• Maki85
    136

Da, to si u pravu, što je veći uzorak, to je i trener više utkan kao faktor po kojem kladionice slažu koeficijente, razmišljao sam o tome. Isto bi se i s ELO-m dogodilo, trener si sam olakša ili oteža svojim lošim/dobrim rezultatima.

Bjelica 1: 110%
    Bjelica 2: 86%
  • jakov1
    357

Sreca pa kod nas nema velikih uzoraka.

Ako je Jakir godinu dana pobjedivao kladionice, onda to itekako govori o njegovom uspjehu. Ne govori je li dobar ili los trener, ali pobjedivati usprkos ocekivanom neuspjehu je vazna stvar za trenera. Nesumnjivo su kladionice bile protiv njega jer je neuvjerljivim igrama postavio niska ocekivanja, ali to nije poanta.
  • hardek
    3.6k
    Realno trener Dinama za osvajanje HNL uopće ne treba over-performat očekivane bodove. Dovoljno je da osvoji očekivano ili čak malo ispod očekivanoga i lagano uzima naslov. Over-performanje očekivanoga nek se zadrži za Europu
  • Enco
    0
    Petković djeluje poput Hulka, Kulenović kao Flash Gordon, Pjaca juri poput Supermana, a bogme i svima ostalima smo moglo nadjenuti neko ime ime poznatih likova iz stripova koji su ekranizirani.

- Let‘s go, let‘s go...

Tako Cannavaro gura svoje trupe u presing. I to sve skupa zaista djeluje moćno. :strong:
  • Droljo
    10.7k
    Bjelica 1: 110%Maki85

Kak more osvojit 110% bodova?
  • GeneralNapoleon
    210

Jos par trenera i nasi vrli novinari nece vise imat izraza i superlativa kojima bi mogli nadmasit opis zadnjih priprema.
  • Medvedgrad
    369
    nije osvojio 110% ukupnih bodova nego 110% očekivanih bodova, to jest 10% više nego se po kvotama očekivalo. Npr. očekivalo se po kvotama da će osvojit 50 a uzeo je 55, a najviše moguće je bilo npr. 60.
  • Droljo
    10.7k

Onda ok. :yikes:
  • Chempers
    422

Ja neću vrlo brzo zaboraviti 8 bodova u LP i itekako bi mogli "plakati" za tim.

Rezultati u HNL-u jesu bili katastrofalni ali ovakvo površno gledanje na stvari nije u redu. Bjelica je preuzeo ekipu koja je bila potpuno na dnu i koju je Slaven ponizio sa 4-1. Ima doslovno samo 2 utakmice u top sastavu, Lokomotiva 5-1 i Monaco 2-2, remi koji smo više mi izgubili nego su ga oni zaslužili. Nakon toga gubi Petkovica, a u kritični dio sezone (Rijeka, Dortmund, Hajduk) ulazimo potpuno osakaceni, s ionako tankim rosterom i u idealnim okolnostima i s nekoliko pozicija na kojima nemamo zadovoljavajuća rješenja.

Svašta se trpilo na ovoj klupi samo Bjelici nije dana šansa da prođe pripreme, dovede kojeg igrača po želji i da vidimo kakav je to njegov Dinamo kad na raspolaganju ima bar približno najjacu ekipu.

Možeš ti ili bilo tko drugi misliti da bi Cannavaro ili Jakirovic bili bolji, nadam se da će se Cannavaro pokazati kao odličan trener iako u to ne vjerujem, međutim ovakvo seciranje Bjelicinog mandata naprosto ne drži vodu.

Jedino u čemu se mogu složiti je to da bi bilo više drvlja i kamenja da se taj trener nije zvao Nenad Bjelica, ali to nije radi sentimentalnosti nego zato što je čovjek već pokazao u Dinamu da može. Da smo na proljeće nastavili s takvim kiksevima onda više ne bi bilo ni opravdanja ni ničega, al to nećemo znati jer je smijenjen bez da je imao približne uvjete rada kakve su imali prošli a i kakve će očito imati i ovaj trener. Pretvorili su ga u scapegoata za vlastitu nesposobnost jer nekako se moralo opravdati zašto smo na minus 7 protiv nikad lošijeg Hajduka.
  • Teofil Kateran
    1.6k
    protiv nikad lošijeg Hajduka.Chempers

Činjenica je da je jedino normalno da mi imamo u ovom trenutku +10 s obzirom na kadar i slažem se da je ovo sramota, ali zar će se svake sezone pisati o nikad lošijem Hajduku? Znači Hajduk s Livajom i Rakitićem je lošiji od Hajduka sa Caktašom i Jairom.
  • jakov1
    357
    Bjelici nije dana šansa da prođe pripreme, dovede kojeg igrača po želji i da vidimo kakav je to njegov DinamoChempers

On je trener, a Dinamo nikad ne bi trebao biti trenerov. Što da se njegov Dinamo pokaže lošim i nakon prijelaznog roka i priprema, tko bi onda trebao čistiti taj nered? Sljedeći trener koji će opet htjeti luksuz kojeg je imao Bjelica, prijelazni rok i pripreme?

Klub mora imati jasnu viziju kakav nogomet i igrače želi i tu ideju provesti od mladih kategorija do prve ekipe. To vrijedi i za struku - ne možeš Simeonea mijenjati Guardiolom pa Kloppom jer svaki želi svoj tip igrača i par rokova da si urede ekipu svojoj volji.

Ako si mudonja kao Arne Slot koji posloži tuđu ekipu, onda vjerojatno imaš kredita da krojiš ekipu, ali ako se usprkos svim izostancima ne možeš suprotstaviti Lokomotivi, Slavenu i Istri, o čemu onda pričamo?
  • Bosskovitz
    13.5k
    Ja neću vrlo brzo zaboraviti 8 bodova u LP i itekako bi mogli "plakati" za tim.Chempers

Ja mislim da ćemo se toga još itekako nagledati u budućnosti jer nam novi format odgovara. Nije mi uopće namjera, da se razumijemo, omalovažiti uspjeh ni trenera, ni igrača, ni cijelog kluba, ali činjenica je da smo 7 od tih 8 bodova osvojili protiv klubova s kojima u starom sustavu ne bismo ni igrali jer bi najvjerojatnije bili u našem jakosnom potu (Celtic, Salzburg), odnosno jednog kluba koji bi bio u nižem potu (Slovan). Mislim da smo kvalitetom klub koji će se u novom sustavu redovno, ovisno o ždrijebu, boriti za prolazak grupne faze i da su prošla vremena u kojima smo redovno završavali u Ligi prvaka bez bodova ili tek s pokojim.

Da smo na proljeće nastavili s takvim kiksevima onda više ne bi bilo ni opravdanja ni ničegaChempers

I na to se sve svodi. Da smo na proljeće nastavili, bilo bi prekasno za išta jer bi prošao prijelazni rok, a novi trener ne bi imao pripreme. De facto, oprostili bismo se s titulom. Ni ti ni ja ne znamo kako bi to bilo, ali oni koji na to troše puno više vremena od nas, imaju puno više nogometnog znanja i puno su bolje upoznati sa svime što je Bjelica radio u klubu su zaključili da nam je veća šansa za osvojiti prvenstvo s novim trenerom nego s Bjelicom. Nije to izbor između dobrog i lošeg, naprosto je stvar procjene. Ako Cannavaro ne uspije, ne možeš tvrditi da bi Bjelica uspio; da Bjelica nije uspio, ne bi mogao tvrditi da bi netko treći uspio. Nogomet jednostavno nije matematika i nije sve crno ili bijelo.

Pretvorili su ga u scapegoata za vlastitu nesposobnostChempers

Aha, ti si jedan od tih pametnjakovića. Žao mi je sad kaj sam ti uopće odgovarao.
  • Chempers
    422

Format sigurno pomaže al vidjet ćemo tek koliko puta ćemo se kvalificirati i premašiti ovaj bodovni učinak.

Ostalo nisi odgovorio ništa osim da ljudi u klubu znaju najbolje. Pretpostavljam da smo zato toliko tanki u kadru, zato nije maknut Jakir na vrijeme, zato je postavljen Bjelica na 2 mjeseca i zato je sad doveden Cannavaro. Kako im ne vjerovati?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.