• GaijiZG
    2k

logično je da 0 ima prednost
    ..nula, nula, samo nula..

Ovo je takav nula komentar. 0 su samo dobri vojnici i radilice, pretupavi su za kompleksnije pozicije.
  • Dinamosaur
    3.6k
    Japanci se ne bi slozili sa tvojim komentarom
  • GaijiZG
    2k

Pa 0 favoriziraju kao radnike, logično. Fokusiraniji su, nametljiviji, više energije spremni potrošiti. Al gazda je vjerojatno B+
  • deda
    48.5k
    A što je s AB grupom?
  • GaijiZG
    2k

Zaboravio sam na njih da. Kao najsuperiornija grupa. Najinteligentniji ako se ne varam. Mislim da je i osoba(vjerojatno Isus) sa Torinskog platna AB.
  • Sajla
    24.9k
    većina uspješnih sportaša su 0, rijetka krvna grupa ali u Hrvata skoro najdominantnija — GaijiZG

otkud ti taj podatak o 0 kao rijetkoj grupi?
    "Kad gledamo globalno, u cijelom svijetu je 50 posto nositelja 0 krvne grupe. Hrvatska ima, po zadnjim podatcima na otprilike 640 tisuća uzoraka, 38 posto A krvne grupe, 37 posto 0 krvne grupe, 18 posto B i 7 posto AB" - prema ravnateljici zavoda za transfuziju.

a da ubacimo malo humora - when asked why I'm always so grumpy, I explain that my blood type is B negative :wink:
  • deda
    48.5k
    Fala, fala, lijepo za čut. :cool:
  • Dinamosaur
    3.6k
    puno si se nacitao pseudoznanosti i horoskopa

Istina je vrlo jednostavna - krvna grupa 0 je najpozeljnija jer moze podijeliti krv svakoj osobi bez obzira koje je krvne grupe
  • GaijiZG
    2k

Onda se krivo sjecam, ili 0- imamo dosta koje je malo, ili AB;. Sumnjivo mi je ovo sa je 0 najdominantnija pošto je recesivni gen. Morat ću opet proučiti. Ali velike su razlike između + i -. Npr B+ je nastala među protoMongolima, a B- među subsaharskim crncima ako se ne varam.
  • Sajla
    24.9k

a možemo to i okrenuti pa reći da je AB najpoželjnija jer može primiti bilo koju krvnu grupu. kad ti treba, je li bolje da možeš primiti bilo što, ili kome možeš dati? ;) u svakom slučaju, to se danas jako rijetko radi.

a kad već pišemo o tome, ovo su trenutne zalihe:
    h1s-OESr-Que-Suq5-YA-qs-Yg.png

tko može - pravac Petrova 3

0- jest rijetka - kao i ostali minusi. istina, recesivan je i minus i nula, ali A i B su kasnije nastali i jednostavno se nisu još stigli proširiti. zato AB i jest najrjeđa.
  • GaijiZG
    2k

Ma dobro ok nešto sam fulo i automatski kaj ja kažem sam u krivu. Komunistička metodika.

Većina najuspješnijih sportaša su 0, razlike postoje, pogotovo u imunosustavu.
  • Dinamosaur
    3.6k
    možemo to i okrenuti pa reći da je AB najpoželjnija jer može primiti bilo koju krvnu grupu. kad ti treba, je li bolje da možeš primiti bilo što, ili kome možeš dati? — Sajla

Ne mozemo to tako okrenuti :rofl:

Zamisli ove ampule kao svoje vojnike na ratistu. Treba ti puno krvi.
    Ako nemas ove sa nulom, ubrzo ces ostati na jednom vojniku
  • Tercel
    526
    Kad smo već kod davanja krvi. Jel vam daju poslodavci slobodan dan? Prvenstveno tu mislim na ljude koji rade u manjim privatnim firmama. Kod mene je situacija da redovno dajem krv, a ne dobivam slobodne dane.
  • Ludovic IX
    12.8k
    kod mene 4 daan godišnje tj jedan dan za jedno davanje.. ali ga moram iskoristiti taj dan ili dan poslije
  • Draž
    2k
    Ako dam krv iza 16h onda imam drugi dan slobodno i još jedan po izboru u slijedeća dva mjeseca. Dakle, dva dana po davanju. Gradska firma doduše...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.