• Droljo
    18.5k

Puno je obrisanih postova frende.. ali bmk piši šta želiš. Mene se ionako niš ne pita...
  • Tvrdica McTvrdi
    1k

Sve pet možda se nešto brisalo kaj nisam vidio, sam kažem ne moramo na sve skakat odmah kao da smo urednici 24Sata komentara. Mislim da velika većina ipak zna instinktivno neku granicu odredit
  • pešća
    401
    Neki vide politiku tamo gdje je i nema, nije svaki vrag politika. To što je tercijarni sektor gospodarstva dio hrvatske ekonomije ne znači da je vlasnik kvartovskog kafića ekonomist.

I kad će se otvorit tema za Grad Zagreb, bome ima puno događanja u gradu ovih dana. Išarani su jedan od najkultnijih hrvatskih spomenika koji je svašta kroz povijest preživio, friško obnovljena crkva u čiju se obnovu poslije potresa dosta uložilo te grafit BBBa posvećen Vukovaru. Najbolje da je ljude nešto strah iskomentirat na tu temu zbog nekoliko pojedinaca koji će zakmečat o politici. Ako te ne zanima preskoči, i ja ne čitam rasprave o autima i motorima jer su mi prijevozna sredstva za odvest od točke A do točke B.
  • Hnlovac
    2.6k
    paromlin i pruga po sarajevskoj isto napreduju dobro, dosta privatnih investicija u poslovne prostore i nove gradnje ima, također se održavaju javne tribine vezane uz integraciju željeznice u Zagrebu

Također se napokon popunjava ona rupa tj divlje parkiralište na Ilici kod Mandaličine

Ima se projekata za komentirati na toj temi, šteta kaj je zbog nekolicine ona zakljucana
  • Droljo
    18.5k
    Ajmo mi mene pustit na miru. Tema Zagreb vam je zatvorena jer se ne znate ponašat a ja sa time nemam ništ.
  • Infinity
    19k
    Iako vama zvuci glupo, tema Zagreb je zatvorena, pa se o istoj ne treba pisati ni na drugim temama. Ako je tamo poslo po zlu, moze poci i ovdje, pa je najbolje da se zaustavite.
  • Lihtmašinac
    531
    Da, od starije ekipe čut će se jako puno lijepih priča o prijateljstvu sa Željinima. To je povezano s tim da si u začecima navijačkih grupa 1980-ih s njima mogao dijeliti mržnju prema srpskom ekstremizmu, a, s druge strane, ljubav prema pijanstvu, zajebanciji, veselici i dobrom nogometu. Plava boja je spajala, pa je bilo i nekih zajedničkih pjesama na tu foru.

Povijesno gledano, od klubova iz BiH su FK Sarajevo i Velež bili smatrani jugo-državnim projektima, a ne, recimo to tako, narodno-subverzivnim. Dakle, FK je, uvjetno govoreći, imao imidž Partizana/Hajduka, a Željo imidž DInama/Zvezde. Tako je nakon 1945. FK Želji nasilno oduzeo par važnih igrača, onako kako je Dinamu Partizan.

Nadalje, oni što su sport pratili u širem kontekstu nisu zaboravili da je nakon sloma Hrvatskog proljeća 1971./72. prvak Juge bio Željezničar, a ne neki isforsirani srpski ili komunistima blizak klub. Željo je tad igrao fakat dobar nogomet i to u plavim dresovima pa je naša ekipa njihovo osvajanje prvenstva smatrala srednjim prstom službenom Beogradu, sistemu i komunistima. Istu spiku s lijepim nogometom i veselom škvadrom u plavim bojama Željo je ponovio sredinom 1980-ih. Tak da su zapravo u kontinuitetu imali dosta navijača-simpatizera i u Zagrebu, na foru, "ak nemre Dinamo, bar da rasturaju plavi koji nisu Srbi".

Uzgred budi rečeno da su prosječni ljudi iz Bosne za vrijeme Jugoslavije velikom većinom tendirali Zagrebu, a ne Beogradu ili nekim drugim sredinama. Iako ih je puno trbuhom za kruhom završavalo oko Ljubljane i u Sloveniji, prosječni Bosanci su u bivšoj državi najviše respektirali naš grad, pogotovo, ako su u obitelji imali nekog s nešto škole ili s radnim iskustvom u Zagrebu. Iz raznih je razloga Zagreb u Bosni bio pojam gospoštine i uspjeha, a to smo 1980-ih, naravno, jako cijenili. Kad se onda tome doda i da smo cijenili i bosanski humor i gostoprimstvo Sarajlija, ispada jasno zašto se između Manijaka i BBB-a razvila dobra vibra.

Inače, jednom sam prilikom, ima tome već valjda 15-ak godina, u starom "Brazilu" na Savi na onu "Dunavom brodovi plove, da li se bar jedan zove..." umjesto "Sanja" čisto iz zafrkancije pripit zapjevao "Željo, Željooo". Idem kasnije na šank, a ono mi se lik, dve glave viši, nekih 20-ak godina stariji, ramena u širinu, smije u facu. Smijem se i ja, već slutim zavrzlamu, a ono čovjek samo nasmiješen veli: "stara dobra, e, kaj smo si znali zapjevat s pijancima dole..." i potapša me po ramenu. :grin:
  • Tvrdica McTvrdi
    1k
    Dakle, FK je, uvjetno govoreći, imao imidž Partizana/Hajduka, a Željo imidž DInama/Zvezde.Lihtmašinac

Ovo se očito sad okrenulo.
  • Hnlovac
    2.6k
    Anyways 316 dana do GTA6 je, koja su očekivanja?

Trebamo nekretnine u storymodeu, i više aktivnosti sa strane.
  • Infinity
    19k
    Pa da ponovimo, za one slabijeg vida i malo teze samokontrole.

Iako vama zvuci glupo, tema Zagreb je zatvorena, pa se o istoj ne treba pisati ni na drugim temama. Ako je tamo poslo po zlu, moze poci i ovdje, pa je najbolje da se zaustavite.Infinity

A s obzirom da je izgledno ovo da ce poci po zlu, banovi cekaju u redu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.