• Jaro
    7.7k
    Vojni rok je najmanje baratanje kalašnjikovima a puno više organizacija, ustroj, selekcija, evidencija, usvajanje osnovnih znanja o opremi itd... Možda se varam, ali vjerujem da danas država uopće nema evidenciju koliko vojno sposobnih ljudi ima na raspolaganju, kojih kvalifikacija, starosti, gdje se nalaze itd...Ne govorim o aktivnom vojnom sastavu i rezervistima već civilima.The Undertaker

Iz peespektive nekog tko je prosao - vojni rok je cisti gubitak vremena. A ovo koliko ima na raspolaganju - kak da to zna - siguran sam da ce vecina ekipe s imalo mozga na prvi metak - u bezaniju - a ne na front kako bi osiguravala bogacenje ekipi kao ove generacije prije nas...
  • deda
    34.1k
    Jaro, to je tak u teoriji. A ipak stotine tisuća Ukrajinaca i Rusa ginu ko muhe.
  • The Undertaker
    5.9k
    Iz perpektive nekog tko je prošao vojni rok i domovinski rat, nije gubljenje vremena. Preciznije rečeno, dosta toga u služenju vojnog roka jest bilo gubljenje vremena ali dio koji se odnosi na usvajanje specijaliziranih znanja nije.
    U Domovinskom ratu nije bilo problem naći ljude koji znaju rukovati zoljom, osom, voziti pinzgauere, raditi sa sustavima veze, opsluživati minobacače, topove i tenkove. Danas bi to već bio ozbiljan problem.
  • deda
    34.1k
    Ljudi inače potcjenjuju pitanje vojske u današnjem svijetu. Njima se čini da nevidljiva ruka upravlja sigurnošću, a sigurnost je posljedica moći tj. vojske koja stoji iza te sigurnosti. Ajd nek Europa iziđe iz NATOa pa da vidimo koliko dugo će imati sigurnost.
  • deda
    34.1k
    A još jedna stvar u vezi vojnog roka, da sam samo naučio slagat čarape, gaće i krevet vrijedilo je jer 99% ljudi tj. muškaraca to danas ne zna. Neki ne znaju ni cipele zavezat.
  • NitkoBitan
    19.1k
    siguran sam da ce vecina ekipe s imalo mozga na prvi metak - u bezaniju - a ne na front kako bi osiguravala bogacenje ekipi kao ove generacije prije nas...Jaro

U slucaju rata to je retorika koju bi propagirao u protivnickoj drzavi putem medija...

U svakoj krizi, ratu, pandemiji odredeni postotak ljudi hvata priliku za obogatit se na tudoj muci, to je realnost koja nije vezana niti za odredenu drzavu niti za odredenu naciju. Mozes pobjec i otic u Njemacku ali onda opet tamo omogucavas gazdi svabi da se bogati na tebi jer te manje placa nego Njemca.
  • The Undertaker
    5.9k
    Nije to baš tako. Kome će te ostaviti roditelje, braću, sestre, rodbinu? Tko će prebjege primiti i zašto bi to napravio? Vi sve gledate iz perspektive trenutnog stanja gdje se na Zapadu živi nikad bolje. Da je ekonomska kriza, a rat većih razmjera bi vodio k tomu, svugdje bi bili teret. Ili bi mogli ratovati al za Njemačku.
    Kao što kaže deda, da je tako do sada bi svi iselili iz Ukrajine.
  • Droljo
    8.9k
    Pa i iselili su
  • Papastrumf
    12.9k
    Pa i iselili suDroljo

Zaista? Tko se onda bori tamo, duhovi?
  • Droljo
    8.9k
    Nemam pojma
  • The Undertaker
    5.9k
    A tko gine onda tamo?
    Ukrajina ima isti problem kao i mi na početku Domovinskog rata, manjak opreme u odnosu na broj ljudi koje bi mogli mobilizirati.
  • Crusades1986
    13.4k
    Vidjeli 10 bijesnih autiju iz Ukrajine po cestama pa misle da se pola države iselilo... genijalci.
  • deda
    34.1k
    Ja sam vidio puno Ukrajinki i njihove djece, ali Ukrajinca ni jednog u Bjelovaru.
  • xavier
    12.1k
    Pa i iselili suDroljo

Zaista? Tko se onda bori tamo, duhovi?Papastrumf

Nemam pojmaDroljo

Droljo, moram primijetiti da su ti komentari stvarno vrhunski argumentirani...
  • Nino Bule
    14.5k
    Na mom kvartu u zg isto samo zene s djecom, jedino ko laje po ukrajincima su tovari, doduse vjerujem da je dole malo vise "tajkuna" s bjesnim autima ali svejedno mi nije jasna kolicina zuči koja se prospe dole zbog ukrajinaca
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.