• Hnlovac
    8k
    Kak stoji Velež u ovo vrijeme? Znam da je prije imao dosta hrvatskih navijača, a Zrinjski koliko god da je naš mi naprosto nije legao
  • Infinity
    21.5k
    Sumnjam sa netko od hrvata danas navija za Velez, barem od onih rodjenih nakon rata. Jos uvijek mozes cuti eventualno od Bake Sliskovica i slicnih da vole Velez, ali mislim da su Zrinjski i Velez bas zestoko nacionalno podijeljeni. Barem je moj dojam takav.

A ovo drugo. Ne mora ti ni leci, nije automatizam da Hrvat navija za Zrinjski, mada neki misle da bi Hrvati iz BiH svi to trebali.

Da.
  • prefontaine
    11.2k
    Pravi bh Hrvati katolici navijaju za NK Ljubuški!
  • Nema zaleđa Mikića
    3.7k
    Pravi bh Hrvati katolici navijaju za NK Ljubuški! — prefontaine

Za Dinamo ipak. Pozdrav iz Ljubuškog.
  • NitkoBitan
    39.5k
    Nemam nikakve veze sa BiH nit pratim tu ligu al nekako da moram birati rekao bih željo. — Droljo

Pored hrvatskih klubova ili njih ne racunas pod BiH?

Ja cu uvijek prije navijat za hrvatski klub nego "strani". Da igraju medusobno vaznu tekmu Zrinjski i Zeljo navijao bi za Zrinjski bez razmisljanja. Ali da je mi je Zeljo simpaticniji od Sarajeva, Borca ili recimo Celika, je.
  • Infinity
    21.5k
    Celika — NitkoBitan

Oni nisu nikom simpaticni :lol:
  • NitkoBitan
    39.5k
    A nemam pojma, prvi bosnjacki klub koji mi je pao na pamet pored Sarajeva i Zeljeznicara. Ajde jos je tu i Sloboda, ali stvarno mi vise ne pada na pamet niti jedan njihov "vazniji" klub. Vecina u drzavi a majorizirani u fudbalu.
  • nemapredaje
    6.9k
    Da, za Želju je do rata dosta Hrvata navijalo, ali se to poslije promjenilo
  • prefontaine
    11.2k

Mislio sam na bh klubove :smile:

Pozdrav i tebi s Čeveljuše!
  • Nema zaleđa Mikića
    3.7k
    Vecina u drzavi a majorizirani u fudbalu. — NitkoBitan

U nogometu su jos i dobri kakvi su u rukometu i kosarci.
  • Infinity
    21.5k
    Mozda su ti Celik i Sloboda losi primjeri za bosnjacke klubove. U Zenici i Tuzli zivi prilican broj Hrvata, iako su to vecinske bosnjacke sredine. Hrvati Zenice i Tuzle navijaju za Celik i Slobodu. I to nije obicno simpatiziranje, nego pravo navijanje. Poznajem ih mnoge i uvijek ce popizditi kad Celik i Slobodu svrstavas medju bosnjacke klubove :lol: I Tuzla kao Tuzla je prilicno multietnicki raspolozena. Bosnje su im zamjerile kad jednom prilikom nisu zvizdali himni Srbije na nekoj utakmici omladinskih reprezentacija na Tusnju :lol:
  • mlinchica
    7.4k
    za Želju je do rata dosta Hrvata navijalo, ali se to poslije promjenilo — nemapredaje

Ovo moj stari isto priča. On i stric su čak znali vlakom za Sarajevo na neke tekme Želje u Jugi, a nemamo nikakvih veza sa BiH u smislu porijekla, pa da je to nekaj “u genima”, kak se veli.
    Jedini klub (od ovih jačih, a da nije iz HR), koji se poštovao od strane dinamovaca u to vrijeme, tako on priča.
    Čak i danas zna nekad pogledat njihovu tekmu, ako uhvati kakav prijenos.
  • Droljo
    32.2k
    Pored hrvatskih klubova ili njih ne racunas pod BiH? — NitkoBitan

To ulazi u političku sferu a od toga sam operiran kao mali.
  • Tvrdica McTvrdi
    5.1k
    Svaki put dole sam se naslušao kako 90% Hrvata u životu nije otišlo u Sarajevo, a sad se tu spominje Željezničar, Velež i kaja znam. Prije Borac neg bilo koji njihov
  • Infinity
    21.5k
    Svaki put dole sam se naslušao kako 90% Hrvata u životu nije otišlo u Sarajevo — Tvrdica McTvrdi

E jbga sad. Pa tu oko mene zivi preko 10-15.000 Hrvata, ne znam nikog da nikad nije bio u Sarajevu. Samo za vrijeme osnovne skole sam bio u Sarajevu barem 4-5 puta na kojekakvim izletima. Sa skolom sam posjetio Igman, Bjelasnicu, Jahorinu, ZOO, vrelo Bosne, stadione... I sve to uglavnom u razlicitim posjetama.

Mnogo Hrvata iz Kreseva i Kiseljaka radi u Sarajevu, te sam ih upoznao dok sam i sam gore radio.

Smijesna mi je ta teza, cak ju i prvi put cujem. Mozda netko iz Hercegovine nema potrebu da ide u Sarajevo, ali mi iz Bosne idemo, idem u shopping prilicno cesto :lol: . Dosta mojih prijatelja je i studiralo u Sarajevu. Na kraju krajeva, imamo i veleposlanstvo u Sarajevu, ne bi bilo tu da ga se zaobilazi.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.