• vjeko1701
    10.8k

https://www.zonadinamo.com/discussion/12/pravila-foruma-uvjeti-koristenja

Evo ti pa čitaj.

Specifično:

SPAMANJE - odnosi se na postavljanje nepotrebnih, beskorisnih ili ponavljajućih poruka koje ne doprinose temi rasprave. Ovo uključuje, ali nije ograničeno na, objavljivanje istih poruka više puta, dijeljenje promotivnih sadržaja bez dozvole, ili bilo kakav drugi sadržaj koji nije u skladu s temom rasprave.

PRETJERANA UPOTREBA SARKAZMA - odnosi se na upotrebu sarkastičnih komentara u mjeri u kojoj oni postaju uvredljivi, nepristojni ili ometaju raspravu.

FLAME – ovaj termin u internet bontonu definira se kao intenzivna i često neprijateljska razmjena poruka između korisnika, koja eskalira iz konstruktivne rasprave u osobne napade i uvredljive komentare. Flame obično započinje kada jedna ili više osoba izazovu ili odgovore na provokacije, a rezultira beskorisnom raspravom koja može poremetiti mir i produktivnost foruma. Ovakve situacije često uključuju neprikladan jezik, ad hominem napade i potpuno skretanje s originalne diskusije kojoj je tema namijenjena.

A evo ti i ovdje, posebno zadnjih par stranica detaljna pojašnjenja.

https://www.zonadinamo.com/discussion/115/prijedlozi-kritike-pohvale
  • badjibadara
    4.2k
    Korisnik; @Sting86
    Razlog; opetovano spamanje, smaranje s borbom za slobodu foruma, raspravljanje nakon upozorenja, izigravanje ogromne žrtve, i ubacivanje vjerskih motiva i analogija u svoje postove
    Trajanje bana; 7 dana
  • CesarDelgado
    6
    Ne znan ča je pisa

Ja ionako neću pisat puno samo pitat ako ne razumim, samo ne želim bit baniran ako ča ispadne krivo

Ne dajte se smetat!
  • Chempers
    358

Ovo je veća slobodna interpretacija od vaterpolskih isključenja, pogotovo 2. i 3. Pretjerani spam je ok ograničiti i osobnog vrijeđanja ne bi smjelo biti, ovo ostalo daje čar temi :lol:
  • vjeko1701
    10.8k
    ovo ostalo daje čar temi :lol:Chempers

Ovaj rok će biti manje "čari" a više normalne rasprave.
  • Crusades
    14.3k
    Jel se mogu krenut lupat kratkotrajni banovi za ove koje preventivno krenu kmeketat i radit od sebe žrtvu i borca za slobodu govora kad napišu da se boje da će ih se maknut sa foruma ako napišu drugačije mišljenje?
  • NVKOD
    1.7k
    APEL MODERATURI

Mislim da bi se moderatura mogla malo ozbiljnije pozabavati s trolerima, a i općenito zagađivačima foruma. U zadnje vrijeme nastala je najezda ljudi kojima je primarni cilj svađati se, unositi nemir i trovati Zonu.

Nisam dugo na forumu, niti godinu dana, ali imam osjećaj da sam samo u prvih nekoliko mjeseci uživao čitajući što poučne, što zabavne, što kvalitetne upise kolega forumaša. Ne mogu se sjetiti kada je počela degradacija kvalitete, ali pod hitno se treba tome stati na kraj.

'Em što novi članovi ne pročitaju pravila pa se kasnije prave ludi što ih se upozorava, 'em što se na određenim temama štancaju komentari kao da smo u WhatsApp grupi. U tome najviše prednjači tema o transferima gdje se u 20 stranica saznaje jedna korisna informacija, dok se ostatak komentara potroši na blago rečeno idiotarije. Upravo se zbog te teme najviše nakoti "novih" članova, koji su većinom drugi profili baniranih forumaša, mamićevci koji zazivaju tatu, troleri, drukeri drugih klubova ili najgore od svega - samoprozvani insajderi s nula kredibiliteta.

Logično je da se širenjem Zone očekuje navala novih ljudi, različitih mišljenja i načina komentiranja, ali neka pravila se moraju znati. Sve svoje komentare pokušavam što konstruktivnije napisati, a razne analize koje radim podupirem sa slikama ili gif-ovima.

Kada čitam Zonu, čitam ju zbog Dinama, a ne da moram gledati upise navijača Osijeka, Rijeke, Hajduka. Da me to zanima, otišao bih na njihov forum.
  • Mandelinho
    472

Ja bih rekao da je u nekim temama i normalno se ponašati kao u wapp grupi. Recimo, ne očekujem konstruktivan osvrt u temi Guzice i Sise, ili temi utakmice.

Kad si kolega Omake u temi scout službe da truda, to je kvalitetan upis za ljude koje to zanima i koji imaju vremena se s time baviti, ali isto tako spomenuti kolega može u temi Transfer - Rasprave baciti komentar u stilu wapp grupe i tu ne vidim nikakav problem. Zato je i podijeljena tema za transfere na rasprave, i vijesti. Zatvorene su teme o politici, a još uvijek se nešto kotrlja u temama Grad Zagreb i temama oko stadiona, ali to je već napredak.

mamićevci koji zazivaju tatu, troleriNVKOD

Što se tiče ovoga, to smo mi ljudi. I državu smo stvorili, pa je neki već 30 godina blate, omalovažavju, ponižavaju, žele povratak na staro i rade na tome.
  • Murtidzg
    35
    Napravite neki filter. Jer ovo je brod šizofrenih luđaka.

Jedan post dnevno i bok. Ovo nema smisla.
    Ovo ludilo i paranoja nije viđena dugo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.