• vjeko1701
    10.3k
    Opet ponavljam, imaj stav o njihovim postupcima koji želiš ali ne razumijem kaj sad tu tražiš oko toga? Ako su neki ljudi otišli s foruma onda su otišli. Kakva je tu sad odgovornost same Zone?
  • The Undertaker
    6.2k
    klasična neopreznost da netko tko je zaposlenik kluba bilo što odgovoraTongo Doumbia

Zašto bi ovo bio problem ako je kontrolirano i korisno, a bilo je? To je samo jedan oblik komunikacije kluba sa javnosti, ovdje specifično sa navijačima kluba. Pratio sam dosta to pisanje i stvarno ne vidim ništa loše i problematično u tomu. Pri tomi ne govorim načelno već baš konkretno, zna se o komu pričamo.
  • Tongo Doumbia
    5k
    Ja samo kažem da se ne treba čuditi da ljudi kreiraju narativ da su oni “pobjegli”.

Ja niti sam jednom napisao da jesu ili nisu, niti to komentiram inače.
  • vjeko1701
    10.3k
    I slobodni su kreirati taj narativ, posebno na mjestima koja sam napisao. Mogu i ovdje to komentirati ukoliko komentiraju unutar pravila foruma na temama na kojima je to prikladno.

Slijedi pravila foruma i ne igraj žrtvu kada te se upozori i neće nikad biti nikakvih problema.
  • Paggini
    29k
    Pa eto ti, čim ovdje netko digne glas i stavi u pitanje sposobnosti ove uprave(nogometni dio) vi ga označite i okarakterizirate kao antiuprava, mamićevca, izdrkaroša, foteljaš, jučer počeo pratit klub i slično.Doktor Kunić

Antiuprava pojam sam iskoristio kao nespretni umbrella pojam za dio foruma koji je glasan u svojoj kritici uprave i sportskog sektora. Ne mislim to u negativnom kontekstu, iako je mozda tako ispalo.

Ti si to iskoristio da krenes izigravati zrtvu. Koga je moderatura ovdje zvala drkarosom, mamicevcem, koga se zataškalo, kome se ne dopušta davati mišljenja?
  • Doktor Kunić
    4.1k
    Ti si to iskoristio da krenes izigravati zrtvu. Koga je moderatura ovdje zvala drkarosom, mamicevcem, koga se zataškalo, kome se ne dopušta davati mišljenja?Paggini

Opet ta žrtva.. Gdje to ja izigravam žrtvu? Ja sam prije tvoje optužbe da izigravam žrtvu napisao da etiketirate svakoga konta vašeg mišljenja :lol: ne osobno mene, mene boli k, nego druge ovdje čitajući. Ne vi moderatori nego pojedinci koji su ajmo reć viši članovi od ostalih a imaju vašu podršku
  • vjeko1701
    10.3k
    Misliš oni koje sam neki dan upozorio radi etiketiranbja mamićevcima ili onaj drugi koji je jučer baniran radi toga?

Optužbe i implikacije da je netko pobornik Mamića će se ubuduće dosta strogo pratiti. Vrijeme je da se prestanete razbacivati time.vjeko1701

Korisnik; Bumtres
    Razlog; vrijeđanje drugog forumaša impliciranjem da je mamićevac
    Trajanje bana; 3 dana
    vjeko1701
  • Doktor Kunić
    4.1k
    ma ne mislim ništa konkretno. Oću samo reći da se nekoga ko se usprostavlja novoj garnituri odma napada kolektivno, a usprostavlja se s razlogom. Ovdje sad ne mislim da sebe, niti sam ja protiv nekoga u klubu.
  • Paggini
    29k
    Oću samo reći da se nekoga ko se usprostavlja novoj garnituri odma napada kolektivno, a usprostavlja se s razlogom.Doktor Kunić

Pa ne napada se kolektivno, samo drugi korisnici imaju svoje stajalište, a drugi imaju svoje. To je poanta foruma.

Sva mišljenja (ako nisu izrečena uz uvrede ili trolanje) se dopuštaju, osim mamićevskog narativa. Nikoga se nije baniralo od strane moderature jer je bio kontra nove uprave.
  • vjeko1701
    10.3k
    Pa upravo si napisao da određeni forumaši uz podršku moderature etiketiraju. Ima tu svakavog etiketiranja sa svih strana ali nema nikakve podrške moderature u tome.

Kada mi reagiramo, 99% vremena reagiramo radi načina a ne radi mišljenja. Uz to, generalno upozoravamo i ne dopuštamo trpanja u koš i etiketiranje.

Ako idemo već tamo, barem sam priznaj da dio foruma koji je vokalan protiv neke osobe koja radi u klubu je puno agresivniji od onih koji ih brane. Što po samoj količini postova, što po njihovom sadržaju. Samim time češće krše pravila. Onda se stvara dojam da samo njih kažnjavamo a potpuno se ignorira ona druga strana koja također bude i upozorena i banirana.
  • Baneki
    781
    Nisi shvatio, sa mnom nikad nije bilo problema, ni s jednim moderatorom, a na forumu sam već pet godina. Dakle, ja bi na temelju toga zaključio da nije u meni problem nego je u tebi problem, recimo to što tvrdiš da glumim žrtvu, to je npr. krivo zaključivanje pa i etiketiranje, pa onda sama kultura ophođenja ti nije na nekoj zavidnoj razini, prebrzo reagiraš, komunikacija ti je loša, zaključci neadekvatni, procjena situacije također loša, kolegijalnost isto loša npr. da ne upadaš drugom moderatoru dok hendla neki problem, itd...mislim da se to stručno zove overzelous moderation.

S druge strane dobra strana ti je da si aktivan 24 sata valjda, svaki forum treba jednog takvog moderatora jer realno stari iskusni moderatori se s vremenom umore, nije to niti jednostavan posao, treba svakakvih vještina, posebno socijalnih, treba biti dobar psiholog, treba vremena za taj volonterski posao itd.. Čudio sam se kako se na ovom forumu skupila odlična ekipa koja pisanje i čitanje ovdje čini zadovoljstvom. Zato ti ovo sve i pišem, nadam se da ne uzimaš ovo previše osobno i da ćeš dostići top razinu moderature koja je ovdje godinama bila takva zaslugom "starih" moderatora.
  • austrijanac
    4.6k
    Od mene velike pohvale moderaturi, kako sadašnjim tako i bivšim (poglavito Papištrumfu što i dalje je tu i odgovora).

Kritika ide Sanjinu jer licemjerno ispada odgovarat u dobrome, a u lošeme se povuć (tim više veći plus Papi, al i Dedi kao skupštinaru te Marciu na održavanju - te njihovim ženama kaj imaju razumjevanja).

No to je moje mišljenje, Bog sami zna da mogu bit u krivu.
  • vjeko1701
    10.3k
    recimo to što tvrdiš da glumim žrtvu,Baneki

Samo daj baniraj, nemoj se samo prijetiti, al će to biti isključivo zbog mojeg drugačijeg mišljenja da se zna.Baneki

jedino ti mene prozivaš bez razloga i potrebe, sjeckaš i neutemeljeno kasapiš moje rečenice, pa sad briši i banirajBaneki

Daj mu ispuni želju, onda ćete me se napokon riješitiBaneki

16 godišnja tinejdžerica bi zavidila na ovoj melodrami
  • Kepec
    7.1k
    Dinamo ide koracima da izgubi prvenstvo ako se ne trgne, a moderatura i osnivači Foruma idu koracima da izgube Zonu Dinamo.

Kada te netko pozove u kuću ili nenajavljen dođeš u goste ponašaš se u skladu s tim ljudima. Nećeš u gaćama sjediti i pričati s ljudima dok kopaš nos i podriguješ od mineralne. Nitko te nije natjerao da dođeš tim ljudima, ali kada si već tamo ponašaš se kao čovjek, a ne životinja.
    Tako su dobri ljudi odlučili osnovati virtualno mjesto okupljanja Dinamovaca i pozvali nas sve direktno ili indirektno da im se pridružimo. Mi smo svi na ovoj Zoni gosti kod tih par ljudi koji su napisali određena pravila kojih se treba pridržavati da ne nastane kaos. U gradu kada ne radi semafor odmah nastane kolaps jer nitko nikoga ne poštuje i ne pušta pa sve stane dok ne dođe prometni policajac. Tako i ovdje postoje pravila poput nemoj pisati 10 komentara u 2 minute, nemoj pisati besmislice kao da si na Whastappu, nemoj vrijeđati i omalovažavati drugog forumaša ili igrače i stožer, raspravljaj se na kulturnoj razini. Kaj se dogodi? Pokvari se semafor. Dođe nakupina "ljudi" i krene redom kršiti sve nabrojano, natuku 20 komentara u kratkom vremenu, pišu nepotrebne komentare, vrijeđaju sve od igrača, trenera, stožera, uprave i tako dalje, ulaze u svađe s drugim forumašima i naprave apsolutni kolaps.
    Često se tu spomimjalo "index komentare" i ostale komentare ispod članaka, a sve to su pisali ljudi koji su i sami postali ta skupina ljudi i uspjeli su od mjesta koje je služilo okupljanju Dinamovaca za razmjenjivanje mišljenja napraviti borbeni kavez gdje tko preživi pričat će.

Kaj su vam točno dužni ljudi iz kluba koji su dio ovog Foruma? Zašto bi netko od njih sad sjeo za računalo i redom vama odgovarao na pitanja na javnom forumu? Vi kao da ste s neba pali, pa nije Zona Dinamo chatgpt gdje pitaš pitanje i odgovori ti se. Njihova je dobra volja išta tu pisati i predstavljati se kao zaposlenici Dinama kaj naravno ljudi odmah iskoriste. Zašto bi moderatura puštala vrijeđanje i milijun istih komentara od istih ljudi na istim temama? Kao loši su rezultati pa imate pravo na to? Odi na stadion pa viči kome želiš, zašto imaš potrebu uništavati Zonu koja veze s rezultatima nema. To je kao da ti šef ne želi dati povišicu pa se doma dereš na ženu i radiš kaos u kući.

Kada smo vrući svašta izgovorimo jer ponekad nam je jezik brži od mozga, ali mi nije jasno kako nemaš toliku kontrolu da se suzdržis od toga da svake dvije sekunde stisneš "Post Comment". Kaj ti je ozbiljno lakše nervirati se i pisati svako malo nešto nego jednostavno ostaviti mobitel sa strane i gledati tekmu, nakon tekme otić na friški zrak da dođeš k sebi. Jednom forumašu sam izbrojao preko 100 komentara od početka jučerašnje tekme do sada... halo? Pa toliko poruka na Whatsappu ne pošaljem.

Neće ovo ništa promjeniti niti će se ikada išta promjeniti. Hijene su došle i preuzele teritorij u svoje ruke. Dok se ne krene ozbiljnije kažnjavati takve, Forum će izgledati kako izgleda, a pitanje je tko uopće ima vremena, živaca i volje pored stalnog posla, žene, sina, kćeri ili bolesnih roditelja baviti se primitivcima koji očito u svon životu nemaju nikakvu zanimaciju nego Zonu Dinamo.
  • Droljo
    9.7k
    Kako bi rekao dobri tusta: "ja sam za pravicu, a rulja za pedagošku palicu!"
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.