Lingvistički je i običnom laiku jasno o čemu se tu radi i do koje mjere je to sličan ili isti jezik a politički mi možemo odrediti i da nam je (kao pravim mitteleuropljanima jelte) i mađarski jezik sličniji od srpskog. — Maksim Maksimirski
To što primjećujemo očite stvari ne znači da smo antihrvati i da zagovaramo politiku Milana Martića. Manite se takvih dječjih optužbi i razgovarajmo ko odrasli ljudi. — Maksim Maksimirski
Hrvatski i srpski jezik su slični jer je standardni srpski jezik nastao reformom vuka karadžića u 19.stoljeću, koji je pokrao i kopirao sve što je našao okolo — db-izbjeglica
Rasprave o tome da li su hrvatski i srpski jezik dva jezika ili varijante istog jezika traju otkad ja znam za sebe. Politika je to jasno odredila i definirala hrvatski kao zaseban jezik koji je međunarodno priznat i jedan je od službenih jezika u EU. Desničari mogu mirno spavati.
Struka je tu još uvijek podijeljenja pri čemu se koriste argumenti za i protiv — The Undertaker
Meni je malo nevjerojatno da tu uopće o ovom pričamo. Jezici su slični jer imaju korijen u slavenskom jeziku, ali nemojte miješati lokalna narječja sa drugim državama. Pa Hrvatski i Srpski imaju različita gramatička pravila, izgovore, pisanje. Jesu slični? Jesu, al ne stavljajte to u isti koš. Pričamo o identitetu naroda, samo mi možemo izmišljati kerefeke da u Hrvatskoj državi se dovodi u pitanje status Hrvatskog jezika. Nikad neću razumjeti tu ljevičarsku potrebu da propituje, mjenja i uništava identitet nečega (obitelji, naroda, vjere)...
Zar se "hrvatski", "srpski" i "hrvatskog" ne pišu sa malim početnim slovom? — Crle
Da ne govorim da je do, mislim, 1990 to bio i službeno jedan jezik. — The Undertaker
Da ne govorim da je do, mislim, 1990 to bio i službeno jedan jezik. — The Undertaker
Shvati da ne postoje prijepori unutar struke. Hrvatska znanost je jasna oko ovog pitanja, a to kaj ti relevantnim smatraš pamflete jugonostalgičara, novinarčića, srpskih katedri i sl. je tvoj problem. Najbolje da onda citiraš i kaj SANU govori o hrvatskom jeziku i kako ga definira.Ja sam je stavio ovdje samo kao dokaz da postoje prijepori unutar same struke. — The Undertaker
Ante Lešaja, penzionirani redoviti sveučilišni profesor, Korčula
Ante Tomić, pisac, Split
Asja Bakić, književnica, Zagreb
Boris Dežulović, novinar tjednika Novosti, Paići
Boris Pavelić, novinar, Zagreb
Boris Postnikov, publicist, tjednik Novosti, Zagreb
Branislav Oblučar, profesor, Filozofski fakultet, Zagreb
Damir Karakaš, pisac, Zagreb
Daša Drndić, spisateljica, izvanredni profesor – anglist, u penziji, Rijeka
Dragan Markovina, povjesničar i publicist, Split
Drago Pilsel, novinar i teolog, portal Autograf.hr, Zagreb
Edo Popović, pisac, Zagreb
Ivana Bodrožić, mag. filozofije, spisateljica, Zagreb
Ivana Sajko, knjizevnica, Zagreb
Janko Baljak, filmski reditelj, redovni profesor Fakulteta dramskih
Jurica Pavičić, pisac, Split
Ladislav Tomičić, novinar, Zagreb
Lana Barić, glumica, Zagreb
Lenka Udovički, glumica i rediteljka, Rijeka
Marinko Čulić, komentator tjednika Novosti, Zagreb
Marko Pogačar, pisac, Split
Marko Tomaš, novinar, žurnal.info
Mima Simić, samostalna umjetnica/književnica, Zagreb
Mirjana Mikić Zeitoun, profesorica sociologije i diplomirana etnologinja, Zagreb
Nela Pamuković, feministička aktivistkinja, Ženska mreža Hrvatske, Zagreb
Nenad Rizvanović, pisac i urednik, Zagreb
Nikola Bajto, novinar, tjednik Novosti, Zagreb
Nikola Vučić, novinar, N1 televizija
Olja Savičević Ivančević, književnica, Split
Pero Kvesić, pisac, Zagreb
Predrag Lucić, novinar i pisac, Split
Rade Dragojević, novinar, Zagreb
Rade Šerbedžija, glumac
Rajko Grlić, režiser, Zagreb
Roman Simić, književnik, Dugo Selo
Sandra Benčić, mirovna i ljudskopravaška aktivistkinja, Centar za mirovne studije, Zagreb, Hrvatska
Sanja Sarnavka, prof. komparativne književnosti I jugoslavenskih jezika I književnosti te aktivistkinja
Slobodan Šnajder, književnik, otok Ploča, Trogir
Snježana Banović, redateljica i sveučilišna profesorica, Akademija dramske umjetnosti, Zagreb
Snježana Kordić, doktorka nauka, lingvistica, Zagreb
Tatjana Gromača, književnica i novinarka, Pula
Tomislav Bogdan, doktor nauka, izv. prof. na Odsjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Zagrebu
Toni Gabrić, prof. filozofije i fonetike, novinar, Udruga za nezavisnu medijsku kulturu, Zagreb
Vedrana Rudan, književnica, Rijeka, Hrvatska
Vesna Teršelič, mirovna aktivistica, Zagreb
Viktor Ivančić, novinar i pisac, Split
Vladimir Matijanić, novinar, Slobodna Dalmacija, Split
Vuk Perišić, pisac i prevoditelj, Rijeka
Zdravko Zima, novinar i pisac, Zagreb
Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.