• GaijiZG
    2k

Na temelju odrađene niti godine mandata od 4 koje su osvojili ovo moze samo netko poluinteligentan zakljucit

I ko kaže da moraju odradit sve 4 godine prije izmjene statuta? 2023cu smo proveli slušajuć stalno o tom statutu, a od kad su na vlasti, ni riječi o statutu. I ja sam postavio pitanje o tome na članskom danu, al nije se odgovorilo, koliko znam.
  • Nino Bule
    15k
    Frapiran sam kako se implicira moja pouinteligencija, a ne vidiš potencijalnu opasnost u svojem prijedlogu.GaijiZG

Moj prijedlog nema bas nikakve veze s time da ne postoji nikakav argument da se klubom vlada apsolutistički, kad bi napisao koji argument mozda bi se dalo o tome raspravljat al jednostavno on ne postoji.

ja smatram da ne smiju podrzat kandidata druge liste, jer ko zna kakve namjere imaju ti i da li bi demokratizirali klub do krajaGaijiZG

Ne znamo ničije "skrivene" namjere tako da je to nebitno, tko dobije mandat od glasaca taj ce upravljat klubom, to je vrlo jasno, a ako se nema dovoljno ruku za promjene statuta do njih jednostavno nece doci to je jednostavno fakt zivota.
  • Papastrumf
    13.3k

Ako si postavio i bio tamo onda znaš da se odgovorilo. Dakle, ne laži.
  • GaijiZG
    2k

Ne znamo ničije "skrivene" namjere tako da je to nebitno, tko dobije mandat od glasaca taj ce upravljat klubom, to je vrlo jasno, a ako se nema dovoljno ruku za promjene statuta do njih jednostavno nece doci to je jednostavno fakt zivota.

Dobro ali jel kuzis da ti koji dobiju, ko god da bio, imaju apsolutnu vlast. Ti apstraktni pobjednici glasovanja, ne moraju iduće izbore prepustit vlast pobjednicima na drugoj listi, jer imaju predsjedničku, sa 35 skupštinara, jel shvaćaš to? Jel ti trebam crtat?
  • Nino Bule
    15k
    nije ni vrijeme za izbore.The Undertaker

Pa ekipa koja ovdje zaziva hitne izbore smatra da je vrijeme za izbore, nek se pripremaju i agitiraju po trenutnim pravilima igre, imaju i vise nego dovoljno medijskog prostora od denis podcasta nadalje, ne mislim bas da moraju skupit listu od 25 imena al kriticnu masu podrske i kampanju oko sebe s par osoba ili jednom kao isturenom koja ce argumentirat javno zasto, sta i kako treba mjenjat. Nije nerealno da ako popušimo naslov, pogotovo ako bude debakl i budemo van borbe kolima prije kraja da dođe do toga.
  • GaijiZG
    2k

Prije pravih izbora, treba se klub do kraja demokratizirat, ponavljam. Il ne čitaš il ne shvaćaš.
  • Nino Bule
    15k
    Ti apstraktni pobjednici glasovanja, ne moraju iduće izbore prepustit vlast pobjednicima na drugoj listi, jer imaju predsjedničku, sa 35 skupštinara, jel shvaćaš to? Jel ti trebam crtat?GaijiZG

Imamo sad vec kriticnu masu ljudi koji takvo sto ne zele i clanstvo je dovoljno veliko i aktivno danas naspram samo godinu il dvije dana ranije da me takav scenarij ne brine, i da taj netko novi pokusa preko 35 zadrzat vlast u klubu iako je izgubio izbore naslo bi se dovoljno preletača da ne dođe do takvog neceg, naslo se u listi slaganoj po naputcima i šalabahterima notornih kriminalaca.
  • GaijiZG
    2k

Ako si postavio i bio tamo onda znaš da se odgovorilo. Dakle, ne laži.

Pa nisam bio, pitao sam preko aplikacije dok se moglo prvih 10 minuta. Eto znači očito neki iz kluba čitaju, a ne odgovaraju. Pa eto tebe bih zamolio da ponoviš kaj se tamo odgovorilo, bez izvlačenja "trebao si biti tamo". Zakaj se provodi cenzura.
  • GaijiZG
    2k

i da taj netko novi pokusa preko 35 zadrzat vlast u klubu iako je izgubio izbore naslo bi se dovoljno preletača da ne dođe do takvog neceg,

Zašto uopće riskirat ovo?
  • Nino Bule
    15k
    Zašto uopće riskirat ovo?GaijiZG

Pa ako sve prođe po planu nece se riskirat jer ce imat 4 godine za to obavit, ako dođe do izvanrednih situacija i toga da se mora snosit odgovornost za stanje u klubu, sto znaci da se nema ni vremena za kvalitetan prijedlog statuta niti dovoljno ruku za izglasat ga, ne bi bila nikakva drama da se odrade izbori po ovom statutu jer bi i među izabranima preko IO-a jednostavno bilo dovoljno nezavisnih da nebi dozvolili preuzimanje kluba, nemam nista protiv ni nekog prijelaznog rješenja ako je ono moguce i bude potrebe za njega (tipa da se bira direkt predsjednik i NO preko izbora) al opet tu je problem da li bi bilo dovoljno ruku za to na skupstini.
  • GaijiZG
    2k

Al opet te ne kuzim, zakaj sad ne rade na statutu, koji bi se onda na izvanrednim izborima moze predlozit i toj nekoj opoziciji?? Kaj se čeka, nejasno mi je.
  • Nino Bule
    15k

Vec sam ti odgovorio zasto je nemoguce novi statut pripremit do kraja ove sezonu, ponovi cu jos jednom i stajem s raspravom,
    pripremit novi statut nije daj mare pizde nego promjena cijelog procesa i treba pametno odlucit sta i kako jer se nece statut mjenjat svako godinu dana kako se kome sprdne jer je to negativno po klub vec to mora bit dokument koji ce trajat desetke godina.
  • Papastrumf
    13.3k

Naukovic je odgovorio na to pitanje. Rekao je da to u 2024. nije bio prioritet jer je trebalo stabilizirati klub na svim poljima i da ce se sljedece godine sigurno posvetiti novom statutu.

Takodjer, treba biti svjestan da za izglasavanje novog statuta treba 40 ruku.
    Buduci da ce jako tesko netko s te Barisic/Hanzel strane biti biran na sljedecim izborima, a cega su i sami svjesni, ne vidim koji im je motiv da prijevremeno sami sebe izbace iz Skupstine!?
  • GaijiZG
    2k

Ok, hvala na odgovoru.
  • Brusa
    2k
    Buduci da ce jako tesko netko s te Barisic/Hanzel strane biti biran na sljedecim izborima, a cega su i sami svjesni, ne vidim koji im je motiv da prijevremeno sami sebe izbace iz Skupstine!?Papastrumf

Zašto kažeš prijevremeno? Na što točno misliš?
    Ako bi se recimo 2 mjeseca prije izbora stavio na glasanje novi statut što bi im to značilo?
    A i da se novi Statut izglasa, zašto bi to značilo raspuštanje Skupštine? Zašto ne bi mandat odradili do kraja, tj do izbora?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.