• Paggini
    45.3k
    Gledao sam stvarno dosta HNL ove godine, puno više nego inače.

Lisica je jako, ali ekstremno jako varijabilan, nema nikakvu konstantu. Zna odigrati kao Messi i tjedan dana poslije bude najgori igrač na terenu i tako iz tjedna u tjedan. Slično kao i Lawal.

Koski je fin igrač, ne bi mi smetalo da ga uzmemo, ali cijena bi bila visoka, pogotovo za zamjenskog desnog centralnog.

Najkonzistentniji mi je nekako Valincic kroz cijelu sezonu, na oba beka. S obzirom da smo popunjeni dosta jako na desnom beku, ne znam koliko bi nam pomogao iskreno.

Od HNLa jedini za kojeg bih dao ruku u vatru ove sezone su bili Galesic, Fruk i Jagusic. Jednog smo doveli, jednog nemamo šanse, a jednog nadam se da ćemo dovesti.

Jagušić nije hajp igrač, ala Soldo, Dantas, Jurisic i slični koje se krene urlati da se treba dovest kad povežu dva dobra dodavanja u dvije utakmice zaredom. Jagusic igra na jako visokoj razini cijelu sezonu, varira, da, ali ne toliko snažno kao Lisica recimo ili Šotiček prošle godine. Sad je eksplodirao, što je minus jer i cijena ide gore, ali je i plus jer sumnjam da je bio na Dinamovom radaru.

Znam da je mlad, ali mislim iskreno da bi mogao odmah ući na leteće desno krilo iduće sezone, nešto kao Stojković ove sezone.
  • Mr Anderson
    11.4k
    Ne znam po čemu ljudi misle da Lisica nije za Dinamo. Osim Pjace za sva naša krila je Salah. Ne zbog jučerašnje tekme, nego u kontinuitetu igra dobro.
  • Droljo
    15k
    Pamćenje kao zlatne ribice. Kako ga se sprdalo prije mjesec dana ovod za promašen prazan gol i lošu igru općenito na toj utakmici a sad je salah :lol:
  • Hrc-Vg
    637
    Ti si vidio jednu lošu tekmu, i onda je on generalno loš?
  • Teofil Kateran
    2.2k
    a već i ptice na grani znaju da Boban neće tražiti best buy 2. francuske lige…Hrc-Vg

Ma vjerujem da svi imamo traume od te lige, ali smatram da jednostavno ne treba početi precjenjivati HNL na temelju činjenice da smo fulali sa dosta stranaca. Treba uvijek dovoditi HNL igrače i prvi zakaparit one koji su vrijedni prije nego odu negdje van, ali mislim da na desnom krilu u HNL-u jednostavno nema kvalitete kakva Dinamu treba i da bi se trebalo tražiti drugdje. Pritom ne mislim na neke egzotične lige nego smatram da se treba početi gledati lige poput poljske, češke, danske, švedske,... Uvijek možeš iskopat nekog Kadziora tamo. Samo treba dovesti dokazano ime, a ne talenta koji je zapeo poput Mbukua ili Oliverasa jer nas to nije dovelo daleko.
  • Izet Hajrović
    4.8k
    Da podignemo Moharramija na desno krilo, bio bi isti igrač kao i Lisica. Imaju identičan dribling, čak je Moharrami brži. Već sam rekao ranije, trebamo prestati igrati s klasičnim krilima dok ne stasaju Varela i Belinho. Domaća krila nikad nismo proizvodili, gledajući na nacionalnoj razini, Perišić i Pjaca su izuzetci. Ako želimo kvalitetno strano krilo, onda trebamo dosta potrošiti da bi doveli dobro krilo. Lakše nam je dovesti špicu, proizvesti veznjake, stopere i igrati ofenzivno s 3 igrača u zadnjoj liniji.
  • Droljo
    15k

Ne. Ja sam prije par mjeseci pisao da mi se čini dobar i da bi ga trebalo dovesti kao opciju za desnu stranu. Čak i beka. Slobodno potraži
  • Carrasco
    5.9k
    Uglavnom je zamjena lawaluDroljo

Kako je zamjena Lawalu kad je Rozić od 11 utakmica započeo 9? Ne treba ga dovoditi kad je otpisan prije dvije godine, ali nije trebao biti otpisan jer je imao potencijala i imao je možda dvije-tri tisuće eura mjesečno. To što neki igrač neće biti za prvih 11 u Ligi prvaka ne znači da ga olako treba otpisivati jer nije toliki teret za budzet. Evo sad nekih 500 tisuća eura bi se sigurno moglo uzeti za njega, a svaki novac dobro dođe. Evo doveli smo Hoxhu za milijun eura pola godine nakon sto se otpisalo Rozića. To nije neka prevelika razlika u kvaliteti, a Rozić je mlađi 5 godina i igrač iz omladinskog pogona. Naći ćemo se u ozbiljnim financijskim problemima ako nastavimo sa politikom plaćanja odšteta za igrače koji nisu pretjerano bolji od igrača iz omladinskog pogona. Evo Mmae npr. ima godišnje 800 tisuća eura. To je nekih 15-tak mlađih igrača... moglo se ostaviti Crnca, Rozića, Duvnjaka, Topića, Vukotića i sigurno će netko od njih u najmanju ruku pokriti sve što je ikad plaćeno za sve te mlađe i još nešto će se zaraditi, a možda i dobiješ igrača za prvih 11. Sučić je također skoro otpisan, a Baturina je skoro poslan u Rijeku u onoj trampi za Nevistića i Štefulja. I Šutalo također dok je bio na posudbi u Istri. Sreća pa su odmah pokazali nešto kad su dobili priliku. Benfica je prodavala igrače za preko milijun eura, a nikad nisu zaigrali za prvu momčad. Mislim da smo mi prodali Karačića za milijun, a nikad nije ni zaigrao za prvu momčad. Evo Soldo odigrao dobru sezonu u Gorici i prodan za 400 tisuća eura, a da ga se ostavilo još iednu polusezonu vjerojatno bi se i milijun mogao uzeti. Belupo, Istra i Varaždin su dobro iskoristili otpisane naše, ali i hajdukove igrače. Evo Majića se besmisleno poslalo na posudbu u Goricu koja se bori za ostanak pa onda u Zrinjski - pa u toj situaciji u borbi za ostanak i u borbi za prvaka neće slati u prvu momčad ni svoje mlade igrače, a kamoli tuđe. Znači ako već ne mogu dogovoriti suradnju sa nekim klubom iz Slovenije ili Bosne, onda treba pažljivije birat gdje se igrači šalju na posudbu.

Ovo što igra Mmae može i Živković, ovo što igra Galešić mogao je i Šutalo kojem je raskinut ugovor.
  • rokikaciga
    913
    Lisica je hrvatski Adama Traore. Sve je super dok ne mora podvaliti loptu, centrirati ili zabiti gol. Možda bi mu se otvorilo da igra s boljim igračima, a možda bi se i začepio kada bi igrao protiv bunkerice svaki vikend.
  • Teofil Kateran
    2.2k
    Od HNLa jedini za kojeg bih dao ruku u vatru ove sezone su bili Galesic, Fruk i Jagusic. Jednog smo doveli, jednog nemamo šanse, a jednog nadam se da ćemo dovesti.Paggini

Potpuno se slažem s ovim, realno njih trojica bi nam bili pojačanja. Tu je Mudražija koji će biti odličan backup za što se vjerujem i dovodi jer će Baturininu poziciju preuzeti Stojković. Jedino mislim da bi se moglo naći u stoperskom paru Koski-Marešić dobrog para za Galešića. Koski je realan vjerojatno, ali je skup pošto ga traže klubovi iz Serie A, ali imam dojam da bi Marešić mogao biti zanimljivo rješenje, ima 25 godina, on mi se čini kao dobra opcija za nekog tko će dugoročno ostat u klubu, ima nekoliko utakmica u Ligue 1 i dosta utakmica u austrijskoj Bundesligi. U Istri se zasad čini dosta dobar, on i Koski u paru izgledaju odlično s obzirom na jačinu i vrijednost kadra Istre.
  • Hrc-Vg
    637
    ok, onda sorry.
  • Droljo
    15k

Prije 9 mjeseci :lol:
    Nemojte me odmah posrat i ubit u pojam zbog ovoga. (Možda da kolege koje se bave statistikom i onim grafovima izbace brojke)
    Meni se sviđa lisica iz istre. Čini mi se da bi mali mogao bit dobar. Desno krilo, dosta brz. Jedan od 'onih' za koje mislim da bi mogli eksplodirati kod nas sa sto puta boljim suigračima. A ne vjerujem da bi bio skup. Pola milje po TM
    https://www.transfermarkt.com/mateo-lisica/profil/spieler/665275
    Droljo
  • Mr Anderson
    11.4k
    Pamćenje kao zlatne ribice. Kako ga se sprdalo prije mjesec dana ovod za promašen prazan gol i lošu igru općenito na toj utakmici a sad je salah :lol:Droljo

Ko ga je to sprdao pametnjakoviću biserni?
  • Droljo
    15k

Za vrijeme utakmice neke pola zone.
    pametnjakoviću biserniMr Anderson

Hvala. :blush:
  • Dadox
    169
    Tema trener,a udara se po potencijalnim pojačanjima…
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.