• Brusa
    4.4k
    Meni se čini da od svih ljudi u klubu Boban jedino sluša i uvažava što mu Cappellas kaže (uostalom, ne znam dal mu drugi što govore uopće). Nažalost. A taj Cappellas će na kraju ispasti veća štetočina od m.marića.
  • Thor
    4.6k
    Mozda da zaposlimo g. Bobana da komentira na Maxsportu,pa da konacno saznamo kako to dinamo zapravo igra i kako trener koristi svoje igrace i zasto,primjerice Galesic ne dobija dovoljno minuta i kako to da je Tabinas bio logican izbor za derbi.
    Jer u "nasem" Milanu za to ima priliku pa srecom "nasi" navijaci Milana znaju sto bi trebalo u "nasem" klubu mozda korigirati.
  • C@ptain Koons
    564
    A taj Cappellas će na kraju ispasti veća štetočina od m.marića. — Brusa

Zašto i kako bi Capellas ispao veća štetočina od vafla, kako si do tog zaključka došao?
  • Fan
    2.9k
    Čestitam, dokazao si zajedno sa 60-70% ljudi da nisi navijač Dinama nego navijač rezultata — Dzoni

Odmah da kažem, bio sam već na nekoliko tekmi ove sezone i idem na sve 4 europske i planiram ići na što više domaćih iako nisam iz Zga i rezultat frustrira i prijetim da neću ići, ali svejedno odem.
    Prije 10 godina je bilo nekoliko stotina ljudi na tribini. Jesu li i oni koji tada nisu bili na utakmicama navijači rezultata s obzirom na kontinuirane sramote u Europi?
    Ok, jasno, tada je Dinamo vodio kriminalac, Dinamo je bio bankomat, nije usporediva situacija, ali je krajnji rezultat u suštini isti - bez vidljivog napretka i kontinuirano nazadovanje, to je moja poanta, a to većinu ljudi najviše boli (ne računam u ovo mamićevce i ekstremne demokrate kojima je Dinamo najmanje bitan).
    Pa ako nema rezultata, ako nema nikakvog napretka, ja apsolutno razumijem frustraciju ljudi i nedolazak na tribine.
    Još kad na to dodaš da smo razmažena publika koja očekuje sve najbolje, drugo nije ni za očekivat...
  • Brusa
    4.4k
    pa evo za početak, pošto je to sigurno, a ovo ostalo su moji dojmovi i zaključci izvedeni iz onoga što vidim , čujem, pročitam:
    Lik nam je uvalio Trabinasa. Igrača koji po ni počemu ne bi trebao biti blizu 1. Ekipe dinama. Kakvih po Zagrebu i Hrvatskoj u nižim ligama ima na lopate. Što taj radi u dinamu? Nit zna, nit može, nit je perspektiva, niti ništa. Za koji smo kurac mi njega kupili? I taj tip igra ispred naših mladih igrača?
    Pa da su naši 5 puta gori(a nisu) trebali bi imati prednost ispred 3. Beka Vukovara... sramota što je taj ikad obukao dinamov dres.
  • mrgud
    989
    Hvala,barem se neću živcirati na tribini i ostat će mi lova koju bi dao za sebe i klinca.Kada predsjedniku nije stalo da nešto promjeni onda nije ni meni
  • rokikaciga
    19k
    Ovo mi daje PTSP na objave bivse cure na drustvenim mrezama :lol:
  • Mali dioničar
    21.1k
    Dodaj da je to akupina ljudi koja je predstavljala one koji su nosili borbu za demokraciju i to je to. Jbg, ponovo smo popusili mentalitet kulta licnosti... — Jaro

Ovo ne stoji.

Mi jesmo izabrali Bobana kao frontmena i to je jedino ispravno jer tko bi trebao nositi Dinamo u tranziciju koncepta kluba i novi stadion ako ne Boban.

Ne smatram to kultom ličnosti jer su dokumenti kluba i struktura odlučivanja posložene na način da se i drugi članovi mogu kandidirati na idućim izborima.
  • BiP1MD
    264
    Vraćam se na početak, ako je ovo Zvoni ok... životarenje po HNL-u gdje mi igramo nekakav jadan nogomet sa debelo najskupljom ekipom u ligi dok nam se svi jadni protivnici ne raspadnu ili ih raspored ne pregazi pa uzmemo naslov jer smo najmanje loši... onda ću i ja sniziti svoje kriterije i manje se živcirati.

Ako je Zvoni ok da se vratimo na period mračnih godina gdje će nam biti puna šaka brade plasman u nekakvo europsko natjecanje gdje ćemo mi kao nogometna sirotinja biti sretni da nam lekcije zadaju nekakvi prosječni klubovi lige petica... onda ću i ja sniziti svoje kriterije i manje se živcirati...
    — Mathiasovi Chageri

Ne može.
    Mi si to nikada ne smijemo dozvoliti.
    Minimum minimuma moraju biti europski rezultati koji su se počeli postizati nakon SP-a 2018 u Rusiji i nakon što je spodoba pobjegla od pravosuđa u BiH te prekinula sve odnose s klubom.

Ovo smanjenje budžeta na €17 milijuna je samo polazišna točka obzirom na okolnosti.
    Liga Prvaka mora postati realnost a prezimljavanje cilj. Dinamu treba taj novac. Svake godine treba tih minimalnih €40 milijuna iz koje će onda moći izdvajati za investiranje u momčad, odštete, veći ugovori i rast klupskih ambicija.

Kao što je i Azerbejdžancima, Austrijancima, Česima, Norvežanima, Dancima Ili čak jebenom Slovanu iz Bratislave koji igra LP ove godine.
    Sve su to lige sa po 3 do 5 prosječnih klubova, a od svih tih liga možeš možda pronaći ukupno 5 na papiru igrački vrijednijih momčadi čak i od trenutne Dinamove.
    Treba apsolutno odbaciti smanjenje kriterija u zamjenu za zadovoljstvo očekivanim rezultatima.

Pa i Dinamova se akademija smatra jednom od najboljih i najproduktivnijih nogometnih akademija na svijetu.

To što će slabiji Dinamo napraviti HNL zanimljivijim pa slijedom toga podići prosjek gledatelja u odnosu na nezanimljivo prvenstvo gdje Dinamo ima 20 bodova prednosti početkom 2. mjeseca mi je najmanje bitno.
    Neka si onda gledaju i uspoređuju prosjek gledatelja klubovi u razini natjecanja i konkurencije kojoj pripadaju, bilo to 1. HNL, 2. HNL, ili hrvatski kup protiv petoligaša.
    A Dinamu neka prosjek gledatelja na novom Maksimiru odražava razinu natjecanja kojoj Dinamo mora ciljano pripadati - Ligi Prvaka ili u najgorem slučaju Europskoj Ligi.
    Dok u HNL-u želim da Dinamo dobrim igrama, dobrom vibrom i petardama privuče publiku (kao prije 20 godina nakon lige za ostanak) a ne lošim igrama sa 5 promjena trenera koje prvenstvo onda napravi neizvjesnim (primjeri "troboja" za prvaka ili sudačko zadržavanje konkurenta u igri penalima i crvenim kartonima u svakoj drugoj utakmici) pa iz tog razloga dođe i više ljudi na Maksimir gristi nokte.

Osijeku ili Istri bi borba za prvaka HNL-a ili finale kupa bile jednake Dinamovoj borbi za finale Europske Lige ili utakmici četvrtfinala LP-a.
    Ako Dinamo u srijedu dočekuje Borussiju onda je publici u nedjelju zanimljiva Koprivnica koliko i Osječanima ili Puležanima kup utakmica u srijedu protiv Graničara ili Pomorca.
    Nije to zato što ja to tako želim nego je tako kako je (govorim naravno o publici i posjeti, ne o grupi).
    Barceloni na Nou Campu utakmica protiv Girone nije isto što i Gironi doma ugostiti Barcelonu.

Eno jučer su rekli da će padat kiša pa je na derbiju bilo 24k gledatelja i jedva popunili 2/3 sjevera (koja je ionako uvijek na Poljudu najmanje popunjena tribina).
    Jebiga, reprezentacija je igrala sa Španjolskom u Subotu a uskoro stiže propali Ajax u trećerazrednom europskom natjecanju koje se čekalo 16 godina.

Dinamo kad igra u Varaždinu skupi po 6-7.000 ljudi, bude pun Jug, gotovo pun Istok i još pola Zapada a prije 20-25 godina bi nas znalo biti 300 tam do kraja u kutu Istoka.
    Na domaćima na sjeveru po 400 ljudi, neke kup utakmice prek tjedna i po 150 a gledaš prošlu i pretprošlu sezonu na svakoj domaćoj u HNL-u barem 80 posto pun Sjever dolje, minimum 4-5.000 ljudi. Otvaranje sezone protiv Vukovara 15.000 gledatelja. Finale kupa u Osijeku ~7-8.000 ljudi u plavom i crnom.
    Onaj prvi Amsterdam išlo 2 busa a sad u Lille ili Malmo ode preko 2.000 ljudi. U London 3.000, Munchen i Milano po 5-6.000.

A di bi se napravio još taj dodatni korak kad se poklope svi uvjeti (koji su jebeno krenuli pa su se ove sezone odjednom strmopizdili), treba ovo izbiti iz glave jer je stav i pristup totalno promašen:

https://streamable.com/t5gioz

Kovačević i dalje nakon svake utakmice (Gorica, Istra, Osijek, Hapoel, Lokomotiva, Hajduk) daje izjave u stilu trenera koji vodi osrednju HNL ekipu.
  • Jaro
    13k
    koncepta kluba i novi stadion ako ne Boban. — Mali dioničar

A eto, njemu je koncept stadiona i poimanje kluba ocito suprotno velikom broju ljudi. Nebitan euro klubic koji se bori za vrh HNL i stadion kao spomenik arhitekturi istosnog bloka 70ih godina proslog stoljeca...

Jer bajke o slaganju momcadi za trecu sezonu mogu vjerovati samo mala djeca. Na kojem temelju ce ta ekipa biti slozena u trecoj sezoni - jedino sto vrijedi ce se morati prodati (Beljo) da se prezivi i zatvori prenapuhan 70 milja budzet koji ne opravdava ama bas nista pokazano...
  • Mali dioničar
    21.1k
    A eto, njemu je koncept stadiona i poimanje kluba ocito suprotno velikom broju ljudi. — Jaro

Kao što znaš, referirao sam se na logiku izbora za Skupstinu, a ne na današnji trenutak.

Kao i na činjenicu da je klub posložen na način da je Boban smjenjiv i da nema govora o kultu ličnosti.
  • Jaro
    13k
    pa to sto je smjenjiv, ne znaci da ne vlada kult licnosti. Ja sam se referirao na dozu kriticnisti nas kao clanova kod izbora - uvodjenje demokracije i Boban - to je bio sav potreban program - razumljivo u tom trenutku.
    Pa ovo je prvo mjesto gdje se na bilo kakvu kritiku Bobana spominje sve i svasta (paralela sa nasom drzavom i postratnim vremenima i nije sasvim slucajna kad se krenulo propitkivati prvog predsjednika i stranku - i oni su bili smjenjivi, pa je dobrim djelom drzave vladao kult licnosti koji kod pojediaca i danas zivi)...
    Ovdje se na kritike Bobanu odgovaralo utisavanjem - jer "sto ako se uvrijedi i ode?"
  • Thor
    4.6k
    [img]http://images-7.jpg

Onaj tko zna sto znaci zastava naopako,shvatiti ce.
  • Mathiasovi Chageri
    9.8k
    Ne može.
    Mi si to nikada ne smijemo dozvoliti.
    Minimum minimuma moraju biti europski rezultati koji su se počeli postizati nakon SP-a 2018 u Rusiji i nakon što je spodoba pobjegla od pravosuđa u BiH te prekinula sve odnose s klubom.
    — BiP1MD

Nismo mi snizili kriterije, uprava i trener su nam to napravili. Predsjednik sa svojim da ništa ne očekuje u Europi, a trener sa svojim da je svaki bod veselje i da su protivnici puno skuplje ekipe. Igra je loša, rezultati su ispodprosječni. Zato i prigovaramo, zato i ukazujemo i zato smo i nezadovoljni. Možda bi nekome u upravi došlo iz guzice u glavu da izviždimo Kovačevića u četvrtak, ali vjerojatno ne bi, jer ova podrška koju mu daju nije kontinuitet, nego glavom kroz zid, nažalost Dinamo je taj čija će se glava razbiti.

To je nešto što uprava na čelu s predsjednikom mora shvatiti, a ne se ponašati kao da vode Celje.

Kontra zdravog razuma se već godinu i pol dana na klupi drži trener kojem se dalo maksimalno kredita, a on nije vratio niti promil natrag. Osvojio je prvenstvo i Kup? Ok, hoćemo se vratiti natrag tko je sve osvojio HNL? Radimir Đalović je isto uzeo duplu krunu, čovjeka se torpediralo nakon tri loša rezultata.

Nas Kovačević već godinu i pol dana uvjerava da je ekipa nova, da treba vremena, da dečki dobro treniraju, da nisu bili pravi. Primamo u Europi identične golove godinu dana, uspio je dobiti samo ekipu čiji predsjednik prijeti treneru i igračima i atmosfera u klubu je veći cirkus nego u našem južnom rivalu i klub na početku sezone gdje se Tedesco inatio medijima i vlasnicima i startao sa Nelsonom Semedom i Marcom Asensiom kao osmicama i gdje im je falilo par igrača. Svaka ekipa nekakvog srednjeg ešalona europskog nogometa nas je išamarala za poluvrijeme.

Ove sezone smo se patili protiv Thuna, ispali od Vikinga i mučili se za Hapelom, išamarani od Osijeka i Istre. Koga smo mi dobili ove sezone? Bedem? Žalgiris? Par Lokomotiva i Belupa?

Predsjednik tu ne vidi nikakav problem, Kovačević i dalje laprda u eter, a vrijeme prolazi.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.