• Archangel
    113
    Sučić nije zamjena za Kovačića. Sučić ne može jednako dobro držati loptu niti jednako dobro probijati linije (barem ne u usporedbi s prošlogodišnjim Kovačićem prije operacije i ozljeda), on ima neki drugi skillset i prednosti (može trčati mnogo duže i u produžecima neće disati na škrge kao ostali)
  • db-izbjeglica
    20.6k
    Uzmite bilo kojeg, ali doslovno bilo kojeg izbornika, i koji sa underdog ekipom uzme medalju na SPu i najmocnije ekipe ce se trgati za njega.
    I sad zamislite da taj neki trener sa nekom tamo Kolumbijom uzme dvije medalje na dva SPa, pa covjek bi istovremeno vodio Real, Man Utd i Bayern koliko bi bio vruca roba.
    jedan u nizu

izbornički posao je različit od trenerskog posla, ne znam zašto se to u našem prostoru uvijek tretira kao isto. nije bez razloga da se jedno zove trener, a drugo izbornik.

mislim, primjera sa dvije-tri medalje nama, ali ne bi da u dogledom vremenu nismo imali reprezentacije koje nitko nije očekivao u završnici pa nisam baš primjetio da su ti izbornici preuzimali europske gigante. čak ni solidne europske klubove

šta ja znam...

kog je preuzeo izbornik maroka nakon SP 2022?
    kog je preuzeo izbornik costa rice nakon SP 2014?

ili recimo, kog je joachim low vodio kao trener nakon izuzetno uspješne izborničke karijere sa njemačkom? baš da ga ne angažira neki tamo augsburg?

koju to klubčinu je preuzeo fernando santos nakon odlične epizode sa portugalom?

zašto gareth southgate nije preuzeo ni jedan premierligaški klub nakon poprilično uspješne epizode sa engleskom? mislim, pričajmo što god hoćemo, ali koji engleski izbornik u povijesti je bio uspješniji od njega i na tri od četiri velika natjecanja ih odveo barem do polufinala?

tko je npr trenutni izbornik španjolske i kog je on vodio prije izborničke karijere, kakve je uspjehe postigao u klupskom nogometu? jel ga to spriječilo da odvede španjolsku do osvajanja eura? jel španjolskoj fali odličnih trenera? misliš li da će nakon klupe španjolske reprezentacije preuzeti barcelonu, atletico madrid ili manchester city?

argentinci su često na klupi imali respektabilno trenersko ime, ako ništa u južnoameričkom nogometu i popriličan sušni period, onda od nekud izroni scaloni, bez ikakvog ozbiljnog trenerskog ili izborničkog iskustva, bez da je bio nekakva igračka zvijezda i veliki reprezentativac. čovjek osvoji 3/4 turnira na kojima vodi argentinu kao izbornik! zašto? tko zna, poklopi se sve, kliknuli su svi mehanizmi potrebni u datom trenutku i voila! znači li to da će lik nakon klupe argentinske reprezentacije preuzeti real madrid, PSG ili bayern? možda, ali vjerojatnije ipak ne!

tako vrijedi i za dalića, kog briga što je radio prije i što će raditi poslije.
    za sad je izuzetno uspješan i učinkovit izbornik, postavio je standarde koji prije njega jednostavno nisu postojali.

na zadnjem velikom natjecanju se nije proslavio, ali moglo se progledati kroz prste, ali ako i na ovom bude loše. hvala na svemu, ali doviđenja... čarolija, sreća, znanje, atmosfera, kemija, obitelj, poniznost, što god - jbg-a, ne postoji više.
  • Mali Zeus
    21.4k
    ↪Mali Zeus Sučić nije zamjena za Kovačića. Sučić ne može jednako dobro držati loptu niti jednako dobro probijati linije (barem ne u usporedbi s prošlogodišnjim Kovačićem prije operacije i ozljeda), on ima neki drugi skillset i prednosti (može trčati mnogo duže i u produžecima neće disati na škrge kao ostali)Archangel

Pa ne mora to biti zamjena like to like, prilagodiš igru igračima koje imaš i to radiš postupno, a ne da Modrića i Kovačića iscrpljuješ do zadnjih atoma snage. Uostalom Sučić je još mlad i sigurno može još neke stvari poboljšati.
  • Chempers
    1.3k
    Davno sam ja rekao da je najbolji pokazatelj zasto smo tako losi i zasto imamo nevjerovatne srece, to sto nam kladionice nikada ne vjeruju, nitko od nogometnih strucnjaka nas ne shvaca ozbiljno, jer igramo jako lose zadnjih 7 godina.

Evo primjer Norveske, zasto je veci favorit od nas? Igraju bolji i smisleniji nogomet od naseg, i to se vidi. Nije ni do Haalanda, pa mi imamo Modrica, pa nas opet smatraju losima.
    jedan u nizu

Boli glava od ovakvih gluposti, al očito si ti jedan od onih koji bi mijenjao 2 medalje zato da igramo lijepo i punimo liliputance u kvalifikacijama kao Norveška :lol:

Eno ti Francuska, imaju malo bolje igrače i od nas i od opjevane Norveske pa igraju još dekadentniji nogomet s kojim su osvojili zlato i srebro. To pretpostavljam isto ne valja, jer bolje je igrati lijepo i gubiti.

Modrića nemreš sam tak zamijeniti al možeš pronaći igrače koji će tu poziciju popuniti i izmijeniti igru tj. početi se navikavati na život bez Modrića, a ne ovo sve do iznemoglosti gurati. Zamjena za Kovačića je Sučić. Da ne govorim da postoji jedan vrlo dobri vezni igrač imena Josip Mišić.

Isto tak i za Perišića i za Oršića se mogla naći zamjena da se htjelo, a za Petkovića bi dobra zamjena bio Beljo. Evo što se tiče bokova jedan čisto dobri bek koji može igrati i wingbacka Smolčić sjedi doma jer je eto Jakić postao katica za sve.
    Mali Zeus

O čemu se ovdje priča, o tome da negdje postoji igrač koji može pokriti nečiju poziciju ili o tome da se ta pozicija jednako kvalitetno popuni? Možeš ti zamijeniti i Šukera s Mikijem Rapajicem al onda nećeš ponoviti broncu. Ni jedno od imena koje si spomenuo nisu igrači te klase kakvi su bili nositelji tih medalja u tom trenutku. Za Smolcica i Jakica se slažem, al to isto nisu igrači koji će donijeti prevagu u bilo čemu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.