• Droljo
    21k
    puni krugMarktwain

images?q=tbn:ANd9GcQoE9rSRSxXBjbtq0fpjekbA9NaL09skCn95WQ8qliTtw&s=10
  • Jaro
    10.7k
    kanada, svicarska... (legalno) posjedovanje oruzja ne znaci da ces krenuti okolo i ubijati... nekako vise tu utjece povijest socijalnih nejwdnakosti, politika popustanja odredjenim manjinama i jis hrpa politicko, ekonomsko, kulturoloskih razloga. Pa onaj Moore je u svom Bowling for Columbine prikazao stanje u Detroitu i nekom gradu preko granice - s obje strane sve puno oruzja, samo na jednoj se kuce nisu zakljucavale, a na drugoj je bilo stanje ko na nekom ratistu...
    A cilj mu je bio - borba protiv prava na oruzje...
  • Tom Hanks
    4.1k
    da je ipak većinu svoje karijere govorio pro-izraelske stavove, a recimo podcasteri koji redovno pričaju anti-izraelske priče (Candace Owens, Tucker Carlson, Jackson Hinkle) njima nitko nije niš napravio niti ih je dirao.Sibirski plavac

Pa zato baš,poruka "izdajicama"
  • Sibirski plavac
    6.1k

Pa i ovi gore navedeni su "izdajice" s obzirom da su jednu stvar govorili prije par godina, a drugu sad. Pogotovo Carlson i Owens, pa čak i ovaj Hinkle.
    A nitko ih ne dira.
    Zanimljivo, svo troje imaju simpatije prema Rusiji i Iranu. :eyes:
  • cibona
    6.2k
    Kako ih nitko ne dira, već sam rekao da je Candace Owens dobila otkaz na daily wireu onog trenutka kada je progovorila protiv izraela. (a tucker carlson više nije na fox newsu)

Owens nije za rusiju, a u sukobu izraela i irana normalno da nije bila na strani agresora.
  • Sibirski plavac
    6.1k

Nije ekstremno pro-ruska kao recimo Hinkle ili Carlson, ali kad god bi komentirala taj sukob rijetko kad bi oplela po Rusiji, a gotovo uvijek bi po Zelenskom i Ukrajini. Na samom početku agresije je rekla da Ukrajina i njen identitet nisu bili ništa do 1989., twittala "Russian lives matter", a Zelenskog par puta ničim izazvana nazvala "homoseksualnim glumcem".

a u sukobu izraela i irana normalno da nije bila na strani agresora.cibona

:rofl:

Kad Iranski lideri godinama govore o uništenju Izraela i raketiraju ga preko svojih proxija (hamas, hezbolah , huti) nitko ne govori o "Iranskoj agresiji", ali kada Izrael konačno nakon godina raketiranja i prijetnji odgovori malo jače onda je Iran žrtva a Izrael agresor. To mi je kao kad Turke nakon godina tlačenja i ubijanja napadnu Kurdi pa ona budala Erdogan kmeči o "Kurdskim teroristima".

Jebote, kad je trajao taj rat Irana i Izraela nedavno po komentarima na društvenim mrežama više sam podrške Iranu vidio iz usta raznih zapadnjačkih podcastera/komentatora nego od strane pravih Iranaca, bilo onih u Iranu ili dijaspori. Vrlo zanimljiva situacija.

Ona budala Jackson Hinkle je Ayatollu Khamenija nazvao herojem i veličao ga. I to ne samo njega nego i Putina i Xija i slične.
  • Mathiasovi Chageri
    6.3k
    Jebote, kad je trajao taj rat Irana i Izraela nedavno po komentarima na društvenim mrežama više sam podrške Iranu vidio iz usta raznih zapadnjačkih podcastera/komentatora nego od strane pravih Iranaca, bilo onih u Iranu ili dijasporiSibirski plavac

Iranci u Iranu i Iranci u dijaspori su potpuno dva različita politička spektra. Ne treba ih generalno gledati jednako. Gledaju na Iransku Revoluciju 1979. potpuno drukčije kao i na vlast Shaha i to je automatski veliki razdor. Na sve to, dodaj još i stav prema Izraelu, tu tek dobiješ dosta kompleksne stavove.

Naravno da je službeni narativ u državi da je to cionistički režim, neprijatelj Islama i ono što je tu najbitnije, oruđe Zapada. Mladi su tu manje radikalni doduše.

Što se dijaspore tiče, tu je dosta kompleksno, imaš ove antirežimski orijentirane koji idu na inat pa ne smatraju Izrael neprijateljem. Imaš liberalnu dijasporu koja i dalje gleda negativno na Izrael ali ga ne smatraju neprijateljem, samo smatraju da čini genocid u Palestini. Imaš i mali dio iranskih Židova po Turskoj ako ne ne varam koji su pro, normalno. Zanemari ove prvoloptaške reakcije po TikTokovima, dosta je to komplicirano kad se usporedi Iran i dijaspora.

Ona budala Jackson Hinkle je Ayatollu Khamenija nazvao herojem i veličao ga. I to ne samo njega nego i Putina i Xija i slične.Sibirski plavac

Lik živi u Rusiji, u Moskvi. To ti sve govori.
  • DrawTube
    7.1k
    možda sam to samo Ja, ali imam dojam da su Iranci na zapadu daleko "najbolji" doseljenici od svih susjeda im

Obrazovaniji, u prosjeku vise zarađuju i imaju bolje poslove, manje skloni kriminalu i sve. Ima valjda nešto do toga da ih je najveći broj došao netom nakon revolucije pa nisu tražili širenje tih ideja nego bjezali od njih
  • cibona
    6.2k
    Ne znam o ćemu pričaš, Iranski narod se mobilizirao tijekom izraelske agresije, ostali su samo oni opskurni plaćenici poput Reze Pahlavija koji je pijun u američko-izraelskoj igri. Svi analitičari su nedvojbeno utvrdili da je agresija cionističkog režima samo ojačala iransku vlast koja je do toga trenutka bila vrlo vrlo krhka.

Što se tiče Candace Owens, ona samo zagovara politiku "America first", dakle protivi se da država iz svog džepa daje milijune i milijune drugim državama, pa tako i ukrajini. Tu retoriku je žestoko zagovarao trump tijekom izborne kampanje, ali to pravilo očito vrijedi samo kada je ukrajina u pitanju, ne i izrael.

Iranci, perzijanci su jedan jako kulturan i iznimno inteligentan narod, treba otići tamo i uvjeriti se, vjerujte mi na riječ, ostat ćete zapanjeni. To su pristojni, velikodušni ljudi. Znamo svi za iransku teoriju o postanku hrvata i nisam nimalo iznenađen.
  • Sibirski plavac
    6.1k
    Ne znam o ćemu pričaš, Iranski narod se mobilizirao tijekom izraelske agresije, ostali su samo oni opskurni plaćenici poput Reze Pahlavija koji je pijun u američko-izraelskoj igri. Svi analitičari su nedvojbeno utvrdili da je agresija cionističkog režima samo ojačala iransku vlast koja je do toga trenutka bila vrlo vrlo krhka.cibona

Iranci su se digli jer je ipak njihova zemlja napadnuta, ali to ne znači da je režimu porastao rejting. O dijaspori da ne govorim. Skoro svi relevantni predstavnici dijaspore su anti režimski orijentirani. Ironično je da dijaspora upozorava zapadnjake o opasnosti tog režima, a zapadnjaci im ne vjeruju nego veličaju taj režim. Kaj se Pahlavija tiče, bolje bi bilo i da netko poput njega dođe na vlast nego ovaj Ayatolah i njegov režim koji su u zadnjih 40 godina Iran od jedne progresivne zemlje koja je i sa zapadom i Izraelom imala ok odnose, pretvorili u islamski kalifat. Čak su im i zastavu promjenili.

Nije slučajno da će većina Iranaca u svijetu mahati zastavom na kojoj je zlatni lav, umjesto ove islamske. Iranci su pametni, znaju koja je njihova zastava, tradicija i tko ju je ukrao, islamski režim sa Khomeinijem, a kasnije do danas sa Khamenijem na čelu. Lik je prosvjede Iranskog naroda za njihovu tragično ubijenu sunarodnjakinju Mahsu Amini okrivio Ameriku i Izrael da stoje iza tih prosvjeda. Eto, Iranci kao nemaju empatije pa im zapad mora organizirati prosvjede, kako da ne. Budaletina stara zločinačka.
    Ili kad je pokret "Women life freedom" nazvao zapadnjačkim pijunima... O online propagandi koju Iranski režim zadnjih godina gura uz pomoć Rusije i Kine, da ne pričam.

Ustvari, što ću ja govorit, nek to kažu sami Iranci koji su doživjeli taj režim i pobjegli od njega:
    https://x.com/us_the_story/status/1836483034964443240
    https://x.com/IAMALITABRIZI/status/1942925264645992686
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.