• emilperska
    17k
    Ne sviđa mi se baš taj famozni članak na Indexu, koliko god da je naslov jeben..

Ovo sprdanje s Dalićevim fejk domoljubljem i fejk vjerom je mainstream kod jedne niše ljudi gdje i ja spadam s jednog drugog spektra jer mislim da je lik teški fejker i da sramoti i branitelje i vjernike, ali nije to poanta članka.

Čitam neke floskule o omalovažavanju Bilića da je imao talentiraniju generaciju. Kakva je to bila talentiranija generacija 2006 do 2012.? Bilić je preuzeo jednu zastarjelu generaciju, koja je igrala staromodan nogomet 2006. kao što ga mi igramo sad 2026. Izmislio je 7-8 novih igrača, lansirao ih u zvijezde (paralelno mu se potrefilo da su se spojili Mamićeva menadžerska forma, Kužeova trenerska genijalnost i nos za talente i Ivankovićeva pragmatičnost) i tu smo dobili Eduarda, Modrića, Ćorluku, Vukojevića ,Mandžukića, ukraden je Kovačić Red Bullu i Austriji u to vrijeme od strane tog istog Dinama. pa i Pokrivača i Šifu kroz Dinamo koji su neko vrijeme gospodarili repkom. Paralelno mu je Vlatko Marković nabavio Rakitića i ukrao ga Švicarskoj i ostalo je za povijest jer su to dečki koji su sudjelovali na ovaj ili onaj način i u srebru 2018. Bilića su nekoliko sekundi produljene sudačke nadoknade, Rakitićeva taktička nezrelost s 20 godina i Eduardova tragična ozljeda udaljili od europskog finala. Na sljedećem Euru je ispao sudačkom krađom od budućih prvaka uz Rakitićevo drmanje vratnice opet i remizirao s drugim finalistom. Kiks je taj SP 2010.
    Tako da ne razumijem koji kurac autor omalovažava Bilića koji je zapravo tvorac moderne reprezentacije i na njegovim postavkama kasnije su igrali i Štimac i Čačić i Dalić dan danas.

U ostalom dijelu članka iznosi činjenice koje su većinom točne, riječnikom koji se nekome sviđa nekom ne
  • Frizura Robija M
    500
    Članak čista desetka. U sridu. Zaboli me tko ga je napisao, gdje je objavljen već što je napisano. Jedini problem je tajming. Sve ovo zaslužilo je alarme najkasnije po završetku kvalifikacija (realno i godinama unatrag), a najoštriju javnu I profesionalnu kritiku po objavi popisa. Nažalost sad je prekasno, možemo samo lajati na mjesec, nezadovoljno vrtiti glavom i u lošoj atmosferi nadati se čudu.

Sretno dečkima danas kao i u svakoj utakmici, ali umoran sam od nadanja rezultatu baziranom na sreći, čudima i poklapaju drugih rezultata, horoskopa, planeta i religijskih uvjerenja jer predugo nam postavke nisu podešene na favorite koji bez stresa rutinski rješavaju protivnika. Hrvatska zaslužuje bolje, Hrvatska zna bolje, Hrvatska može bolje.

Kako je stari brk neki dan rekao, s nijednim ishodom neću biti iznenađen jer ništa više ni ne očekujem. A poprilično je porazno kad se reprezentacija takvog kalibra i kadra sroza na to.
  • Pacho
    18.5k
    Mozes proci minimalnom pobjedom protiv Paname i X-om protiv Gane i masnokosi ima srama istaknuti da nam se nisu poklopili rezultati. Da je stari format bi nam trebala pobjeda, ali nema veze... Nemamo srece sto ne mozemo proci dalje pobjedom protiv Paname uz negativnu gol razliku.
  • CastAway1986
    5.7k
    Bez Petra Sučića u prvih 11 nemamo sto traziti veceras , neka prognoza je nasa pobjeda 1:0
  • Mathiasovi Chageri
    8.4k
    Mozes proci minimalnom pobjedom protiv Paname i X-om protiv Gane i masnokosi ima srama istaknuti da nam se nisu poklopili rezultati.Pacho

Ne da mi se prevrtiti vijesti ali zanima me jel bio toliki paćenik kad je Rusija izbacila Španjolsku 2018. pa je morao do polufinala igrati sa Danskom i Rusijom, kad su Doan i Tanaka okrenuli Španjolce 2022. u skupini pa je u osmini finala išao na Japan umjesto Španjolce. Kad je Wales zadnje dvije utakmice kvalifikacija za EURO 2024 igrao 1:1 sa Armenijom i Turskom pa smo otišli direktno na EURO nakon dva vezana poraza u Osijeku i Cardiffu. Tad nam se nisu poklopili rezultati, a sad jadni mi, Bog nam daje samo najteže bitke protiv Paname i Gane.

Kakav ljigav tip bez imalo samokritike i egom do neba. Na svoju sreću, stvorio si je kult ličnosti igrajući na jeftini populizam, domoljublje, lažne obiteljske vrijednosti i korištenje vjere, pa mu nitko ništa ne smije reći da ne okrene vojsku Dalićevih križara protiv sebe.

Baš zato je ovaj članak odličan, jer se napokon u javni prostor plasira nešto što nije dio hrvatskog mainstreama, odakle god dolazilo. Zaboli me za tajming, dosta je više tih izmišljenih neprijatelja, činjenja Hrvatskoj loše jer se nešto kaže na dan utakmice ili unošenja nervoze u tabor. Ovaj cijeli #family cirkus su i napravili jer smo šutili.
  • Masto
    1.6k
    po meni dosadnih 0 0
  • jakov1
    1.6k
    Budite pozitivniji. Stalne ta negativa.Facke
    Zadnja 4 velika turnira:

Hrv 7-9-5
    Por 7-5-6
    Eng 14-7-5
    Njem 6-3-6
    Špa 11-9-1
    Bel 12-2-5

Daj anonimcu da pogodi koje ekipe imaju nula, jednu ili dvije medalje i garantiram ti da nece pogodit iz 20 pokusaja.

Belgijanci pizde da su prokockali zlatnu generaciju jer imaju samo jednu broncu, ali eto, meni bi iz guzice trebale izlazit tratincice jer je nas Zlajo na zadnja tri turnira izborio 3 pobjede i na putu je da zadrzi trend.

Kvalifikacije me uopce sramota zbrojit.
  • CastAway1986
    5.7k
    to ocekujem ako prođemo dalje jer gospodin ponizni najvise voli igrati na taj rezultat
  • Pacho
    18.5k

Slazem se. Takav clanak ne bi ni bio potreban da u Hrvatskoj postoji zdrav medijski prostor u kojem bi reprezentaciju i izbornika hvalili kada to zasluzuju, ali i kritizirali kada useru. Van par iznimaka ala Vice, cijela medijska masinerija nas godinama jebe u mozak i nakon svakog sramocenja dozvoljava samo "nismo bili pravi", "premaleni smo", "sudac peder (ponekad i doslovno)" i slicne kurcologije.

Ovo sad djeluje kao istresanje frustracija i nakupljenih govana, sto djelomicno i je, ali ovakav clanak vjerojatno ni ne bi napisan da se otvoreno i kontinuirano raspravlja o stvarima koje ne funkcioniraju. Ali posto stvari stoje kako stoje, drago mi je da je netko skupio muda raspaliti po masnokosom prodavacu magle. I neka je dan utakmice, jer je gotovo sve sto je napisao tocno bez obzira na to da li danas prodemo ovu strasnu skupinu ili se opet izblamiramo.
  • Mathiasovi Chageri
    8.4k
    Ovo sad djeluje kao istresanje frustracija i nakupljenih govana, sto djelomicno i je, ali ovakav clanak vjerojatno ni ne bi napisan da se otvoreno i kontinuirano raspravlja o stvarima koje ne funkcioniraju. Ali posto stvari stoje kako stoje, drago mi je da je netko skupio muda raspaliti po masnokosom prodavacu magle.Pacho

Istresanje frustracija i jest, ali tom istom liku je godinama prolazilo ovo:

IMG-4745.jpg

IMG-4746.jpg

Liku koji je ovo izjavio o IDENTIČNOJ SEZONI LIGE NACIJA, jedina razlika je bila što smo nakon Francuske bili zadnji u skupini, a protiv Španjolske igrali u finalu. Jer natjecanje je smeće kad si loš, a top kad si dobar. Licemjer koji to nikad nije skrivao, samo je imao štit u vidu ruke na srcu i krunice u ruci pa je to prolazilo.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.