• vjeko1701
    25k
    Veći problem mi je da se suptilno gura Olić kao nasljednik a za eru koja dolazi će nam trebati netko puno iskusniji.
  • DrRatoljub
    943

A gle, nisu ni Rumunji mislili nakon 1998. Da ih nece tako dugo ne biti. HNS nista ne radi ta boljitak našeg nogometa, liga je loša...
  • Mr Blue
    4.8k
    Slažem se i potpisujem. Ne daj bože da nam se dogodi slučaj Bugarska :grin:

Ali nastavno na raniju raspravu na ovom topicu, Hrvati nisu sportski narod, mi smo narod spektakla.

Da smo sportski narod značajno puno više nas bi se bavilo nekim sportom, amaterski. Prije desetak godina, upamtio sam jednu poraznu statistiku s Eurostata. Oko 10-15% Hrvata bavi se nekim sportom u slobodno vrijeme. Finci su bili oko 80%.

U onom trenutku kad izostanu (polu)redovite pobjede protiv Engleske, Italije, Španjolske, Belgije, ta generacija reprezentativaca bit će brendirana kao luzerska i cijeli hype i šušur oko reprezentacije će nestati vrlo brzo.

A druge strane, možda to dovede do jednog reseta pa ulaznice za prijateljsku ne budu 50€ i razne 'Ivane Knoll' odskakutaju na neku instagramičniju reprezentaciju... Vrijeme će pokazati!
  • Batigol
    163
    liga nije najbolja(klubovi se to najvise pita) ali mlade U-repke odavno nisu imali tako dobre rezultate...talenta ima dosta a hoce li kasnije nesto od toga biti pokazat ce buducnost..
  • Hectorharatti
    402
    al sam te iskompleksirao? I ne, ne mozes to reci.
  • vjeko1701
    25k
    A gle, nisu ni Rumunji mislili nakon 1998. Da ih nece tako dugo ne biti. HNS nista ne radi ta boljitak našeg nogometa, liga je loša...DrRatoljub

Rumunjski i Bugarski nogomet je tu di je s razlogom. Je da naš domaći nogomet ima problema ali u usporedbi s njima (i tu ne mislim na koeficijente) smo Premiership. Zemlje u kojima još uvijek lokalna mafija vuče sve konce oko nogometa. Ubojstva predsjednika klubova se događaju praktički jednom godišnje...itd. Srećom, sa svim svojim manama, i dalje smo civilizacija u odnosu na istočnu europu.

Oko 10-15% Hrvata bavi se nekim sportom u slobodno vrijeme. Finci su bili oko 80%.Mr Blue

Za profesionalni sport nije bitno koliko se populacije bavi nečim već koliko se djece bavi. Od ovih 85-90% koji se kao odrasli ne bave, vjerojatno su gotovo svi redovno igrali nešto ko klinci na ulici i po igralištima. Kod nas je to i dalje dosta dobro. A i pitanje kaj se tu vodi pod "bavljenje". Dal se netko od nas koji hakla s frendovima na lokalnom igralištu zapravo "bavi" neki sportom. Vjerojatno ne.

al sam te iskompleksirao? I ne, ne mozes to reci.Hectorharatti

Ti stani na vrijeme.
  • M94
    2.6k
    Ja nemam problema s Vuškovićem, mali je imao odličnu klupsku sezonu i u najboljoj je formi kad su braniči u pitanju (ovdje se svi moramo složiti oko one da bi trebali igrat najspremniji i najbolji u njegovom slučaju).
    Kao igrač od 19 godina bio je 3. u izboru najboljeg igrača Bundeslige igrajući za HSV, meni je to za respect. Zabio 6 golova kao stoper... Pa evo i sad u prijateljskoj ga je praktički zabio Kolumbiji, takvi igrači bi mi uvijek igrali, taman da se i dogodi neki kiks na utakmici.
  • Fabercaster
    1.1k
    Ja čak i ne smatram da je Dalić sam po sebi problem u ovom slučaju već posljedica nepostojeće strukture jer realno, tko će mu se suprotstaviti da daje ovakve izjave? HNS je pun podguznih muha, glisti, fikusa i pijavica koji TV prava lige prodaju za smiješne novce, godinama nisu u stanju profesionalizirati sudačku organizaciju i kojima su dvije svjetske medalje pale u krilo bez da su ih na ikoji način iskoristile kao poticaj za podizanje domaćeg nogometa na barem malo više razine. Mislim ono, pričamo o ekipi koja nije bila u stanju odgoditi finale kupa za pola sata da se pričekaju navijači koji su (ne svojom krivicom) kasnili na stadion. Finale jedne Lige Prvaka, utakmice gdje svaka sekunda prijenosa košta tisuće eura se odgodila zbog problema na ulazima, ali di će velepoštovana gospoda iz HNSa ostajati pola sata duže radi navijača koji će prevaliti 400km u oba smjera.

Tak da ja mislim da je Dalićevo ponašanje i bahatluk samo posljedica toga što nema nikog tko bi mu došao i rekao "Čuj Zlatko, znaš nemreš se baš tak razgovarati, ovo je ipak reprezentacija.". Nadam se samo da kako sam dočekao da se Dinamo očisti i stvari sjednu na svoje mjesto da će se tako i Savez očistiti jednog dana bez obzira na prošle, sadašnje i buduće rezultate.
  • vjeko1701
    25k
    Za ofenzivne pozicije bi se složio al obrana mi je temelj svake ekipe a uigranost je temelj svake obrane. Tu se puno više toga zaustavi suradnjom nego individualnim potezom.

I ok, da su mu konkurenti igrači 2-3 klase slabiji, da igraju po nekim žnj klubovima žnj liga, pa si sad dobio klinca koji je eksplodirao na daleko višoj razini, al nisu.
  • DerHerrKool
    1.1k

Ni najmanje. Ja sam osobne razloge zbog kojih mi je Dalić odbojan naveo ranije, a tebi sam htio pokazati da je glupo generalizirat i kako se lako ode u krivom smjeru kad se cijelu grupu ljudi kritizira i omalovažava jer su rekli nekaj kaj ti ne paše, umjesto da napišeš argumente zakaj su po tebi u krivu.
  • Filip B
    358
    Ali otkud to da necemo imati u buducnosti jake igrace - Baturina 23, P. Sucic 22, Gvardiol 24, Stanisic 26, Vuskovic 19, Beljo 24, Stojkovic 22 - samo neki ciji je trend uzlazan. Imas okosnicu momcadi vec
  • Jos-Optimus
    10.8k
    još tu imamo Šutala i drugog Sučića kao jaku okosnicu
  • Mr Blue
    4.8k
    Zato jer mislim kako je dugačak i težak put od uzlaznog trenda do vrhunskog igrača. Od nabrojanih mislim da je Gvardiol jedini koji je (zasad) ostvario karijeru u rangu najboljih hrvatskih reprezentativaca kroz povijest.

Naravno da bih ja volio da svi uspiju i ja im želim sreću u tome te da za par godina budemo u vrhu i definitivno si u pravu da imamo puno igrača s potencijalno visokim plafonom, ali kroz sve ove godine sam vidio puno sličnih primjera i karijera čiji vrhunac je bio, karikiram, Como ili Shakhtar.
  • Schpatz
    1.2k
    Jel mene netko zajebava kad tvrdi da Zlatko Dalić radi dobar posao?
    ​Pogledajmo činjenice. Godine 2018. imali smo jedan od najboljih veznih redova u povijesti nogometa – Modrić, Rakitić i Brozović. Trojac koji je igrao ključne uloge u klubovima koji su vladali Europom (Real, Barcelona, Inter). Kada toj trojici dodaš Perišića na vrhuncu moći i Mandžukića s plućima maratonca koji gine za svaku loptu u Juventusu, o čemu mi pričamo? I s takvom megamomčadi mi igramo nogomet bez ideje, bez jasnog sustava, bez ikakvog taktičkog poteza s klupe. Mučimo se protiv Danske i Rusije, prolazimo na penale zahvaljujući Subašiću i mentalnoj snazi igrača koji su navikli na pritisak, a zasluge se pripisuju 'magu' Daliću jer nas je uspješno doveo do lutrije jedanaesteraca?
    ​Na Svjetskom prvenstvu 2022. nastavlja se ista 'ponizna' priča. Protiv Maroka igramo jalovih 0:0 bez ikakvog plana kako probiti blok. Protiv Belgije nas bogovi sreće spašavaju jer Lukaku promašuje ono što ni junior ne bi promašio. Protiv Brazila nas Livaković čudesima drži na životu, a individualna inspiracija Oršića i Petkovića donosi gol. Dalićeva jedina 'vizija' bila je nada da će Livaković obraniti sve što može i da ćemo iz jedne polukontre zabiti gol.
    ​Kada ta sreća i 'we are family' filozofija izostanu, ogoli se činjenica da Dalić nema sustav. Na Euru 2021. ispadamo od Španjolske. Na Euru 2024. doživljavamo potpuni debakl jer postaje očigledno da čovjek nema niti taktiku niti ideju kako postaviti igru kada više nema tko sakriti njegove nedostatke. Sve se svodi na: 'drži nulu, čekaj da Modrić izmisli loptu s očima ili da Perišić probije krilo'.
    ​Sjetimo se Ante Čačića. Čovjek je 2016. ispao od kasnijeg prvaka Portugala u produžecima, uz hrpu nesreće i pogođenu stativu, pa je ekspresno smijenjen. Dalić, koji je imao više sreće nego pameti i koji je lako mogao ispasti od Japana, Danske ili Rusije, slavi se kao svetac. Ako prođemo na penale, to je njegova zasluga? Kako? Neka mi netko logički objasni zašto se već osam godina ne smije glasno reći istina: Hrvatska pod Dalićem, unatoč povijesno najjačem igračkom kadru, nikada nije imala prepoznatljivu igru.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.