• Carmichael
    849
    Malo me živcira ovaj narativ koji se provlači, da ne možemo očekivat top transfer rok i ulaganja kad nemamo novca i bilo bi "kockanje" uložit više da se uđe u LP.

Taj narativ bi bio prihvatljiv da mi stvarno nismo nikog doveli, pa eto, takva je situacija, nemamo za biber i kadar je takav kakav je.

Ali, mi smo ovo ljeto doveli 5 igrača.
    Prevljaka koji nije nijedna od pet zamjena danas, Stojakovića koji čeka 2027., Nsokija, Danija i Kravtsova koji za danas ne konkuriraju i nisu još upisali nastup.
    Da su danas konkurirali/nastupili, malo bih lakše prožvakao taj loš transfer rok, ali ovako kad smo znali da igramo od 21.7. kvalifikacije za LP, a pojačali smo se za sredinu rujna, ostavlja baš gorak osjećaj

O tome da golmana tražimo već 3 mjeseca, a od kraja prošle sezone je no.1 pozicija za riješiti je drugi par rukava.
  • Filip85
    1.6k
    a finale u Frankfurtu protiv kojeg smo te sezone režirali veliki preokret.
  • Crusades
    25.6k
    Apsolutno prijelazni rok nije odrađen kak spada.

Nije se dovelo one koje se čekalo cijeli rok, dovelo se one koji će tek moći igrat u pola jeseni (3 igrača), prodalo se one koji su iznijeli dobar dio prošle sezone (Bakrar).
    Alternativa za te koje se čekalo ni na mapi.

Ne možeš nakon toga imat drugačiju situaciju od te da ti jučer u playoffu Hoxha starta, Fran Topić i Mudražija ulaze kad treba ganjat dva gola razlike, a Ivan Nevistić poklanja gol suparniku. Rotacija u veznom redu ne postoji trenutačno.
  • rokikaciga
    17.5k
    Dobro jutro svima, nisam procitao nijednu temu od utakmice..isplati li se citati ili je vecina proljev, izljev frustracija i pljuvacina po svima?
  • Droljo
    31.4k

Ima svega. Ja serem po treneru, neki po bobanu, igračima itd..
    Ništa neočekivano
  • rokikaciga
    17.5k
    onda cemo mirne duse preskociti sve

...
    Inace Vice, opet, pogodio u sridu sa svojim tekstom

https://www.index.hr/sport/clanak/dinamo-si-mora-priznati-istinu/2828143.aspx
  • Noel
    24k
    Deda je prije nekog vremena ovdje napisao da Dinamo nikad neće biti slabiji nego prošle sezone nego samo jači. Nažalost, Dinamo je trenutno slabiji nego prije 3 mjeseca, odnosno kraja prošle sezone.Keyser Soze

I to dosta slabiji. Livaković,Bakrar,Vidović,Bennacer su otišli a mjenjaju ih Nevistić, Topić, Mudražija, Kačavenda. Čovjek da se smrzne kakve lude odluke uprave i sportskog sektora. Put u propast.
  • Droljo
    31.4k
    Put u propast.Noel

A dobro sad. Nije smak svijeta. Golmana budemo doveli. Ugurat pojačanja, koja su već tu, u ekipu i bu to dobro. Valjda. Nije da nam fali 6 igrača za proći grupu el i uzet doma sve.
  • NORTE
    26.8k
    Ždrijeb je sutra.

Moje želje

Gostovanja:
    • Juventus
    • Celje
    • Ferencvaroš
    • Hapoel/Levski

Maksimir:
    • Marseille
    • Torreense
    • Jaga
    • Sparta
  • Omake
    20.8k
    Jutro nakon ne mogu se oteti dojmu da je ono što nam je donijelo jednu od najmoćnijih i efikasnijih HNL sezona otelo Ligu Prvaka, realizacija. Kladili smo se na ono najbolje što imamo i ono nas je izdalo u ključnom financijskom trenutku. Gledajući jutros sažetke obje utakmice, mi smo u prvih 12, 13 minute obje utakmice mogli kombinirano zabiti 5 ili 6 golova. Stvorili smo oko 4 očekivana gola samo iz igre,a Viking 0,9 u obje utakmice kombinirano. Oni su nas čekali i dočekali. Skoro svaku grešku su kaznili golom. U određenim sezonama čovjek se ne može oteti dojmu da je to nečija sezona, ili vrijeme. U obje utakmice ja sam stekao dojam da je to jednostavno Vikingova godina da uđu u skupine. Sve im se poklopilo u dvije utakmice, zasluženo su prošli iako i dalje mislim da smo bolja ekipa. Tako im se i u prvenstvu lani dosta toga poklopilo, i dosta su utakmica u kojima nisu bili bolji pobijedili. To je taktički definirana momčad, slagana godinama, na svom igračkom vrhuncu. Još su protiv nas igrali opreznije nego inače. Kvia im je najefikasniji veznjak po 90 minuta. Protiv nas je ušao u obje utakmice zadnjih par minuta jer su s Moiem našli balans u ekipi. Uz to su se oni sedam dana pripremali za nas, jer im je utakmica odgođena. Ovo mi je jedno od težih ispadanja jer se tako teško pomiriti da smo bili gori. Na momente su imali kontrolu i bili opasni, ali mi se teško pomiriti s rezultatom. Statistički bolji u skoro svemu osim u rezultatu u obje utakmice.
    Puno „što da smo” situacija mi se mota po glavi. Što da smo odmah doveli Šempera ili bilo kojeg drugog vratara, Što da smo krenuli s Kačavendom, Što da smo potpisali Peretza koji nas je zeznuo u zadnjem trenutku, Što da smo više rotirali u veznom redu u HNLu itd itd.
    Na kraju, nedostatak realizacije koja nas krasi cijelu godinu mi je glavni krivac, poslije toga koncentracija igrača i kardinalne greške u obje utakmice. A zašto se te greške i manjak koncentracije događaju toliko često na razini višoj od HNLa je pitanje za one koji biraju i selekcioniraju ekipu.
  • Noel
    24k
    A dobro sad. Nije smak svijetaDroljo

Kiks protiv Istre otvara pandorinu kutiju do kraja.
  • Droljo
    31.4k

Pojest ćemo Istru i opet bu sve dobro do sljedećeg školovanja od recimo sparte prag...
  • Noel
    24k
    opet bu sve dobro do sljedećeg školovanja od recimo sparte prag...Droljo

Nebi niš rekao da ta školovanja prolaze
    Zebić,Šunta,Mikić,Benkotić i slični a ne Hoxha,McKenna,Zajc,Nevistić,Mišić,Orsić..
  • Crni86
    23.9k
    Vidim da se prica da se apsolutno pogrijesilo s kadrom, da smo se kockali i izgubili i sl.

Da, prijelazni rok nije odraden u potpunosti kako smo svi zamisljali/zeljeli. Ali isto tako nakon prospavane noci ja ne bi reko da je to kljucni problem zasto mi nismo prosli Vikinga.

Meni je ova utakmica preslika utakmice s Thunom, samo s drugacijim zavrsetkom/rezultatom. Bolji si od protivnika 70% dvomeca, redas prilike, kontroliras utakmicu, izgledas kao prava europska moderna momcad gdje taj Thun i Viking si mogo komotno zamijeniti s Rudesom i Slaven Belupom.

Ofenzivna igra je jako dobra bi reko, ali djecje greske iz defanzivne igre su i dalje vidljive. Kova je pokazao u zadnjih 6 mjeseci da se popravio, napredovao je i on i ekipa, ali mora pod hitno rijesiti nasu defanzivnu stabilnost i crne rupe. I ne, ne zelim cut te price joj obrana nam je sigurnija kad je na golu Livi, a ne Nevistic/Filipovic. Nasa obrana je u ova 2 dvomeca u pojedinim trenutcima izgledala komicno. Toliko nesigurno, ne uigrano. I to je razlog zasto mi nismo prosli Viking. Izvucite golove protiv Thuna i Vikinga, ta kompilacija moze komotno u neki ae to video. Ne znas koji je gol smijesniji ili gluplji.

Zabio si Vikingu 3 gola sto je ajmo rec sasvim solidna brojka za takav dvomec. Pa eto Rosenbrog smo izbacili s 3:1 prije par sezona. Primili smo 5 golova od Vikinga u dva susreta. Znaci trebali bi zabit 6 (3 po utakmici) da bi prosli dalje. Da, imali smo mi jos prilika naprijed i nismo ih realizirali. Tesko je i ocekivati da ces imat 100% realizaciju svaku utakmkcu.

Po meni je za ovaj rezultat najveca odgovornost trenera i strucnog stozera sto nisu rijesili defanzivne probleme koje smo vidjeli u europi prosle sezone, defanzivne probleme koje smo vidjeli protiv Thuna prije mjesec dana. Slazem se i s onima koji kazu da je kadar tanak, ali po meni to nije kljucni razlog naseg ispadanja. Kljucni razlog naseg ispadanja je kriminalna i nesigurna igra zadnje linije i veznog reda na nasih 20 metara (ofenzivno i defanzivno). Poklonjeni golovi, asistencije suparniku, manjak trke, agresivnosti. Na hnl razini smo mi taj meki trbuh otklonili, ali na europskoj jos nismo.

Ove tekme s Vikingom i Thunom su me podsijetilo na hnl prije dve sezone. Igras napadas, gradis, bolji si, protivnik prvi put prede centar i dobis gol. Jednostavko pre malo discipline, trke i odgovornosti. Krenuvsi od cijele obrane pa do misica, zajca i stojkovica. A za to je krivac trener jer istu sliku smo gledali 10 europskih utakmica prosle sezone i u ove dvije utakmice s Thunom. Znaci imal si dobru sliku sto ne valja i popravilo se nije.

Da li ce se popravit? Ne znam. To valjda vide oni koji su upoznati s cijelim procesom. Ali mislim da nije tesko izvuc zakljucak gdje je nas problem u europskim utakmicama zadnjih godinu dana. Na hnl planu smo napredovali, ali u europi nismo.

Kova ima sad EL, do zime vemo vidjet da li je ili nije. Ako napravi pomak kao u HNL-u super, ukoliko u skupini budu iste djecje bolesti u obrani, mi vec na zimu moramo imat novog trenera koji ce spremat ekipu za iducu sezonu. Za hnl se pod kovom ne brinem jer je dokazao da je to doktorirao i na tome mu svaka cast, ali od Dinama se ocekuju dobre i ZRELE partije i u europi.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.