• Jos-Optimus
    7.6k
    Jbg, ja sam stvarno, ne računajući @Marley bio njegov najveći zagovornik. Ali, vrijeme je da bude deugi golman ili da nam se putevi raziđu, tako je kako je, ovo sad već nije iznimka, nego pravilo
  • dBK
    310
    U moru izrečenog, opravdanih, neopravdanih kritika, branjenja, kritiziranja, pljuvanja, nadam se da nitko neće zamjerit jednu potpuno laičku, subjektivnu "analizu"...nisam trener golmana, nisam profesionalni golman, ali mislim da su principi na svakoj razini isti...skroz pojednostavljeno, iz osobnog iskustva, za biti dobar golman, ti u igri, kad počne utakmica, moraš biti LOVAC...što to znači...kratko i jasno, zajebi (donekle) tehniku, cupkanje, tehničku potkovanost ...za biti važan/presudni faktor golman jednostavno mora biti u raspoloženju "samo dođi macane da te zajebem", jedva čekati protivničku šansu da napadač razbija glavu kako te zajebat, ponekad i samopouzdanjem fintirati nešto da navedeš vodu na svoj mlin ...uz dobru obranu, kakvu smatram da trenutno imamo, to može samo rasti. Na drugoj strani spektra, imamo stanje uma "samo da obranim, da ne uđe" gdje si LOVINA i ne utječeš na ništa osim zadnje reakcije kada je udarac već upućen, a i tu često prevladava strah (suprotni stav od onoga gore, u glavi je "samo da ne zajebem") ...svakome se ponekad dogodi ova druga faza, pogotovo nakon dužih pauza zbog ozljeda, ovih ili onih problema, ali ako misliš biti profesionalni golman, a kamo li golman Dinama, onda bi to trebalo biti u minimalnom trajanju...a sve mi se više čini da je naš Neva zapeo u modu 2, dugo, dugo, predugo...meni je drag, ali...nisi dragi za ovu razinu
  • C@ptain Koons
    299
    samo dođi macane da te zajebemdBK

Mene ovo podsjeća na Emilana Martineza, koliko god mi je antipatičan čovjek je zbog takvog stava odličan vratar.
  • rokikaciga
    6.2k
    Samo sta Dibu ima i vrhunsku tehniku.

"Beskicmenjak" sa vrhunskom tehnikom bi nama osvojio prvenstvo prosle godine, a ove godine bi sigurno pobjedili i Loksu i Varazdin. Jer nije Neva primio golove gdje je isao glavom na kopacku ili drugdje gdje je riskirao ozljedu vec zbog toga sto ima los rad nogu.

Ali da, slazem se da golmanu moraju falit dvije-tri daske u glavi, mora biti lud. Bilo da je to na nacin na koji je Dibu Martinez lud da vristi, provocira protivnike ili kao Neuer gdje je covjek hladan kao spricer i ne jebe ga jel ispred njega Messi, Ronaldo ili Kulenovic.

Pa nije bezveze ona..da su golmani normalni ne bi nas ogranicili na 16 metara :lol:
  • modri-kibic
    974
    Dinamu na golu nedostaje taj neki pozitivni "luđak" koji će znati u pravom trenutku poviknut na obranu da se useru svi. I protivnici i naši. Netko tko će nakon svoje dobre obrane doći i protresti malo onog koji taj dan nije svoj, da dođe k sebi.

U povijesti su to bili golmani tipa Kelave (kojeg nisam mogao podnjeti na golu Dinama), ali je imao obrane koje dižu momčad i znao je dobro zagalamiti.

Koch koji bio strah i trepet, makar su mu udarci izvana bili mana (evo i rime :cool: )

Miglore koji je nažalost bio prekratko u Dinamu, ali ono kako je ušao tovarima u glavu kod penala za superkup je epski.

Eduardo koji je bio iskusni golman.

A za Livija ne moram ni trošiti riječi. Uz sve one obrane, s tim obranama je dizao cijelu momčad. Znao je i uči u sukob s protivnicima.

3g801eq.jpeg

A nažalost kod Nevistića to nedostaje. Ima dobrih obrana, pogotovo ono ludo proljeće. Ali u utakmicama kada protivnici puknu dva do tri puta po golu u cijeloj utakmici, primi 80% golova iz tih udaraca(moja procjena).
  • ElDorado
    6.3k
    Stalno ide spikica ne smijes ga vadit jer ce psiholoski past. A di je ta granica? Koštat će nas, jebeno koštat.
  • Panakin
    10
    Pozdrav,

Čitam Zonu već par godina i odlučio sam se registrirati kako bi mogao prokomentirati Nevistića. Nažalost, još od prošle sezone prilikom svakog udarca protivnika imam grč u želucu i očekujem gol u našoj mreži. Nisam siguran ako negdje postoji statistika iz koliko prvih udaraca u okvir našeg gola je Nevistić puta primio gol. Najviše se ovo odnosi na prošlu i ovu sezonu. Već su kolege radili analizu njegovih kretnji na golu, tako da je za taj dio sve rečeno.

Ono kaj mene najviše muči je njegovo alibi postavljanje kod svakog gola, a to dolazimo do kroničnog manjka samopouzdanja. Imam osjećaj da je njemu najbitnije samo ne primiti gol u prvi kut, tako da nitko ne može pisati da je on direktan krivac za gol.

Svaki primljeni gol ove sezone je skoro isti, udarac po podu na koji se on baca u mjestu i stalno ostaje barem metar kratak.

Našao sam video na Youtubeu s kompilacijom njegovih obrana još dok je branio u Varaždinu i prvo kaj mogu primjetiti je puno brži rad nogu i jednostavno djeluje puno eksplozivnije u reakcijama.

Ne znam ima li netko više informacija po pitanju njegove prošlogodišnje ozljede leđa, ali meni se čini da je njegov pad počeo nakon toga. Istina, imao je loših reakcija i prije tog famoznog "Neving proljeća", ali isto tako je imao i par vrhunskih obrana. Dok ove sezone se ne mogu sjetiti jedne vrhunske reakcije i obrane, a da lopta nije išla u njega. Najbliže tome bi bila obrana protiv Maccabija pred kraj utakmice.

Mislim da je vrijeme da se da prilika drugom golmanu, jer trenutno ne može gore od ovoga.
  • Kujtim Shalla
    6.6k
    posudbe Livakovića i onda je na Bobanu da slomi FenerMarcinko

Mislim da je kolega @vjeko1701već napisao da u slučaju samo jednog nastupa Livija za Španjolce on kod nas ne može igrat jer bi mu to bio 3. Klub u istoj sezoni ,na žalost. Znači trebalo ga se kontaktirati pa da se recimo "ozljedi " do zimskog prelaznog i onda odjednom ozdravi kod nas za prvu tekmu. Male su šanse za to jer Livi želi da igra i bude prvi izbor na svjetskom. Ako on i dalje ne bude branio a kotarski u ovakvoj formi čisti sumnjam da će ga Dačić držati na kecu. Dobit će tamo priliku u kupu garant i onda je to to što se nas tiče,osim da se napravi deal pa dodje na ljeto
  • prefontaine
    4.3k
    Jesi ti siguran da je ovo na videu Nevistić? Mislim, naš Nevistić? Malo mi liče, ali tu sva sličnost prestaje. Ovaj golman s videa je luđak neki, dobro što brani, ali baca se, dere, gestikulira, komandira, bodri... Zna li se di je sad, šta bi od njega?
  • nemapredaje
    6.4k
    Ono kaj mene najviše muči je njegovo alibi postavljanje kod svakog gola, a to dolazimo do kroničnog manjka samopouzdanja. Imam osjećaj da je njemu najbitnije samo ne primiti gol u prvi kut, tako da nitko ne može pisati da je on direktan krivac za gol.Panakin

Ovo sam i ja komentirao, upravo je to razlog zašto je primio slobodnjak protiv Slavena.

Uz ostale probleme (ozljeda leđa iza njega, loša tehnika, manjak eksplozivnosti) njemu je najveći problem glava iz koje proistječe manjak samopouzdanja i mlakost.
  • Panakin
    10
    Slažem se da je glava najveći problem, a najbolji primjer toga je situacija koja nema direktne veze s branjenjem.

Situacija pred kraj utakmice s Lokomotivom, prvi igrač Lokomotive stoji na 40 metara od njihovog gola, njihova obrana napucava lopte na našu polovicu. Mckenna radi sprint od 30 metara u našu polovicu da bi uzeo loptu, a Nevistić stoji toliko daleko da ga nisam niti vidio na TV-u u kadru. Umjesto da kupi te lopte, on stoji zakopan u 16 metara i vjerojatno moli Boga da slučajno ne dođe lopta do njega.

Ono kaj je meni najveći problem da se njemu iz kola u kolo daje povjerenje, a trenutno je u takvoj fazi da bilo koji igrač može stati na gol i ne bi bilo nikakve razlike. Osim kaj bi protok lopte bio puno bolji i pokupio bi lopte u situaciji koju sam gore naveo.
  • Kujtim Shalla
    6.6k
    to sam naveo odmah poslije tekme
    Lopta putuje ,izbijena , McKenna gradi pa sprinta sa goričanom jadan a truhlo stoji u svojih 16
    3d
  • pjetlić
    165
    Lik iz ovog videa i lik na nasem golu ne mogu bit ista osoba :rofl:
    Ovaj jebe mater, skace ko pantera, ne moze bit.
  • rokikaciga
    6.2k
    Očito je problem u radu nogu nastao između tih klipova i današnjice tj prošle sezone.

Na prvom klipu se vidi ogromna razlika i nije mi potrebno više od ovog gifa niže. Probao sam zaustaviti i s mišem proći preko lopte da vidite kada se Neva kreće bacati u paradu. Danas bi on bio u zraku već na povratnoj lopti

uk4GOJX.gif

Ja i dalje tvrdim - sportski psihoterapeut i intenzivan fokus na radu nogu i naš Neva će kucati na vrata repstacije.

Ovdje ista stvar sa radom nogu. Puno bolje je to.

krdXnnN.gif
  • Zagi
    12.3k
    sunk-cost fallacy
    noun
    noun: sunk-cost fallacy

the phenomenon whereby a person is reluctant to abandon a strategy or course of action because they have invested heavily in it, even when it is clear that abandonment would be more beneficial.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet