• Omake
    4.7k
    Dinamo je nogometni klub, a ne samo alkemičarska radnja koja pretvara bakar u zlato. Neke se igrače dovodi da u Dinamu daju najbolje godine, Soudani, Petko, Oršić itd su ti kroz europska natjecanja donijeli više novaca nego skoro svi transferi i doveli do toga da smo sada na granici direktnog ulaska u ligu prvaka.

Na osnovu čega misliš da je veća vjerojatnost da će kroz 1-3 godine igrač koji je plaćen pola milijuna vrijediti pet, negoli da će igrač koji je plaćen tri vrijediti 15?
  • Daliban
    3.8k
    Kako to da dosada nijedan klub nema kao uspješnu strategiju?Omake

Danas se štreberi razbacuju "strategijama" kao da su nekakvi vojvode, a na trgovinu igračima gledaju kao na trgovinu financijskim instrumentima. Nema tu u suštini nikakve strategije osim običnog skautinga i eye testa, "strategija" se pronalazi eventualno na marginama. Ono čime bi se naš klub trebao baviti je optimizacija skautske službe i njenih procesa, pogotovo danas kada su štreberi, hype i površna analitika preuzeli palicu. Tu ima prostora da ostvariš kvalitetan edge u odnosu na konkurenciju. Imo, možda sam u krivu.
  • Zagreb1992
    1.9k

Moje mišljenje je da trebamo ganjati u napadu jače ime od nekog lika iz Bugarske lige
  • Droljo
    10.6k

Pa mi smo na oršiću zaradili bar 3 mil eura kad pogledaš koliko smo ga platili + njegova plaća i koliko smo dobili za njega. Bez sportskih uspjeha i nagrada od istih. Znači može se.
  • dinamo vitez
    512
    Ja se ne bih složio. Junior Fernandes i Vida su bili u Leverkusenu. Tonel iz Sportinga, Cufre iz Monaca, Henriquez iz Uniteda, ima ih još, svi su imali ime i prezime.
  • Daliban
    3.8k
    Na osnovu čega misliš da je veća vjerojatnost da će kroz 1-3 godine igrač koji je plaćen pola milijuna vrijediti pet, negoli da će igrač koji je plaćen tri vrijediti 15?Omake

Na osnovu toga da je 18-godišnjaku lakše napraviti skok sa 100k na 5m nego 23-godišnjaku skok s 4m na 15m. Mnogo je lakše riskirati s prvima, ulaganja su minimalna. Od druge grupe, svaki promašaj je ogroman trošak. Naravno da ima igrača od 3-5m u koje se itekako isplati uložiti, ali većina je prosjek koji kvalitetom uopće ne odskače. Cijene su jako balonaste.
  • Omake
    4.7k
    meni ovo više zvuči kao SEO optimized post s LinkedIna nego razmišljanjem nekoga tko gleda nogomet.
  • Daliban
    3.8k
    Za dobar nogomet ti nekada trebaju iskusni igrači! I ok je da klub ranga Dinama povremeno dovede igrače na kojima neće zaraditi, igrače koji su pojačanja, koji su tu da odmah donesu rezultat, jer je Dinamo nogometni klub.Kaktus Car

Pričate pizdarije. Galešića i ovog Salecha (ako dođe) se dovodi s vizijom buduće prodaje.Mmaeea se dovelo kao iskusnog igrača koji će nam dati svoje najbolje godine.
  • Jurki
    14.2k
    upravo to. Nama treba balans 5-5 plus golman.
    5 igraca u polju za koje ne mozes tolko dobiti kolko nama oni igracki znace na terenu i svlacionici.
    A 5 igraca tipa Sucic, Baturina, sutra Stojkovic, Kacavenda itd koji nam uz igracki doprinos budu donesli i novce koji su potrebni klubu da dalje egzistira.
  • skener
    1.3k
    Pričate pizdarijeDaliban

Kad ti ovo kazes nekome onda stvarno treba ugasiti i forum i internet i iskljuciti struju u cijeloj Hrv
  • Droljo
    10.6k

Junior luda glava i došao na posudbu preko ml mamića. Vida nije igrao tamo. Henriquez igrao za drugu momčad a tonel i cufre nisu produžili i došli đaba pred penziju. Pa nismo ih u prajmu doveli. Selektivno sjećanje
  • CastAway1986
    2.3k
    mislim da je kolega razočaran jer se pisalo da se dovodi neko bombastično ime ! Spomenu se Haller i Onuachu koje i površni poznavatelj nogometa poznaje i onda na kraju prvi pick ispadne napadač CSKA Sofije ako je to uopće istina..Inače meni djeluje neloše
  • Orc123
    9.7k
    Koliko istine ima u novinarskom naklapanju?
  • Maxova dijagonala
    2.6k
    Slažem se sa Dalibanom oko dovođenja tih igrača koji koštaju oko 2-3 milijuna i imaju 22,23 godine.
    Realno iz tog ranga su bili Ljubičić i Boško pa su ispali teški promašaji.
    Kulenovića da neko ide kupit Dinamo bi tražio minimalno 6 milijuna na osnovu forme i godina a realno ako ga gledaš svaku utakmicu vidiš da ne vrijedi ni blizu toliko.
    Ne kažem da je ova rmpalija loš igrač,vjerojatno je bolji od Kulenovića ali mislim da su cijene tih igrača malo napuhane.
    Svakako je puno bolji izbor od igrača sa 30 godina na leđima.
  • ElDorado
    1.2k
    Mi nemamo igrača 23-29 godina koji trebaju biti nosioci i imat ih makar 4-5 u prvih 11. I onda kad dofuraš takvih 3 opet prijelazni rok ne valja. Bilo je druga francuska liga sad bi trebalo tri bjelorusa dofkat. I po cemu bi ulaganje u 100k bjelorusa bilo bolje od ulaganje od svog 100k igraca?! To su teske nebuloze. Mi igranjem LP polako dizemo prag nasih ulaznih transfera. I to je sjajno. Ne moramo na svakom zaradit, neku igraci trebaju i nosit nasu igru. Nismo jebena Rijeka.
    Dajte molim vas, Dinamo nije trgovačko društvo, nas proizvod je Nogomet.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions