• Archangel
    113
    Sučić nije zamjena za Kovačića. Sučić ne može jednako dobro držati loptu niti jednako dobro probijati linije (barem ne u usporedbi s prošlogodišnjim Kovačićem prije operacije i ozljeda), on ima neki drugi skillset i prednosti (može trčati mnogo duže i u produžecima neće disati na škrge kao ostali)
  • db-izbjeglica
    20.6k
    Uzmite bilo kojeg, ali doslovno bilo kojeg izbornika, i koji sa underdog ekipom uzme medalju na SPu i najmocnije ekipe ce se trgati za njega.
    I sad zamislite da taj neki trener sa nekom tamo Kolumbijom uzme dvije medalje na dva SPa, pa covjek bi istovremeno vodio Real, Man Utd i Bayern koliko bi bio vruca roba.
    jedan u nizu

izbornički posao je različit od trenerskog posla, ne znam zašto se to u našem prostoru uvijek tretira kao isto. nije bez razloga da se jedno zove trener, a drugo izbornik.

mislim, primjera sa dvije-tri medalje nama, ali ne bi da u dogledom vremenu nismo imali reprezentacije koje nitko nije očekivao u završnici pa nisam baš primjetio da su ti izbornici preuzimali europske gigante. čak ni solidne europske klubove

šta ja znam...

kog je preuzeo izbornik maroka nakon SP 2022?
    kog je preuzeo izbornik costa rice nakon SP 2014?

ili recimo, kog je joachim low vodio kao trener nakon izuzetno uspješne izborničke karijere sa njemačkom? baš da ga ne angažira neki tamo augsburg?

koju to klubčinu je preuzeo fernando santos nakon odlične epizode sa portugalom?

zašto gareth southgate nije preuzeo ni jedan premierligaški klub nakon poprilično uspješne epizode sa engleskom? mislim, pričajmo što god hoćemo, ali koji engleski izbornik u povijesti je bio uspješniji od njega i na tri od četiri velika natjecanja ih odveo barem do polufinala?

tko je npr trenutni izbornik španjolske i kog je on vodio prije izborničke karijere, kakve je uspjehe postigao u klupskom nogometu? jel ga to spriječilo da odvede španjolsku do osvajanja eura? jel španjolskoj fali odličnih trenera? misliš li da će nakon klupe španjolske reprezentacije preuzeti barcelonu, atletico madrid ili manchester city?

argentinci su često na klupi imali respektabilno trenersko ime, ako ništa u južnoameričkom nogometu i popriličan sušni period, onda od nekud izroni scaloni, bez ikakvog ozbiljnog trenerskog ili izborničkog iskustva, bez da je bio nekakva igračka zvijezda i veliki reprezentativac. čovjek osvoji 3/4 turnira na kojima vodi argentinu kao izbornik! zašto? tko zna, poklopi se sve, kliknuli su svi mehanizmi potrebni u datom trenutku i voila! znači li to da će lik nakon klupe argentinske reprezentacije preuzeti real madrid, PSG ili bayern? možda, ali vjerojatnije ipak ne!

tako vrijedi i za dalića, kog briga što je radio prije i što će raditi poslije.
    za sad je izuzetno uspješan i učinkovit izbornik, postavio je standarde koji prije njega jednostavno nisu postojali.

na zadnjem velikom natjecanju se nije proslavio, ali moglo se progledati kroz prste, ali ako i na ovom bude loše. hvala na svemu, ali doviđenja... čarolija, sreća, znanje, atmosfera, kemija, obitelj, poniznost, što god - jbg-a, ne postoji više.
  • Mali Zeus
    21.4k
    ↪Mali Zeus Sučić nije zamjena za Kovačića. Sučić ne može jednako dobro držati loptu niti jednako dobro probijati linije (barem ne u usporedbi s prošlogodišnjim Kovačićem prije operacije i ozljeda), on ima neki drugi skillset i prednosti (može trčati mnogo duže i u produžecima neće disati na škrge kao ostali)Archangel

Pa ne mora to biti zamjena like to like, prilagodiš igru igračima koje imaš i to radiš postupno, a ne da Modrića i Kovačića iscrpljuješ do zadnjih atoma snage. Uostalom Sučić je još mlad i sigurno može još neke stvari poboljšati.
  • Chempers
    1.3k
    Davno sam ja rekao da je najbolji pokazatelj zasto smo tako losi i zasto imamo nevjerovatne srece, to sto nam kladionice nikada ne vjeruju, nitko od nogometnih strucnjaka nas ne shvaca ozbiljno, jer igramo jako lose zadnjih 7 godina.

Evo primjer Norveske, zasto je veci favorit od nas? Igraju bolji i smisleniji nogomet od naseg, i to se vidi. Nije ni do Haalanda, pa mi imamo Modrica, pa nas opet smatraju losima.
    jedan u nizu

Boli glava od ovakvih gluposti, al očito si ti jedan od onih koji bi mijenjao 2 medalje zato da igramo lijepo i punimo liliputance u kvalifikacijama kao Norveška :lol:

Eno ti Francuska, imaju malo bolje igrače i od nas i od opjevane Norveske pa igraju još dekadentniji nogomet s kojim su osvojili zlato i srebro. To pretpostavljam isto ne valja, jer bolje je igrati lijepo i gubiti.

Modrića nemreš sam tak zamijeniti al možeš pronaći igrače koji će tu poziciju popuniti i izmijeniti igru tj. početi se navikavati na život bez Modrića, a ne ovo sve do iznemoglosti gurati. Zamjena za Kovačića je Sučić. Da ne govorim da postoji jedan vrlo dobri vezni igrač imena Josip Mišić.

Isto tak i za Perišića i za Oršića se mogla naći zamjena da se htjelo, a za Petkovića bi dobra zamjena bio Beljo. Evo što se tiče bokova jedan čisto dobri bek koji može igrati i wingbacka Smolčić sjedi doma jer je eto Jakić postao katica za sve.
    Mali Zeus

O čemu se ovdje priča, o tome da negdje postoji igrač koji može pokriti nečiju poziciju ili o tome da se ta pozicija jednako kvalitetno popuni? Možeš ti zamijeniti i Šukera s Mikijem Rapajicem al onda nećeš ponoviti broncu. Ni jedno od imena koje si spomenuo nisu igrači te klase kakvi su bili nositelji tih medalja u tom trenutku. Za Smolcica i Jakica se slažem, al to isto nisu igrači koji će donijeti prevagu u bilo čemu.
  • Mathiasovi Chageri
    8.2k
    Za Smolcica i Jakica se slažem, al to isto nisu igrači koji će donijeti prevagu u bilo čemu.Chempers

Ne znam šta bih rekao, igrači koje donose prevagu su samo jedna četvrtina ekipe u reprezentacijama srednjeg ranga, negdje gdje i mi spadamo. Nisu svi Francuska pa da imaju 14 vrhunskih igrača koji su među 10 u svijetu na svojim pozicijama.

Tko kod nas donosi prevagu? Modrić? Gvardiol? Perišić? Tih igrača je dva-tri u vrh glave.

Nije bit prevage, bit je znati gdje su ti slabosti, što možeš napraviti i što možeš izbjeći. Zašto se nije zvao Smolčić koji igra jako dobro u ekipi koja je među 4 u Serie A, a ti se dovodiš u situaciju da ti bočne pozicije u slučaju ozljede ili kartona mora krpati Jakić kojem to nije primarna pozicija jer je Jakić očito četvrti za belu i može pokriti više pozicija je ludost.

Njemačka je na svjetsko prvenstvo vodila igrača koji nije bio kvalitetom i igrama za popis u tom trenu, ali je profilno za ono što im treba. Radi se o Davidu Odonkoru 2006. Klinsmann je imao sporije veznjake i trebao mu je brzanac koji će ući u 70’ pretrčati umorne braniče, zvao je Odonkora koji je trčao 100 m za 10 sekundi. To mu se isplatilo već protiv Poljske kad je ovaj uletio, ostavio iza sebe dva igrača i ubacio za Neuvillea za gol.

Engleska je zvala Ashleya Younga 2018. koji nije igrao za reprezentaciju 4 godine prije toga jer ga je Southgate gledao kako je zaustavio Salaha pred kraj sezone i trebao mu je igrač koji može profilno zaustaviti takve igrače.

Samo kod nas se zovu igrači na kraju rostera zato jer super dodaju štap za biljar Modriću pa ne smijemo narušiti atmosferu.
  • Jurki
    25.6k
    dal su 2018. Pivaric i Strinic bili za repku? Naravno da nisu.. al su obojica igrali mozda i najbolji nogomet zivota i imali dobre role na prvenstvu.
    Jebiga tad je masnokosi blefer imal premalo vremena da odbaci profilno korisne igrace i nije jos imal pajdase koji su ga zaduzili.
    Isto tak sad bi nam Goda (ne zato kaj je Dinamov igrac) i Smolcic bili upravo to.. profilno korisni igraci na svojim pozicijama.
    Dal su oni svjetska klasa? Nisu.. al bi svoje uloge odradili korektno.
    Bolje nego da te pozicije krpaju stoperi.
    Ovak bu Gvardiol bek, kojeg bi rađe gledal ko jednog od stopera.. jer stoperski par Erlic- Vuskovic mi smrdi na katastrofu.
  • ElDorado
    11.4k
    Kad je nakon kemijanja Mirka Jozića i Otte Barića (sjećamo se tekme protiv Engleza sa 7 stopera), došao Cico nije napravio ništa drugo nego postavio igrače na njihova prirodna mjesta koja su igrali u svojim klubovima i repka je proigrala. Tak da ovo premetanje igrača koje sad Dalić radi jednostavno ne može završiti dobro.
  • Mali Zeus
    21.4k
    er stoperski par Erlic- Vuskovic mi smrdi na katastrofu.Jurki

Pa brijem da će biti Šutalo-Vušković par kad igramo s 4 iza. Al sve ostalo stoji, njega su neki zadužili 2018. i drži ih se kao pijan plota.
  • Mali Zeus
    21.4k
    O čemu se ovdje priča, o tome da negdje postoji igrač koji može pokriti nečiju poziciju ili o tome da se ta pozicija jednako kvalitetno popuni? Možeš ti zamijeniti i Šukera s Mikijem Rapajicem al onda nećeš ponoviti broncu. Ni jedno od imena koje si spomenuo nisu igrači te klase kakvi su bili nositelji tih medalja u tom trenutku. Za Smolcica i Jakica se slažem, al to isto nisu igrači koji će donijeti prevagu u bilo čemu.Chempers

Ne možeš ti nikad jednako kvalitetno popuniti mjesto jednog Luke Modrića, al možeš bar s igračem koji je blizu kvalitetom ili bar prilagoditi onda igru tome da nemaš više Modrića, ali imaš nekog poput Petra Sučića recimo. Uostalom napraviš onda smjenu generacije pa ne bude medalja da bi ih poslije opet bilo, pretrpiš. Mislim nije da te medalje redovito uzimamo pa si sad nemremo priuštiti malu sušu.
    A za Smolčića je sve rekao @Mathiasovi Chageri i sve potpisujem.

da ne spominjem da je izbornik prvo odustao od 3 iza i rekao nikad više da bi se par mjeseci prije prvenstva odlučio ipak za 3 iza i sad su nam bekovi Perišić i Stanišić i to je čak ok, al kad igraš 4-2-3-1 onda nemaš nikakva krila nego popunjavaš s Pašalićem, Vlašićem i najgore s Baturinom.
  • rioda
    16.7k
    al kad igraš 4-2-3-1 onda nemaš nikakva krila nego popunjavaš s Pašalićem, Vlašićem i najgore s Baturinom.Mali Zeus

Kaj nebi bilo idealno da su u tom sustavu krila Perišić i Pašalić?
  • Mali Zeus
    21.4k
    Kaj nebi bilo idealno da su u tom sustavu krila Perišić i Pašalić?rioda

Ma bi naravno i valjda će tak i biti protiv Gane i Paname. Iako s Pašalićem Dalić stano nešto nutra van, nije se ustalio kao desno krilo.
  • db-izbjeglica
    20.6k
    Kad je nakon kemijanja Mirka Jozića i Otte Barića (sjećamo se tekme protiv Engleza sa 7 stopera), došao Cico nije napravio ništa drugo nego postavio igrače na njihova prirodna mjesta koja su igrali u svojim klubovima i repka je proigrala. Tak da ovo premetanje igrača koje sad Dalić radi jednostavno ne može završiti dobro.ElDorado

proigrala na koji način?

otto barić svoj mandat na klupi reprezentacije završio ispadanjem sa eura 2004. u skupini sa francuskom, engleskom i švicarskom, uhvatio 2 boda protiv švicarske i francuske (s tim da su francuzi zabili jedan neregularan gol)

cico kranjčar svoj mandat na klupi reprezentacije završio ispadanjem sa SP 2006. u skupini sa brazilom, australijom i japanom, uhvatio dva boda protiv japana i australije.

sveukupno, bolje turnir je reprezentacija odigrala na euru 2004, nego na sp 2006, pogotovo kad se u obzir uzme da su bili u jako, jako teškoj grupi.
  • Crni86
    22.1k
    dal su 2018. Pivaric i Strinic bili za repku? Naravno da nisu.. al su obojica igrali mozda i najbolji nogomet zivota i imali dobre role na prvenstvu.Jurki

Bar su bili bekovi. A ne sad ce nam na lijevom beku bit luka sucic…. Goda, bradaric, sosa > luka sucic na beku. Odlicno si to napiso, a mi smo se ljutili na strinice, pivarice… dao bi sad sve da imamo strinica ili pivarica pa nek igraju.

Isto je na desnoj strani.

Vidim da se iznad pise da bu marco pasalic igrao desno krilo u 4231. Ja se slazem da bi to bilo najlogicnije, ali vec vidim kako da zadovolji svlacionicu dalic gura sucica ili kramu desno da mogu igrat svi starosjedioci kako se slucajno ne bi naljutili na njega na svom zadnjem maturalcu.

Vrhunac svega je sta imam feeling da ce jos na kraju Musa predvodit nas napad na prvenstvu…. Matanovic po minutazi je tu nekako treca spica
  • Paggini
    86.6k
    uhvatio 2 boda protiv švicarske i francuske (s tim da su francuzi zabili jedan neregularan gol)db-izbjeglica

I s tim da je Mornar promašio zicer svih zicera za pobjedu protiv francuza koji mi je ostavio traumu do dana današnjeg
  • Jurki
    25.6k
    Pa brijem da će biti Šutalo-Vušković par kad igramo s 4 izaMali Zeus

Ma kakav god stoperski par bio.. uzasavam se pomisli da jedan od tih stopera nebu Gvardiol i da bu starter Vuskovic.
    Ili Erlic-Šutalo...Šutalo mi je drag, al nema neku bajnu sezonu iza sebe da mozes reci da je pun samopouzdanja.
    Najboljeg stopera na svijetu ili jednog od najboljih na svijetu jebes na beku.
    To nije za otkaz, nego za zatvor.
    Ovo za Musu mi je tek ludost zesca.. i imam dojam da je zvan na prvenstvo.. samo da moze otpeljati decke de su dobre crnkinje.. nema drugog logicnog objasnjenja.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.