• marcio amoroso
    54.4k
    Sad bi potpisao da ova 22 igrača što su nastupila danas plus Boško Šutalo, Marin, Duvnjak i Čavlina budu kadar za sljedeću sezonu, a da prodamo Livakovića, Franjića, Šutala, Ivanušeca, Baturinu, Bulata i Oršu i od tih para napravimo stadion od 25 tisuća.
  • miro
    10.3k
    apsolutno, potpis
  • Ali
    2.7k
    Bojim se da bi prodaja "obiteljskog srebra" u zamjenu za gradnju stadiona bilo samoubojstvo za klub.

U periodu dvije godine koliko bi minimalno trajala izgradnja bismo ostali vjerovatno bez oba trofeja a potom i bez uefine love. A sve to bi izbirljivoj zg publici bilo dovoljno za pad posjete na <2.000 po utakmici...

Stadion da svakako, ali zaato molim to nebi izgradio grad u suradnji sa drzavom. Pa neka postave naknadu za koristenje. A na nama kao klubu u tom scenariju bi bilo da atraktivnim utakmicama privucemo velik broj redovitih gledatelja i pokrijemo time taj trosak i dodatno zaradimo
  • GZomanid
    795
    Mislim da opcija u kojoj grad gradi stadion nije niti u primisli slijedece 4 godine, tako da nema smisla niti diskutirati o tome..
    A kaj se tiče izbirljive ZG publike, njih neće biti ni na novom stadionu nakon 2-3 kola, za njih se ni ne treba graditi novi stadion.
    Nekak svi zaboravljaju da bar 70% te ZG publike čine ljudi koji su tu doselili u svom životu (ili su im roditelji tu došli), kaj očekujete od njih da vole dinamo i dolaze na tekme? To su stanovnici Zagreba, a ne Zagrepčani (većinom) ☝️
  • Papastrumf
    24.5k
    Nekak svi zaboravljaju da bar 70% te ZG publike čine ljudi koji su tu doselili u svom životu (ili su im roditelji tu došli), kaj očekujete od njih da vole dinamo i dolaze na tekme? To su stanovnici Zagreba, a ne Zagrepčani (većinom) ☝️ — GZomanid

100 puta prozvakana tema. Tako je nebitno jesu li nekome starci doselili u Zagreb, ili se netko doselio. Koliko samo ekipe ima koji svaku utakmicu prelaze po par stotina kilometara da pogledaju uzivo svoj dinamo, dok eto ovi “domaci” ne mogu potegniti 3 tramvajske stanice.
  • Jurki
    27.9k
    prodaja "obiteljskog srebra" — Ali

Ovo bi bila totalna glupost. Svaka banka bi klubu kak je Dinamo dala kredit za izgradnju stadiona. Svake godine se zaradi od Uefe, prodaju se igraci i to za jako dobre cifre. Isto tak imas eu fondove, moze se naci sponzor, investitor. A nakon kaj se stadion napravi odmah pocinje otplacivati kredu. Tak da bi klub dobio nov stadion "za čik". Pa to svi znamo.. zato ovo s obiteljskim srebrom je glupost. Dapace ak bi bilo sve po planu.. moze se ici i u jacanje momcadi.
  • SAS1987
    21k
    Svaka banka bi klubu kak je Dinamo dala kredit za izgradnju stadiona. — Jurki

Upravo to. Investicije poput novog stadiona se moraju financirati što više novca kojeg klub još nema (privatne investicije / kredit). Ja i dalje tvrdim da bi novi stadion bio asset a ne liability. Jednostavno bi nam od prvog dana direktno / indirektno generirao income koji bi bio veći od kredita.
  • Jurki
    27.9k
    samo u Hr se sve kaj se izgradi gleda kao trošak a ne generator nove dobiti. I stvarno mi je pun k prica o vrticima, skolama, bolnicama itd. Istina losih primjera investicija ima puno.. žičara npr..Rukometne dvorane su samo dvije rentabilne Arena Zagreb i Varaždin (Pula mozda). Ne kuzim se puno u ekonomiju ali Osijek ce puno profitirati kad se napravi Pampas. Evo primjer u Zg dođe godisnje milijun turista.. puta 20kn npr za razgledavanje stadiona..20 milijuna kuna za nist. Na to dodaj da ce svaki od tih turista potrosit 50 kuna u fan shopu.. imas odmah 10 milja eura. Stadion se sam otplati u maksimalno 5-10 godina. Money for nothing. Svugdje je to normalno samo ne u Hr.
  • SAS1987
    21k
    Evo primjer u Zg dođe godisnje milijun turista.. puta 20kn npr za razgledavanje stadiona..20 milijuna kuna za nist. — Jurki

Kužim poantu ali ak bi 5% od tih milijun turista išlo razgledati stadion ili u shop mogli bi biti presretni :grin:
  • Jurki
    27.9k
    uvedes to kao turisticku atrakciju grada a i Dinamo nije neki no name klub u Europi. Kinezi, Japanci kupuju dresove po cijelom svijetu. Npr odes na izlet u Budimpestu i vodic ti kaze idemo u razgledavanje Groupama Arene.. kaj nebus isel? Budes makar te boli čučkurić za Ferencvaros ko klub. I potrosil bus vise od 15 eura. O koncertima i takvim stvarima da ne govorim.
  • SAS1987
    21k
    Jedna Barcelona ima 20 milje turista godišnje a muzej / stadion 2 milje - 10% znaci turista.

Da se popravim - mi bi mogli biti presretni sa 2%.
  • Jurki
    27.9k
    cisto sumnjam da bi samo 2 tisuce ljudi godisnje islo u razgledavanje stadiona. Jebate pa vise ljudi ide u razgledavanje majmuna u zooloski vrt.
  • Papastrumf
    24.5k

Jebe te matematika malo :wink:
    Zagreb je 2019. godine posjetilo skoro 1.500.000 ljudi.
    Kako je 2% od toga 2.000?
  • Jurki
    27.9k
    hahah jbg malo mi udarila vrucina u glavu :rofl:
  • TresnjevkaZG
    774
    uvedes to kao turisticku atrakciju grada a i Dinamo nije neki no name klub u Europi. Kinezi, Japanci kupuju dresove po cijelom svijetu — Jurki

Bas to, napravis neko retro dres/majicu od Miure, siguran sam da bi se to kupovalo sa strane tih turista...nemas sta izgubiti, a puno mozes dobiti
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet