• rokikaciga
    17.5k
    Jedino sto je mogao drugacije napraviti je staviti Prevljaka kao drugu spicu, po meni.
  • Frizura Robija M
    890
    Sad kad analiziram taj Viking dojma sam da su nas dobili onako kako smo mi igrali godinama u Europi. Pragmatično, na rezultat i vrlo ubojito. Nisu stvarali puno, ali smo im sami omogućili dovoljno (previše) i to su brutalno kažnjavali.

Vjerojatno je zato osjećaj toliko frustrirajuć, jednostavno napili smo se vlastitog otrova. I to povlači neka nova pitanja - je li takav (možemo ga slobodno nazvati Bjeličin) pristup ima više smisla u Europi ili ovaj smjer da se želimo nametati i mi biti ti koji vode igru. Po mom nekom sudu ovo prvo češće može dat kratkoročni rezultat protiv sebi ravnih ili malo jačih, dok bi u teoriji ovo drugo trebalo s vremenom učiniti da se momčad može i s puno jačima nadigravati.

Jesmo li spremni, uz izgradnju nove ekipe, istrpiti novi smjer, odnosno novu nogometnu filozofiju? Imamo li mi navijači strpljenja i razumijevanja za višegodišnji proces kako to npr Norvežani rade? Nemojmo se zavaravati više, naš europski petogodišnji ciklus/vrhunac je završio onog trena kad se resetirala uprava i momčad. Samo zato jer se zovemo Dinamo neće nam osiguravati rezultate na koje smo se (naglo) navikli. Dragi moji, mi smo odlučili prošle godine krenuti iz početka i pripremite se da će to putovanje ponovo trajati.
  • Noel
    24k

Najbolje da svi zabimo glave u pjesak, slavimo poraze i očajne kvalifikacije za LP u kojoj smo primili 9 golova od smiješnog Thuna i prosječnog Vikinga i da se posvetimo osvajanju HNLa dok su nam u prvih 11 glavne uzdanice Hoxha i Lisica na krilima, Nevistić na golu i Valinčić na beku. A glavne zamjene Mudražija, Kačavenda i Topić.

Nemoj se ljutit ali Dinamo bi trebao bit razina iznad sveg tog. Drago mi je da većina ljudi ne slave ovakve poraze i sramotne odluke uprave.

Naravno da nismo zadovoljni europskom ligom. Nismo navijači Rijeke ili Hajduka da bi nam uspjeh stoljeća bio ulazak poluamatersku konferencijsku ligu.
  • Mr Anderson
    21.6k
    Jedino sto je mogao drugacije napraviti je staviti Prevljaka kao drugu spicu, po meni.rokikaciga

Jedino to, mada po do sada viđenom, mene taj Prevljak ničim nije uvjerio da može biti koristan. Mi smo pali u prvih 5 minuta drugog poluvremena, ozbiljnoj ekipi se to ne smije dogoditi. Ne stigne se ni reagirati. Inače, sviđa mi se tekst Krune Jurčića u SN.
  • rokikaciga
    17.5k
    A jebiga, trebaju ti dva gola..po meni (koji nemam UEFA licence) jedino logicno staviti napadaca umjesto veznog kad vec imamo toliko centarsuta prema Belji.
  • don
    21.2k
    Te "djecje greske" bi bile vidljive i u HNL-u, da igramo protiv boljih momcadi. Stoga mi je neozbiljno tvrditi da se "u HNL-u popravio, a u Europi nije". Nije se popravio opcenito.

Slaven Belupu i Gorici treba 5 prilika da kazne jednu "djecju gresku". Vikingu je trebala 1 prilika.

Kovina taktika je uvijek bila ista.
    Denle

upravo to, bravo. Kova nije napredova ni 1%. HNL ekipe su nazadovale. Mi nemamo ozbiljnog kluba u ligi, to su tužne ali istinite činjenice.
  • Noel
    24k
    mene taj Prevljak ničim nije uvjerio da može biti koristanMr Anderson

Može taj Prevljak bit koristan samo treba postojat pravi trener koji će igraču psihološkim pristupom uć u glavu i uvjerit ga je on taj. Isto tako pravi trener će znat iskoristit svakog iole ozbiljnijeg igrača.

Kao da trener norvežana onog Tripića zakuca na jedno mjesto na terenu i onda se poslje čudi kak mu ništa ne isporučuje.

Kovačević nema nekakav vlastiti trenutak ludila i inspiracije.. Pa makar i pogriješio. Samo sve po nekoj špranci bez ideje.
  • mlinchica
    7.2k
    Na kraju, nedostatak realizacije koja nas krasi cijelu godinu mi je glavni krivacOmake

Potpuno mi je nejasno ovo još od početka drugog poluvremena u Zgb. Ono, kaj se tam dogodilo i zakaj? I dogodilo se opet.

A vezano još za tu realizaciju, nadam se da nikom neće pasti na pamet prodati Belju, da se podmiri ova rupa sada.

A zašto se te greške i manjak koncentracije događaju toliko često na razini višoj od HNLa je pitanje za one koji biraju i selekcioniraju ekipu.Omake

Ne znam jesi u ovo “oni koji biraju i selekcioniraju ekipu” uključio i trenera ali definitivno i on treba biti uključen.
    Ne možeš ne biti svjestan npr. forme Zajca ove sezone.
    Ili ne vidjeti da ti neki ne funkcioniraju u utakmici pa bar ubaciti ranije zamjenu, kakve god te zamjene bile.
    I ne možeš biti nesvjestan da smo defenzivno u totalnom klincu i tu ne mislim pojedinačno na igrače već to da svaki put kad nam netko istrči kontru (a vidimo vec na uzorku prošle EU sezone i ove koliko svi brže trče) već su na pol gola, koliko zbrkano i uspaničeno naši izgledaju u branjenju.

Ma … vidjet kog ćemo izvući sad za EL, dijelit će se “Betis” šalovi opet, a LP oprema u ormar, do sljedećeg pokušaja.

Ajde i svi ste normalniji jutros pa vas je lakše i čitat.
    Ono od sinoć je blago rečeno bljuzga.
    Jutro je uvijek pametnije, kvaliteta isplivava pomalo.
  • Denle
    715
    Glavnu izmjenu je napravio u 54. minuti kad je izvadio Zajca, poslije je stavio Oršića. Sve kako treba. Koga da mijenja obzirom na klupu? On mora stavljati Mudražiju i načetog Topića jer nema koga drugog staviti. Ne znam kaj bi to trenerski magovi s foruma izmislili s kadrom koji je na raspolaganju.Mr Anderson

Ne, to je bila samo prva zamjena. Glavna zamjena, s kojom bi ocekivao nekakav "push", se dogodila tek u 83. Minuti, kad su izmjenjena 3 igraca. To se trebalo dogoditi pola sata ranije.

Cuvanje Mudrazije, Topica, Galesica ili bilo kog drugog na klupi do 83. minute, da bi ti Lisica i Valincica igrali?

Ne trebas biti trenerski genije da vidis da su se stvari trebale mijenjati puno ranije nego sto je to jucer napravljeno.

Ti mi ozbiljno zelis reci da je Kova napravio sve po dobrom planu i da je ispravno zamjene odradio? Primili smo 2 gola u 5 minuta i njegov jedini odgovor na to je da izvadi samo Zajca? Daj se uozbilji
  • Omake
    20.8k
    Naravno da uključuje i trenera. Zajc je totalno van forme i općenito je preofenzivno igrati s kombinacijom Zajc Stojković u Europi, što smo vidjeli lani. Nama je lani Gorica u pet utakmica zabila 8 golova. Ekipa koja je lani na HNL razini bila odlična u duelima i tranziciji po bokovima, Trontelj nam je sam zabio par golova. Tu se vidjelo da treba još jedan vezni koji je defenzivno i atletski moćniji od ovoga što imamo. Mogli smo mi i dovest savešena igrača za tu poziciju prvi dan prijelaznog pa taj dobiti crveni karton u prvoj minuta uzvrata. NIkad se ne zna, ali imali bi bolje šanse. Žao mi je jer smo bili tako blizu. Krivica je kolektivna i trebaju si svi to međusobno priznati odmah, te iskalit se na Istri.
  • Mr Anderson
    21.6k
    Cuvanje Mudrazije, Topica, Galesica ili bilo kog drugog na klupi do 83. minute, da bi ti Lisica i Valincica igrali?Denle

I to su igrači koji bi ti trebali donijeti nešto? Gale ako nije igrao od početka, nema previše smisla ga uvoditi kad ganjaš rezultat.
  • rioda
    18.1k
    Prevljaka kao drugog napadača je uveo u prvoj utakmici. Da se vratimo na reakcije Zone u to vrijeme ili bolje ipak ne? :zip:
  • Mr Anderson
    21.6k
    Može taj Prevljak bit koristan samo treba postojat pravi trener koji će igraču psihološkim pristupom uć u glavu i uvjerit ga je on taj.Noel

A niš, treba angažirati dr. Xaviera.
  • Noel
    24k
    priznati odmah, te iskalit se na Istri.Omake

Uz Kravstova i Nsokija u prvih 11. Jebe mi se jesu spremni ili nisu, nisu spremni ni Zajc ni Lisica.
  • miro
    9.7k
    a ne znam, ajmo onda ko tinejdžeri(ce) lupat po klubu, Bobanu, upravi i IO. Možda nam se ukaže novi Mesija koji će trgat majice na aerodromu i kitit tamburaše dok jebe mater svima oko sebe - to nam paše izgleda

Klub treba rast i evoluirat iznutra, a to moze samo u poslozenoj situacij, kad dođu harambaše, otići će sve u 3 krasna...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.