• Str1nger Bell
    3.8k

Ne znam tko je to tu rekao, i da sutra prodaju još petoricu favoriti su protiv nas.
  • ZG plavi 01
    575
    ma govorim cisto za ovu analitiku sa football meets data
  • Str1nger Bell
    3.8k
    Sturm i Andrlecht bi ja stavio kao sigurne pobjedeRoky

https://www.supersport.hr/
  • Krizy
    75.4k
    Ljudi moji, dinamo je u ovom natjecanju trenutno drugi pot i to pri vrhu drugog pota. Što znači da po renomeu i uspjesima u europskim natjecanjima zadnjih 5 godina mi uopće ne bi trebali biti upitni za proći dalje i trebali bi gledati kako hvatati top 8 i imati slobodno kolo u KO fazi.db-izbjeglica

Pa prošle sezone smo bili u prvoj jakosnoj skupini i imali šesti najveći koeficijent, a prošli kao 23. pukom srećom zbog ostalih rezultata
  • db-izbjeglica
    21.4k
    Pa prošle sezone smo bili u prvoj jakosnoj skupini i imali šesti najveći koeficijent, a prošli kao 23. pukom srećom zbog ostalih rezultataKrizy

pa znam i to je loše i neuspjeh i odmah smo pali po koeficijentu... prestgao nas k---v ferencvaroš!
    ja ne želim ponavljanje takve sezone, želim napredak.
  • ZG plavi 01
    575
    a sve su to procesi, imao si 5-6 godina top ekipu i mogao si rusiti skalp najvecima, sad je trenutno faza kad si malo slabiji i kad si razina ispod, nogomet je nazalost otisao u tom smjeru da je razlika izmedju najbogatijih i ostalih sve veca te ti imas puno manje vremena da sacuvas najbolje igrace. Mislim pogledajte samo koliki klubovi koji su europski velikani i koji su financijski daleko ispred nas vise ne mogu skoro nista u Europi - Ajax, Celtic, Rangers, Marseille, Lyon, Benfica, Porto...
  • Efes Pilsen
    16.7k
    Ja sam optimist, mislim uvijek sam kad je Dinamo u pitanju, ali uzorak nije ohrabrujuc. Posebno mi je porazno da nam se raspadi dogadaju doma, a tu bi trebali bit beton. Iskreno se nadam da je Kotarski rijesen i ako ce bit prodaja da ce to bit Dominguez. Ne zato sto ga ne cijenim nego zato sto je najbezbolniji za zamijenit.
    Nadam se da c Kovacevic naci muda i rjesenje, pa ako treba malo klupirat i McKennu i Domingueza.
    U nedjelju ce znat s kim i kada igramo, zdravstveni karton svih i dodatne opcije.
    Sto prije treba probat i uigrat zatvorenije varijante bez Zajca, pa cak i Stojkovica. Kac i Kiril su isto opcija za pocet. Uglavnom, hocu vidjet neku ideju koja nije ovi su momci skupa tu i njima vjerujemo
  • tp1997
    3.1k
    Posebno mi je porazno da nam se raspadi dogadaju doma,Efes Pilsen

Ovo je po meni segment gdje smo se najviše srozali. Od dolaska Bjelice 2018., čime počinje naš europski uzlet, pa sve do dolaska Kovačevića, Maksimir je bio jedno od težih europskih gostovanja, pa čak i za klubove visokog ili čak elitnog ranga.

Ako sam dobro izbrojao, u 48 utakmica u tom periodu, 28 pobjeda, 12 remija i samo 8 poraza. Od tih poraza, gubili smo od Young Boysa, Manchester Cityja, Villarreala, West Hama, Milana, AEK-a, Viktorije Plzen i Borussije Dortmund. Pet od tih osam protivnika su visoka ili najviša europska klasa; a u većini od tih osam utakmica smo bar dobar dio utakmice bili konkurentni.

Sada ti Celta i Betis daju po tri komada u prvom poluvremenu; Thun, Viking i Genk po dva (i još Genk jedan u 90oj for good measure), a jedina domaća utakmica gdje nisi primio gol je protiv Kauno Žalgirisa.

Maksimir je prestao biti tvrđava u Europi i postao gostovanje kojeg se u ovom trenu nijedna ozbiljna ekipa nema razloga bojati, u najmanju ruku znaju da će zabiti gol prijeđu li centar.

Vrijeme je da to počnemo mijenjati i počnemo vraćati reputaciju, počevši od ove jeseni; osim Leverkusena svakome od protivnika na Maksimiru moramo moći parirati za 3 boda ako mislimo pokazati da smo razina za ovo natjecanje.

EDIT: Razmišljajući i o ovih osam poraza, čak i protiv Milana i Borussije koji su nas najočitije rezultatski pregazili smo imali što za reći, Milan do prvog gola koji je bio oko 40. minute nije stvorio ništa posebno, nije ni Borussia, oba puta je bilo vrlo blizu da se s X-om ode na poluvrijeme. Protiv Borussije se dobre dvije trećine utakmice držao i aktivan rezultat. Možda je jedina utakmica gdje se zapravo nismo pojavili na terenu taj West Ham, tamo stvarno nismo stvorili ništa.

Dinamo je dakle u šest i pol godina, u 48 utakmica, odigrao jednu, možda dvije domaće utakmice u Europi gdje nije bio bar donekle konkurentan protivniku. Onda je pod Kovačevićem uspio bar jednako toliko u sezonu i pol.
  • austrijanac
    13.4k
    Svi simulatori nam daju puno sansi za prolazak i 10+ bodova.

Sve ispod toga cu smatrat razocaranjem kao i ispadanje iz PO LP-a.
  • ZG plavi 01
    575
    moram samo nadodati da smo protiv Borussije igrali sa Pavicem, Zagorcem, Stojkovicem i Kacavendom u prvoj postavi i da je Baturina igrao spicu. Stojkovic i Kacavenda su tad bili daleko od prve postave. Imali smo 6 igraca na klupi. Bas su nas bile ozljede osakatile.
  • Frizura Robija M
    901
    pa ne igraju ime kluba i koeficijenti. Naravno da svi uvijek želimo gledati napredak i bolje rezultate, ali uspoređivati kako je bilo prije 5 godina i očekivati nastavak izvrsnosti koji kao da je po prirodi zajamčen ni puno bogatijim klubovima ne uspijeva uvijek nakon smjene generacija već im se isto događaju oscilacije, padovi i stabilizacije.

Po meni je bitno da u ove dvije sezone nismo totalno zastranili, napravili loš reset i baš se skroz srozali (a zbilja je moglo otići i u tom smjeru). U danim okolnostima održali smo tu srednjostrujašku europsku poziciju, i prošle i ove sezone sanjarili da možemo prebaciti očekivanja kao bonus, no doživjeli smo otriježnjenje i ok ne treba očajavati. Znamo čvrsto di smo, puno je još posla pred nama za napredak no bitno da nismo nazadovali i imali ozbiljne podbačaje.

Uostalom, tko je htio slušati mogao je i čuti otprilike takva razmišljanja iz uprave proteklih godinu dana, no eto ljude prebace emocije pa se teško nose razočaranjem vlastitih očekivanja. I da ne bi opet bilo, nije to smanjivanje ambicija već realnost da se uspjeh jako jako rijetko može izgraditi preko noći.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.