• blubach
    660
    Ovo nisam zicer, jel dogovaranje rata isplate transfera ovlast SD-a?Paggini

Ako nije, onda se ispričavam Mariću.
    Onda treba samo zamjenit u toj rečenici "SDa" sa "Dinama"
  • NitkoBitan
    21.4k
    Sto bi bila nasa sramota ponudit placanje u ratama? Pa i nama sjedaju novci od LP u ratama, kaj je to sramota UEFE sto nam odjednom ne ispljunu 30 milja za ulazak u LP? Pazi ti odgode placanja od nekoliko mjeseci, nikad videno... Meni se cini da Misku gori pod nogama, malo ga se testiralo i bok.

I u ugovoru sa nase strane sigurno ne pise da ce prva rata sjest "jednom" (kao sto pise u medijima) nego do odredenog datuma, kakve su to smijesne konstrukcije.

Nekom laiku ispada da se Dinamo izmotava te da postoji mogucnost kako nece platit transfer... mozes si mislit. "Odgodeno placanje troskova", sasvim uobicajena stvar u racunovodstvu ili kak to vec ide neka neki racunovoda objasni.

Kako je vec netko napisao, Misko se po nti put zamjerio Rijecanima i sada glumi nekog pregovaraca.
  • Dani Olmić
    700

Nije isto platit odmah 30m ili platit 3m …. Ovo sto UEFA Dinamu treba isplatit je tako receno 10x vise a i sasvim druga dimenzija … rijetko da se placaju trasferni iznosi „od jednom“ ali postoji naravno i ta mogucnost ako to Miskovic bas trazi (pogotovo ako je manja cifra u pitanju)… ja mislim da njemu hitno trebaju pare na stolu a ne u ratama…

A sad - dal mi imamo tih 3 milja „cash“ ili nemamo, neznam …. Vjerovatno i nasi ne zele od jednom tolko dat jer Galesic nije jedini transfer koji je planiran…

Posudbe Ivanuseca i Franjica isto nisu djabe, tako da se mozda gleda da se sve to raspodijeli…

Ako fakat zbog toga propadne, onda stvarno neznam sta rec…
  • NitkoBitan
    21.4k
    Olmicu ne znas o cemu govoris. Radi se o jednoj rati koja bi se platila odmah (odnosno s malom odgodom) - rata znaci dio od tih 3 milijuna. Bubam, isplata Rijeci bi isla u 3 dijela, jedan dio sad/odmah ove godine, drugi dio iduce godine i treci dio u 2027. Recimo da je slicna situacija, mi smo samo trazili da taj prvi dio isplatimo par mjeseci kasnije.

Naravno da nece propast transfer zbog takve banalne stvari jer ce se dvije strane vec nac negdje u sredini, samo ne znam od kuda potreba radit novu dramu i plasirat pricu u medije da opet glodemo kost zbog gluposti.

A mislim vjerujem da je to prije dolaska nove klupske garniture bilo i ocekivano da ce se sa mutnim mazgama (aka vlasnicima nogometnih klubova + Sikic) trebat duze transparentnije pregovarat (uz vecu dozu odgovornosti prema klupskom novcu) nego u nekadasnjim vremenima kada su se stvari rjesavale kuvertama.
  • Dinaminjo
    1.2k
    Budimo iskreni.

Kada su odredene struje krale iz Dinama, onda su se mogle praviti pravednicima i posuditi te iste novce u klub kada bi zatrebalo.

Sada se cash flow-om treba upravljati racionalno, a ne mozes samo uci u banku i dobiti par milja na lijepe oci
  • sport
    3.9k
    Ako se danas Galešić pojavi na liječničkom kako je bilo najavljeno onda je sva vaša rasprava o tome bila mlaćenje prazne slame kao i o većini tema.
  • Droljo
    10.5k
    Bjelica bez Pomsa ocito nije isti Bjelica.Laugreano

A šta ja govorim već mjesecima? I to puno mjeseci. :lol:
  • Mali Zeus
    14.8k
    Puno bogatiji klubovi također plaćaju u ratama transfere tako da ne bi trebala biti panika oko ovog ili sam već zakasnio?
  • Omake
    4.6k
    mislim da većina klubova to razdijeli po godinama potpisanog ugovora. Chelsea je najbolji primjer. Mislim isto da svaki klub na račun dogovorenog ulaznog transfera može sutra otići u banku i posuditi novac na isti. Pun k klubova u svijetu u HNLu tako funkcionira. Osim ako Miška ne stišću kakvi lihvari koji hoće odmah sav novac na ruke.
  • Ludovic IX
    7.6k
    Rijeka je prva i u situaciji da joj je jedan stoper ozlijeđen na duže staze, a drugi na putu u zg. U blagajni propuh i misko prodat mora. Nema ponude nekog augsburga koji bi ga uzeo za 4-5 milja i mora prihvatiti ponudu dinama. Ali još uvijek može čekati tjedan-dva jer vidi da smo mi očajni (ko i ovdje ovaj napaćeni forumski puk) pa odugovlači. Da se bar malo izvuče pred armadom.
  • dbut
    85
    .
    Znači, AKO je istina, onda mislim da je to još jedna nesposobnost SDa. Nismo u poziciji da glumimo majstore i radimo APP

Apsolutno jesmo u toj poziciji, i bez Galesica imamo daleko najbolju ekipu samo kaj su ko muhe bez glave.
    A postoji nesto sto se zove pregovaranje! zasto ne bi probali uzet glavnom konkurentu za titulu (veci od Tuge sa Juga) glavnog igraca u obrani i ne dat im odmah pare kako nemaju financije pokrpat tu rupu? (i opet ciste moje prepostavke na osnovi pisanja novinara koji pisu sve i svasta)

ajmo odmah cim se s necim ne slazemo ili ne razumijemo vikat nesposobna uprava i nesposoban SD!?
  • Maxova dijagonala
    2.6k
    Ukoliko Rog stvarno raskine ugovor sa Cagliarijem(tako pišu talijani) treba ga potpisat na 2,3 godine bez razmišljanja.
    Možda nije igrač za prvih 11 ali u rotaciji bi bilo odlično imat takvu iskusnjaru i dobrog izvođača prekida.
  • blubach
    660
    Ljudi, dajte shvatite da nije problem plaćanje u ratama nego plaćanje prve rate s odgodom.
    Nisam financijski stručnjak, ali ne vidim nikakvu prednost ili nedostatak Dinama da plati prvu ratu odmah ili za 2 mjeseca. Ušli smo u novu godinu, novi kvartal, na papirima bi to trebalo biti isto.
    Jedino što mi pada na pamet zašto Dinamo ne bi platio prvu ratu odmah je to da Rijeka ne bi imala dosta para da se odmah pojača, ali i to mi baš ne drži vodu kad bi imala garanciju isplate navedenih financija (ne plaćaju im transfer neki uzbekistanci, nego Dinamo).

Apsolutno jesmo u toj poziciji, i bez Galesica imamo daleko najbolju ekipu samo kaj su ko muhe bez glave.dbut

Ovo faktički nije istina. Nažalost, Daliban je u pravu, obrana nam je kriminal. Osim što nemamo lijevog beka već godinama i stopera koji zna iznosit loptu, dat pošten pas dalje od 5 metara od sebe i nije traktor, desni bek nam glumi lijevog dok tamo igra igrač koji je za penziju. Nemamo daleko najbolju ekipu, barem obrambeno, a to ne govore samo bodovi i primljeni golovi, nego i činjenica da već par trenera nije znalo što napraviti s njom.
    EDIT: i da, da još jednom ponovim, Galešić, odnosno takav tip igrača, nam treba već sada i odmah, da krene s ekipom na pripreme. Ako, jasno, sve ono nije istina (što sam napomenuo da je mogućnost) i on krene na pripreme kad i ostatak ekipe, onda veliki palac gore svima koji su radili na tom transferu, a ako ne, onda su nesposobni, da.
  • Droljo
    10.5k
    Pa valjda i rijeka može kupiti na rate. Ili sam u krivu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.

More Discussions