• Daliban
    3.8k
    Na osnovu toga da je 18-godišnjaku lakše napraviti skok sa 100k na 5m nego 23-godišnjaku skok s 4m na 15m.Daliban
    Btw., stoper koji u Dinamu u srednjim dvadesetima (25 god) vrijedi 15-20m je elitan europski stoper. Da bi Galešić opravdao svoj transfer on mora postati standardni hrvatski reprezentativac. Osobno to ne vidim. Čak i da bude uredan stoper u Dinamu i da ne bude flop, jednostavno nije opravdao ulaganje.
  • E46
    983
    Meni ce opravdat ulaganje ako zbog njega i jos 2 3 ulaganja obranimo hnl naslov i zaradimo 30 milja minimalno. Ulaganje isplaćeno.
  • blubach
    684
    Nama treba balans 5-5 plus golman.
    5 igraca u polju za koje ne mozes tolko dobiti kolko nama oni igracki znace na terenu i svlacionici.
    Jurki

Čak možda i previše tih mladih.
    Idealno bi bilo 8+3 (7+4 nategnuto) za nogometni uspjeh. Tih 3 ili 4 bi također morali dosta odskakati od konkurencije, kao npr Baturina i Sučić. Tada bi svaku sezonu mogli prodati jednog za barem 10-15m, a povećavanjem marketinga i igranjem Europe svake godine bi bilo dovoljno za napuniti budžet i imati svaku godinu konkirentnu momčad, što za HNL i ono važnije, Europu.
  • ElDorado
    1.2k
    koji je tvoj kriterij? Da bude nosilac nase igre i pridonosi uspjesnosti kluba u LP ili da ga prodamo za tri ziliona necega?!
  • Brusa
    2k
    Čak i da bude uredan stoper u Dinamu i da ne bude flop, jednostavno nije opravdao ulaganje.Daliban

Osobno, ne gledam uspjeh ili neuspjeh nekog igrača čisto trgovački, za koliko je kupljen, za koliko je prodan. Bitno mi je da dobro igra za dinamo.
  • Daliban
    3.8k
    I po cemu bi ulaganje u 100k bjelorusa bilo bolje od ulaganje od svog 100k igraca?!ElDorado

Pa tko govori da ne treba ulagati u naše vlastite klince? Ja zadnji. Taj mali Bjelorus na kojeg ste se populistički nakačili da me sad prcate u zdrav mozak je igrao protiv svog uzrasta nedavno kod nas u Hrvatskoj u sklopu reprezentativnih kvalifikacija i isticao se. Hrvatska i srpska mlada reprezentacija sigurno nisu konkurencija za podsmijeh, obzirom na talentiranost naše regije.
  • Crni86
    7k
    Ovo sta daliban prica ima smisla ali to su sve igraci za filjalu. Gdje ces na njih 10 u godinu dana potrosit milijun eura dat ih u filjalu na godinu dana pa eto nek se samo jedan iskaze i u buducnosti preproda za milijun eura, napravio si povrat ulozenoga. Dugorocno to je i najsiplativiji nacin funkcioniranja, ali za to je potreban uhodani sustav. Dobivas nakon sezone, dviju igraca koji je odmah spreman uskociti u seniorsku momcad. Nema potrebe za prilagodbom, poznaje sustav, vrijednosti i sl.

Ako znas svoj posao pogodit ces s igracima i od 18/19 godina koji kostaju 100k i s igracima od 22,23 godine koji kostaju 2,3 milijuna eura. Nije ovo igra na srecu pa da treba biti konzervativniji i ulagat samo u jeftinije igrace. Kljucno je gdje se trenutno nalazimo, a to je -7. I iz tog aspekta ne razmisljas o buducnosti, vec dovodis igrace koji ce ti odmah sada pomoci u tome da obranis titulu.
  • Droljo
    10.6k
    ali za to je potreban uhodani sustav.Crni86

Ili udruživanje u zločinačku organizaciju rekli bi zlobnici...
  • Daliban
    3.8k
    Osobno, ne gledam uspjeh ili neuspjeh nekog igrača čisto trgovački, za koliko je kupljen, za koliko je prodan. Bitno mi je da dobro igra za dinamo.Brusa

Pa između ostalog je i proxy za kvalitetu igre.
  • ElDorado
    1.2k
    Npr Cordoba. Kupili ga za 2 milje sad ga npr prodamo za 3. Super zaradili. Ali taj decko kod nas prave prilike nije dobio. Zar nije bolje da nas u iduce dve godine npr uvede u LP. Kad krenes trgovati i samo gledati profit onda se gubi smisao tvog postojanna i potpuno razumijem prosjecnog navijaca Rijeke
  • Paggini
    32.6k

Ovo se svi možemo složiti, lijepo napisano. Ali nemamo filijalu trenutno, pa rasprava o prinovama od 100-200k eura je besmislena. Da ju nabavimo, fino bi bilo pratiti dva kluba i napredak tih klinaca.
  • don
    9.1k
    samo osvajanjem hnla Galešić će se isplatit.
  • Enco
    0
    A na kraju možda bude žuti :lol:
  • Daliban
    3.8k
    I iz tog aspekta ne razmisljas o buducnosti, vec dovodis igrace koji ce ti odmah sada pomoci u tome da obranis titulu.Crni86

Problem je što mi ne dovodimo takve igrače.
  • don
    9.1k
    Problem je što mi ne dovodimo takve igračeDaliban

to na primjer ti misliš, odnosna manjina. Većina misli da dovodimo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions