• Thor
    3.8k
    frende ne mislim da je ovo dobro,niti ih amnestiram niti aplaudiram.
    Velim nema smisla sad pricat o tome jer je prosla baba s kolacima i idemo se orjentirati na ono kaj nas ceka a to su ozbiljni klubovi.
    A za njih se moramo poslozit jednako tako dobro kak spada.
    A to ukljucuje sve pozicije.
  • rioda
    18.1k
    Ovu LP smo izgubili u prijelaznom roku. Startni vezni s odličnim trkačkim mogućnostima, to sam pisao mjesecima dok se ovdje svršavalo na Zajca i zazivalo novi ugovor. Čovjek je igrač manje u Europi i zbog njega nam opasno curi, pa i Mišić ponekad neopravdano izgleda loše.

Nakrcali smo se talentima i poluozlijeđenim igračima, skratili rotaciju maksimalno, do te razine da su nam do jučer otpisani igrači starteri ili među prvim zamjenama.

S obzirom da je Viking ekipa prosječne razine EL, nimalo nisam optimist ni za to natjecanje, a ništa ni od skupljanja koeficijenta.

Uz to će se morati i prodavati, a tu pak se bojim prodaje Vinlofa koja bi nas dodatno oslabila. Svi zazivaju odlazak Domingueza no vidjet ćemo koliko je to realno. Vinlof je mladi lijevi bek pun potencijala, nema takvih puno...
  • db-izbjeglica
    21.3k
    frende ne mislim da je ovo dobro,niti ih amnestiram niti aplaudiram.
    Velim nema smisla sad pricat o tome jer je prosla baba s kolacima i idemo se orjentirati na ono kaj nas ceka a to su ozbiljni klubovi.
    A za njih se moramo poslozit jednako tako dobro kak spada.
    A to ukljucuje sve pozicije.
    Thor

A kad ćemo se posložit?
    U ova 3-4 dana će se nešto posložiti?
    Čisto sumnjam...
  • Thor
    3.8k
    A prelazni je fo 7.9.valjda . rus je doso,ovi oni pa valjda imamo nekaj za poslozit
  • vlatkomarkovic
    3.9k
    Ukratko situacija ustvari veoma jasna….

Znaci kao prvo i osnovno uprava je donijela odluku da neće Investirati i da će prodavati neesejcijalne igrače. Dovedeni su free agenti i mladi igrači za male odštete s velikim udjelom u idućoj prodaji šta za A momčad šta za B momčad. Ekipa je za Europsku razinu imala rupa već prošle godine, uvjerljiv HNL je to zamaskirao…. Izgubili smo na dubini bolesno…. Sto se tiče Kove može se svašta prigovoriti, ali danas i nije imao neke opcije…. Ne vjerujem da bi start ni Kacavende ni Topića ni Galesica ista podignuo momčad. E sad čuvali smo za Livija nije došao, šta je s time vidjeti ćemo. Postoje dvije teorije prva je da smo fkt u financijskim dubokim govnima, onda se tu treba puno toga iskomunicirati, a druga je da je ovo očekivano i ok. Ako je ovo drugo onda jebiga to je bila ideja išli smo svjesno u rizik i razvijamo mlađe, ali onda očekujem this time next year tri mlada igrača u startnih 11….. Ista van toga, je jednostavno nelogično…. Sto se tiče trenera ovo danas nije neki grijeh po meni, grijeha ima od ranije… Sto se tiče igrača, na nekim pozicijama nedostaje kvalitete za Europski nogomet na nekima dubine i to je realitet. Možemo brojiti 10 godina, ali izgleda da su i Lisica i Valincic promašaji. Oršić je na putu da bude promašaj. Ove ostale ćemo vidjeti. Iskreno ne bi s obzirom na koliko se trošilo prošli prijelazni rok kao neki nazvao velebnim uspjehom, prije prosječnim rezultatom, maksimalno blago natprosječnim….
  • Endeavour
    714
    Svi smo svjesni da imamo rupu koju treba pokrpati prodajom.
    Uostalom, to je jasno i po transfer politici. Koja je pametna. Jer nama nitko ne bi garantirao da bi prošli i da smo potrošili 8M za x i y igrača.

Koliko god nepopularna bila, dugoročna stabilnost kluba mora biti ispred kratkoročnih "hireva".
  • Crusades
    25.5k
    Ono sto znam je da su u klubu svi računali na 30 plus mil od lige prvakaMiro Vugrinec

A financijski plan se radio sa predikcijom igranja EL?

Netko tu opasno se**, a ja bi rekao da to nije Uprava.

Da su računali na LP, vjv bi se odriješila kesa.
  • Dr Hofmann
    6.1k
    Prošli tjedan se moralo bolje nakon 2-0 i onih šansi. I opet dobar ulazak u utakmicu, onaj glupi penal i ne znam...Primili smo pet golova u dvije utakmice od jebenog Vikinga, nema se tu šta previše dodat. Nije ovo ekipa koja nešto može napraviti u LP, Europska liga je, nadam se, Dinamu po mjeri. I možda nepopularno, s navijačke strane mi je draža Europska liga, ne znam, draža su mi gostovanja.

@Jurki Ma i ja se tješim, valjda sam ostario, prije bi jebo mater i igračima i treneru i upravi i sam sebi.

Jebeni Viking nas izbaci ko zadnje jazavce...Ali, velim, ostario sam valjda
  • Boycie
    4.3k
    Mozda je sudbina. 60g nakon natjecanja koje smo osvojili... ako nista, gostovanja bu zanimljivija...
  • tp1997
    3.1k
    Prijelazni rok, ljeto sezone 26/27:

- umjesto navodnog odlučnog pristupa dovođenju novog golmana, čeka se stoljeće i pol da se uopće uspostave nekakvi kontakti sa Fenerbahceom, onda se s njima navlači tjednima, pa priča propada, pa uskrsne kroz mogućnost posudbe iz Barcelone koja je voljna zaključiti dogovor, pa se mi sjetimo da bi dvogodišnju posudbu, istovremeno smo šokirani činjenicom da za nekog golmana boljeg od onog što imamo moramo platiti neki novac (podsjeća na izvjesnog N.K. iz izvjesne južne regije koji se iznenadio da mora dati novac za Miereza, možda?); na kraju će završiti na "haha...pa znate...možda ipak može Nevistić...ionako za Europu to nije posloženo" (kako i reče Leko u podcastu)

- igra se sustav 4-3-3 koji ovisi o kvalitetnim krilima (uzmite samo za primjer Viking i Austbøa i Tripića koji su bili ključni za njihov prolazak dalje), ali zato koga boli briga za krila, nije ni važna kvaliteta, bitno je samo da brojčano imamo igrače da možemo tvrditi da je pozicija poduplana. Lisica i Hoxha danas zajedno nisu demonstrirali ni najosnovniju nogometnu inteligenciju, primjera ima koliko hoćeš, od toga da Lisici u prvom poluvremenu kraj svih mogućih opcija lopta pobjegne van do toga da Hoxha ne zna ništa doli sa ruba 16 nabiti loptu pa eto, što bude bude. No riješit će nam Rodriguez problem, kad napokon ne bude ozlijeđen, i kad skupi tih još 7 minuta da kompletira jedno cijelo poluvrijeme igrajući za A ekipu nekog kluba.

- troše se pare na gore spomenutog za kojeg se grčimo godinu i pol, daju se odšteta i bonusi za Stojakovića, zašto ne, baš nam treba peti napadač u hijerarhiji (što će ovaj i biti kad dođe Brumado), ali istovremeno, kao, novca nema?

- od igrača koje se dovodi (zanemarimo na tren da je većina dovedena za Dinamo B) natrpavamo vezne kao da sutra ne postoji, a krucijalne pozicije se ne popunjavaju

Da ovo potpisuje itko tko nije Boban i ne uživa kult spasitelja, odavno bi razapet bio. Ovo je objektivno jedan od najgorih prijelaznih rokova Dinama u zadnjih 20 godina, i neodoljivo podsjeća na eskapade Marka Marića.

Nije više ni do Kovačevića (kojega sam inače velik kritičar), i mnogo lošiji treneri nisu uspjeli u 16 europskih utakmica upisati samo jedan clean sheet. Ne može Kovačević dodati loptu umjesto svojih igrača.

Netko će reći, pa okej, mogao je staviti Galešića umjesto Valinčića, mogao je ranije mijenjati, naprosto nema karizme ili znanja za Europu. Mogu se složiti i s time. No opet se vraćamo na isto - tko ga je tamo postavio, i zašto? Kako je moguće da predsjednik kluba s karizmom, znanjem i vezama koje mu omogućavaju da za šefa škole postavi čovjeka iz La Masije, da u kadar dovede jednog Bennacera, jednog Villara, McKennu, Zajca i druge ozbiljne internacionalce, ne može bolje od trenera kojemu je najveći uspjeh *skoro* izboreno drugo pretkolo KL sa Slaven Belupom? Kako je moguće da je nakon xy nezadovoljstava i spuštanja u svlačionicu isti i dalje trener?

Ako je Kovačević problem, ne znam kako itko može opravdati bilo njegovo imenovanje bilo njegov ostanak na poziciji.

Istina je da Dinamo u 15 od 16 utakmica u Europi pod Kovačevićem i od dolaska Bobana prima gol. Istina je da svaka ozbiljnija ekipa koja prijeđe centar zabija gol kad ga prijeđe. Istina je da "sportska kocka" nakon tjedana i tjedana prestaje biti kocka već postaje dokaz bilo nesposobnosti bilo inertnosti od strane uprave. I nije tragedija što se igra Europa liga, a ne Liga prvaka. Tragedija je kako je do toga došlo.

A mi, eto, vjerujmo struci, znaju najbolje. Ima Boban već spremnu zamjenu za sve, kako nas neki uvjeravaju. I za izgubljenu Ligu prvaka protiv lošije momčadi ima zamjenu.

Ja još čekam ludilo nakon Thuna.
  • Jurki
    27.6k
    sve ok kaj pises. I da vrlo vjerojatno nismo rang Lige prvaka.. ali nam to mora biti ultimativni cilj konstantnog igranja.. jer ce ti i iduce ljeto doci neki šugavi Lazio, Udinese koji ce ti zeljeti otpeljati najboljeg igraca ili igraca kojeg se moze bolje unovciti.
    U ligi prvaka se stjece renome, el je utjesna nagrada za europsku sirotinju koju se slabo evaluira.

Dinamo mora pucati na najvise ciljeve.. ostalo je samozavaravanje. Kak je Shakhtar dosel do svojeg renomea? Sviranjem kurcu u EL ili konstantnim igranjem Lige prvaka? Njih sam spomenul jer je rang liga tu negdje tj nema neke abnormalne razlike.
  • rioda
    18.1k
    E da, koji je kurac našoj ekipi s centaršutevima? Pratim to već duže vrijeme i jednostavno ne kužim, strašno koliko balona na drugu korner zastavicu nam odlazi. Lani je bar Lisica često imao precizan centaršut, sad više ni on.
  • flajšmašina
    508
    Lose: nismo usli u LP.
    Dobro: svi smo ljuti u picku materinu zbog toga.

Nadam se da su glavni i odgovorni isto ljuti na svoje odluke u prijelaznom roku, postavljanju na terenu i krivim ispucavanjima i dodavanjima.
  • CastAway1986
    6.3k
    Simpaticno mi je citat o nasim krilima kad smo u kvalfikiacijama u 6 utakmica primili 8 golova. Od toga 4 na domacem terenu.

Pa pricajte i dalje o krilima. Napadacima. Bakrarima. Ne mozes zabijat milijun golova po tekmi. Defanzivna igra je uzas. Vlada jako velika panika i puno previse darujemo. Ne moze ti u tome pomoc niti messi, mbappe ili ne znam tko.
    Crni86

Jedan od najrealnijih komentara veceras !
  • Keyser Soze
    20.7k
    Deda je prije nekog vremena ovdje napisao da Dinamo nikad neće biti slabiji nego prošle sezone nego samo jači. Nažalost, Dinamo je trenutno slabiji nego prije 3 mjeseca, odnosno kraja prošle sezone.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.