Katolička crkva je jedna od crkava, igrom slučaja najbrojnija. Nista više ni manje vrijedna od ostalih crkava. — deda
Isus je osnovao Crkvu među ljudima, a ljudi crkve i institucije. — deda
Nista više ni manje vrijedna od ostalih crkava. — deda
nego? kako ti ono definiraš dobro i zlo? — mali M
zgodno. u samom korjenu riječi ti je odgovor. — mali M
Da li misliš da je dobrobit društva moguća na zlim odlukama/zakonima? — mali M
Dobro i zlo NIKAD neće biti apstraktni pojmovi! — mali M
Meni je fascinantnije da po tvojoj logici ti nebi znao reć dal je nešto u sušti dobro ili zlo. — mali M
Iz jednog "ne ubij" bi trebao biti osnovni zakon za medicinu, šta ne? — mali M
To je žalosno Vjeko moj. Iz jednog "ne ukradi" kako si naveo možeš dobiti jako puno zakona i za graditeljstvo i politiku i promet itd.. — mali M
Tko god želi dat malo volje i otić u dubinu može doć jedino do 10 zapovjedi kao temelja zakona i po njima onda proširivati. — mali M
I nisi mi odgovorio temeljem čega kalibriraš svoj moralni kompas. Jednostavno pitanje.. — mali M
Temelji današnjih zakonika društva su stariji od 10 božjih zapovijedi. Navedeni zakonik je minimalno 1000 godina stariji od procjenjenog perioda života Mojsija (od strane židovske vjerske zajednice) — vjeko1701
Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.