Brujne mu šalje lopte i on zabija.
  • DiddyGuela
    4.5k

Mozemo i Galesica u spicu. Cinjenica je da mi pokusavamo igrati jedno a on na terenu radi nesto drugo. Primjera kao na SSu kojeg je okacio tranzicijski napad ima mnogo i to je nesto na cemu Kova mora poraditi.

Bizarno je da mi ne mozemo odgovoriti na visoki presing Gorice i Lokse jer netko u lancu spava i ne ispunjava zadacu koja mu je ocito dodjeljena u build upu.

Ja ne kazem da on dok smo mi u posjedu mora doci na 40 metara od protivnickog gola. Govorim o situacijama poput ove sa Loksom a primjetio sam i u utakmicama prije ove. Pogotovo u HNLu.
  • hardek
    6.8k
    a daj mi reci koja ekipa si moze priustit napadaca koji stoji na zadnjem igracu suparnicke obrane? Od napadaca se danas trazi da je jednako pokretan kao i krilo.DiddyGuela

Haaland doslovno stoji 20 metara u zaleđu iza obrane. Ako se nama Beljo u HNLu mora spustit na centar da bi mi ostvarili progresiju sa Mišićem i Bennacerom u veznoj liniji mi smo u većem problemu nego što mislimo.
  • DiddyGuela
    4.5k

Naravno,stoji jer City u obrani igra sa Gvardiolom,Diasom i ostalima koji sami iznesu loptu ili odigraju pas s kojim ga pogode u trepavicu. Mi tu imamo KTCa naprimjer a ni Scott nije na TI sa loptom u nogama.

Skraceno, nama Beljo mora sudjelovati u izgradnji jer nam zbog tehnicki limitirane obrane fali igraca u izgradnji. Od golmana do bekova i stopera.
  • hardek
    6.8k
    Nebi trebao biti problem ako je Dominguez unutra, a ni Galešić ma da je upitno u kakvom je on stanju.

Ako povlačimo Belju na centar u izgradnji, onda ćemo se čuditi zašto imamo 2 igrača u završnici. Al kužim šta hoćeš reći, ma da mislim da spuštanje Belje nije riješenje nego stavljanje Vidovića na 10-tku.

I to bi mi bio jedan minus za Kovu jer do sada kad god smo gubili u 60-oj minuti smo ubacivali 2. napadača umjesto da se proba sa klasičnom 10-kom.
  • Tranzicijski Napad
    842
    Ma nije ni to problem ali ti si ovu utakmicu imao dva krila koja traze loptu u dubinu, mozes to i vidjet prije ranog faula na arberu, gdje on pokazuje godi "lopta u prostor". U takvim situacijama napadac je sidrun.
  • DiddyGuela
    4.5k

Da... a cini se da su to i ostali treneri u HNLu primjetili. Pazi ti koliko je nama Loksa izasla visoko na Bennacera i Misica, bez ikakvog straha. Nemas ti tu mogucnosti otvoriti drugacije nego duga na Belju koji bi trebao moci dobit duel,skok, sacuvat loptu i onda prikljucit ostatak ekipe a on onda pici u dubinu.Samo kazem, meni se isto i u par primjera u prijasnjim utakmnicama cinilo da se Beljo slabo krece u nekim situacijama. A onda se sjetim i "recenzija" na njegove nastupe u Njemackoj i Austriji. On je realizator ali bi morao obratiti paznju na ove stvari. Bio bi korisniji za momcad kada bi se malo bolje kretao.
  • Jaro
    10.9k
    Scott nije na TI sa loptom u nogama.DiddyGuela

I evo ga, 100put ponovljena laz krece opet biti istina. McKenna se protiv Tovara, Fenera i Maccabia upoznao s loptom (i statisticki i dojmovno) a sad je opet ne pozna. Osim ziheraske postave (KTC, Goda, 3 centralna vezna...), ocito je i sami pristup igraca nesto drugaciji (da se ne izrazim mekan i "lako cemo") pa nema niti niti stalnih opcija na boku/u sredini (jel ima onakvih propusta zauzimanja praznog prostora kod Belje u ovim jacim tekmama). Bas zbog toga je ovaj manjak rotacije jos veca greska Kove - ovih prvih 11 se uljuljalo, a neki jednostavno konceptualno ne odgovaraju za igru protiv zatvorenijih protivnika...
  • DiddyGuela
    4.5k

Ma evo sori sto lazem ali ona povratna na Nevistica mi je bila samoubojstvo. Tip mu je dao loptu kao da mu Neva lovu duguje.
  • hardek
    6.8k
    A gle ja stvarno ne mislim da je problem u Belji. Meni je recimo žao da je Kova u potpunosti odustao od svoje prvotne ideje gdje se lijevo krilo uvlači u sredinu a bek daje širinu. Dobivaš 3-2-4-1 u fazi napada što ti na papiru daje dobru podlogu za razbijanje blokova i dobar rest defence sa ovih praktički 5 igrača odiza.

Mislim da bi ovo bolje funkcioniralo za ove "male" utakmice doma nego klasičnih 4-3-3
  • Jaro
    10.9k
    a gle, ja sam.old school i meni bi svaki stooer u toj sitiaciji fitiljio loptu na vrh tribine, ali nije ta lopta bila toliko teska, da, nije po zemlji, al lagana u paraboli - nista sto osoba koja 20ak godina u zivotu jesino kaj radi jest treniranje i igranje istom tom nogometnom loptom...
    No ok, nije idealna lopta bila, ali to je jedna takva u kolko, 9 tekmi. McKenna meni s loptom u nogama izgleda sasvim OK, sigurno, s prilicno preciznim dodavanjima, cak i 2 solo prodora pamtim - nije bas Dino Drpic...
  • DiddyGuela
    4.5k

Pa dobro. Ne kazem da je panj i da covjek ne moze dodat prvom do sebe ali sto se tice progresivnih dodavanja nekako mi tu Sergi djeluje najsigurniji od svih nasih stopera a i dobar je u iznosenju.

Mozda me oko vara, bilo bi zanimljivo vidjeti kroz statistiku u HNLu.
  • The Undertaker
    8.8k
    U tom trenutku gubimo 1:0 i lovimo rezultat. Naravno da neće nabiti loptu u aut i dati posjed Lokomotivi već će je vratiti golmanu makar nije idealna. To je, u tom trenutku, najpametniji potez. Valjda i golman mora nešto odraditi na utakmici.
  • Jaro
    10.9k
    ma tu se slazem, neki bi nasli opravdanje Nevisticu i da je dobio lopti koja mu je stala pred nogom i ovaj je fula...
  • Tranzicijski Napad
    842

Vise je do progresije s loptom u nogama nego do dodavnja, ali i loksa je odlicno sprijecila mckennu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.