• Hnlovac
    2.6k
    Kak stoji Velež u ovo vrijeme? Znam da je prije imao dosta hrvatskih navijača, a Zrinjski koliko god da je naš mi naprosto nije legao
  • Infinity
    19k
    Sumnjam sa netko od hrvata danas navija za Velez, barem od onih rodjenih nakon rata. Jos uvijek mozes cuti eventualno od Bake Sliskovica i slicnih da vole Velez, ali mislim da su Zrinjski i Velez bas zestoko nacionalno podijeljeni. Barem je moj dojam takav.

A ovo drugo. Ne mora ti ni leci, nije automatizam da Hrvat navija za Zrinjski, mada neki misle da bi Hrvati iz BiH svi to trebali.

Da.
  • prefontaine
    2.7k
    Pravi bh Hrvati katolici navijaju za NK Ljubuški!
  • Nema zaleđa Mikića
    2.4k
    Pravi bh Hrvati katolici navijaju za NK Ljubuški!prefontaine

Za Dinamo ipak. Pozdrav iz Ljubuškog.
  • NitkoBitan
    28.8k
    Nemam nikakve veze sa BiH nit pratim tu ligu al nekako da moram birati rekao bih željo.Droljo

Pored hrvatskih klubova ili njih ne racunas pod BiH?

Ja cu uvijek prije navijat za hrvatski klub nego "strani". Da igraju medusobno vaznu tekmu Zrinjski i Zeljo navijao bi za Zrinjski bez razmisljanja. Ali da je mi je Zeljo simpaticniji od Sarajeva, Borca ili recimo Celika, je.
  • Infinity
    19k
    CelikaNitkoBitan

Oni nisu nikom simpaticni :lol:
  • NitkoBitan
    28.8k
    A nemam pojma, prvi bosnjacki klub koji mi je pao na pamet pored Sarajeva i Zeljeznicara. Ajde jos je tu i Sloboda, ali stvarno mi vise ne pada na pamet niti jedan njihov "vazniji" klub. Vecina u drzavi a majorizirani u fudbalu.
  • nemapredaje
    5.6k
    Da, za Želju je do rata dosta Hrvata navijalo, ali se to poslije promjenilo
  • prefontaine
    2.7k

Mislio sam na bh klubove :smile:

Pozdrav i tebi s Čeveljuše!
  • Nema zaleđa Mikića
    2.4k
    Vecina u drzavi a majorizirani u fudbalu.NitkoBitan

U nogometu su jos i dobri kakvi su u rukometu i kosarci.
  • Infinity
    19k
    Mozda su ti Celik i Sloboda losi primjeri za bosnjacke klubove. U Zenici i Tuzli zivi prilican broj Hrvata, iako su to vecinske bosnjacke sredine. Hrvati Zenice i Tuzle navijaju za Celik i Slobodu. I to nije obicno simpatiziranje, nego pravo navijanje. Poznajem ih mnoge i uvijek ce popizditi kad Celik i Slobodu svrstavas medju bosnjacke klubove :lol: I Tuzla kao Tuzla je prilicno multietnicki raspolozena. Bosnje su im zamjerile kad jednom prilikom nisu zvizdali himni Srbije na nekoj utakmici omladinskih reprezentacija na Tusnju :lol:
  • mlinchica
    3.3k
    za Želju je do rata dosta Hrvata navijalo, ali se to poslije promjenilonemapredaje

Ovo moj stari isto priča. On i stric su čak znali vlakom za Sarajevo na neke tekme Želje u Jugi, a nemamo nikakvih veza sa BiH u smislu porijekla, pa da je to nekaj “u genima”, kak se veli.
    Jedini klub (od ovih jačih, a da nije iz HR), koji se poštovao od strane dinamovaca u to vrijeme, tako on priča.
    Čak i danas zna nekad pogledat njihovu tekmu, ako uhvati kakav prijenos.
  • Droljo
    18.5k
    Pored hrvatskih klubova ili njih ne racunas pod BiH?NitkoBitan

To ulazi u političku sferu a od toga sam operiran kao mali.
  • Tvrdica McTvrdi
    1k
    Svaki put dole sam se naslušao kako 90% Hrvata u životu nije otišlo u Sarajevo, a sad se tu spominje Željezničar, Velež i kaja znam. Prije Borac neg bilo koji njihov
  • Infinity
    19k
    Svaki put dole sam se naslušao kako 90% Hrvata u životu nije otišlo u SarajevoTvrdica McTvrdi

E jbga sad. Pa tu oko mene zivi preko 10-15.000 Hrvata, ne znam nikog da nikad nije bio u Sarajevu. Samo za vrijeme osnovne skole sam bio u Sarajevu barem 4-5 puta na kojekakvim izletima. Sa skolom sam posjetio Igman, Bjelasnicu, Jahorinu, ZOO, vrelo Bosne, stadione... I sve to uglavnom u razlicitim posjetama.

Mnogo Hrvata iz Kreseva i Kiseljaka radi u Sarajevu, te sam ih upoznao dok sam i sam gore radio.

Smijesna mi je ta teza, cak ju i prvi put cujem. Mozda netko iz Hercegovine nema potrebu da ide u Sarajevo, ali mi iz Bosne idemo, idem u shopping prilicno cesto :lol: . Dosta mojih prijatelja je i studiralo u Sarajevu. Na kraju krajeva, imamo i veleposlanstvo u Sarajevu, ne bi bilo tu da ga se zaobilazi.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.