• Goncalo Santos
    3.9k
    Jebiga, izgleda da je politika oko repstacije "ne talasaj" pa se nitko od javnih lica ne želi zamjerit neupitnom magu Dalčiću.Crusades

Normalno kad vecina tih nepristranih, objektivnih strucLjaka ala schifo, toplak i slicni, vjerojatno gleda da se u buducnosti uguzi u hns bilo u neku mladu selekciju ili neku drugu funkciju pa treba nastaviti raditi kult od hns-a i ni slucajno se zamjeriti bastinicima poniznosti i skromnosti.

Naravno uz pricu da je cudo da smo uopce redoviti sudionik velikih natjecanja i da na tome treba odati priznanje ljudima iz saveza, s obzirom na uvjete koje imamo. (Iskljucivo vlastitom nespobnosti)
  • Ludovic IX
    11.8k
    Pa i na presici kad je pročitao tko ide, dragi je pitao za mišića i to je to. Nijedno pitanje oko broja bekova i zašto 9 centralnih veznjaka
  • emilperska
    16.8k
    A i taj neki narodni kult reprezentacije se po meni gubi i to sve postaje nekako jetseterski.

Kad sam sa starim išao 2001. na HR-Belgija za odlazak na SP 2002. to je nešto neusporedivo s ovim danas. Nemjerljivo. Navijanje, ljudi na tribini pa skoro sve.

I ta atmosfera je trajala negdje po meni do 2012.

Ovo sad (bez seksizima, ipak sam otac 2 curice) vidim milijun žena na utakmici s mobitelima, likove koji na klupski nogomet nikad ne idu, HDZ-ovce koji se aktiviraju samo za natjecanja. Onaj lik što najavljuje utakmice reprezentacije, najavljuje i utakmice KK Cedevite i HDZ skupove. Uglavnom, prestao sam aktivno ić na reprezentaciju 2019.nakon Azerbejdžana u ZG ne zato jer sam u borbi sa savezom nego zato jer odlazak na utakmice reprezentacije nakon odlaska na utakmicu GNK Dinama mi je kao da krenem gledat crno bijeli TV bez zvuka. A recimo kad sam bio klinac, bilo je obrnuto. Te 2019. sam otišao na taj Azerbejdžan 2 tjedna nakon Dinamo Benfica i bilo mi je zlo na utakmici. Rekao sam mene skoro nema.

I može svatko misliti o navijačkim skupinama što hoće, ali bez navijačkih skupina i organiziranog navijanja, utakmice reprezentacije postaju loša verzija NBA utakmice za srednji sloj HR naroda.
  • Frizura Robija M
    460
    Problema je bilo i kasnije. Ništa od toga nije slučajno i pokazuje razliku između detaljno pripremljene utakmice i analize suparnika u odnosu na "dat ćemo sve od sebe pa što Bog da".

Vice u sridu.

Cooling break, kamera drži kadar Tuchela 1 na 1 s Bellinghamom i vidiš da mu na uho prenosi savjete do zadnjeg detalja. A Dalić "nemam ja šta njih učiti o nogometu" vjerojatno u stilu "gospa od drona je uz nas, morate patiti kao u Rusiji, sjetite se Vukovara, dečki stisnite za brantelje" i sl. pizdarije.

Ja njih nemrem zamisliti da imaju neku dublju analizu situacije u glavi i mogu ponuditi radikalno rješenje u trenutku (ubacivanje Vlašića koji loptu nije pipnuo, da se rasplačeš od muke). Dok s druge strane stoji frajer koji je do jučer bio u klupskom nogometu na najvišoj razini i dva puta tjedno sudjelovao u situacijama gdje aktivno vodi utakmicu i pronalazi načine za promijeniti tijek na profesionalnom nivou, a ne jeftinim plitkim demagogijama.

Pun mi je kufer vođenja na način da smo prepušteni višim silama i reaktivnim improvizacijama.
  • ElDorado
    11.6k
    Moram reći da je Ilija Lončarević odličan u Mundocastu SNa
  • Oluja
    7k
    Imao sam sad zanimljivu situaciju u jednom restoranu u Otočcu na gablecu. Sjedim solo i za susjednim stolom ekipa od dvije starije gospođe i dva lika komentiraju Dalića i njegovu ljigavost.
    Nisam mogao izdržati i uključim se u razgovor tek toliko da im spomenem prejebničku aferu.
    Ajme kako su se iznenadili i zgrozili ali kakav je tek gušt bio slušati nastavak razgovora, a kad je paljba po zalizanom završila sjetili su se nekog nemoralnog lokalnog svećenika i nastavili u sličnom tonu.
  • DrRatoljub
    951
    Isto se događa s reprezentacijom kao i sa svim sastavnicama društva. 30 godina se prica kako je država katastrofa i kako nista ne valja, a o stvarnim problemima se ne prica i ne poduzima nista ciljano. Stalno se busamo o prsa nekakvim nacionalnim ponosom, ali vecinu ljudi nije briga ta Hrvatsku, za vrijednosti koje su nas desetljećima, ako ne i stoljećima krasile.
  • Keyser Soze
    19.6k
    Utakmice reprezentacije su postale okupljalište ljudi koji ne prate nogomet van Eura i SP i prilika da se pokažeš. Nerealna je količina ljudi koja misli ozbiljno da smo najjači i koji na običan prolazak centra skviču i skaču kao da se radi o gol šansi. Da Hrvatska ne igra na prvenstvu tako ni oni ne bi pogledali niti jednu utakmicu, a inače se guraju kao najveći nogometni znalci. Prije je vibra oko reprezentacije bila puno bolja, ljudi koji su pratili HNL su pratili i reprezentaciju na utakmicama, a sad je reprezentacija postala svjetski brend i ne paše joj takav tip ljudi na stadionu. Ne znam, jedva čekam da ovaj cirkus završi i da se vrati Dinamo - Gorica u studenom na 3 stupnja.
  • emilperska
    16.8k
    Imao sam sad zanimljivu situaciju u jednom restoranu u Otočcu na gablecuOluja

Off topic.. Ali spreman sam se kladit u 10 EUR da je Ribič u igri hehe
  • emilperska
    16.8k
    Prije je vibra oko reprezentacije bila puno bolja, ljudi koji su pratili HNL su pratili i reprezentaciju na utakmicama, a sad je reprezentacija postala svjetski brend i ne paše joj takav tip ljudi na stadionu. Ne znam, jedva čekam da ovaj cirkus završi i da se vrati Dinamo - Gorica u studenom na 3 stupnja.Keyser Soze

Da da.

Recimo Hrvatska - Makedonija 2007. Ono blato, kaljuža, kiša ne staje. Na tribinama 30.000 ljudi od čeg barem 10.000 polupijanih. Pjevaju se pjesme koje danas nisu dopuštene. Karta za sjever 20kn. Bakljada na tribinama. Organizirano navijanje Boysa i onda preokret na 2:1 ulaskom Srne. Čudo tekma.

Da mi je tako nešto danas doživit, platio bi 100 EUR kartu.
  • Oluja
    7k
    evo ti novci i ne pitaj dalje
  • Jos-Optimus
    11k
    Poslušajte Mundocast od Sportskih novosti sa Ilijom Lončarevićem, apsolutna perfekcija, podivljao Ilija i sve objasnio doktorski, baš doktorski, stvari koje trener mora znati, koje on govori već mjesec dana. Milina za poslušati
  • KtcGoat
    6k
    mislim da je sve to produkt toga da je reprezentacija u trendu zbog rezultata zadnjih 10-ak godina. Kada bi reprezentaciju napustili rezultati, napustilo bi ih i pola tih klobucara
  • Ljubo
    816
    Svaka čast gospodinu Lončareviću, u detalj je sve točno rekao.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.