• Infinity
    19k
    A nije vam se dogadjalo da se na prvom dejtu nasajbate ko majke i da oboje platite po 15 tura?
  • Majki2111
    4k
    Zanimljivo. meni je top kad ženska priđe i kad zna da te želi ili da nešto želi i kad to pokaže dijelom i riječima. Ne bih se osjećao manje muškim redi tog.

Baš smo na poslu pričali oko tog.

Ne znam baš kolko je konzervativno da su muškarci mrge kad su npr. Atenjani bili nježni i feminizirani navodno. A mi Slaveni nismo nikad bili ratoboran narod niti narod koji goni druge. Nama se posrećili sa zemljom i tu smo ostali.

Ne znam od kud ta teorija da muško mora bit prvi, alfa mrga, da mora sve znat, baratat svime, alati, okretan itd, jači, višlji. Bilo je uvijek svega i bit će za svakog.

Samo mije zanimljivo od kud taj narativ jer mi se ne čini potpuno točan za nas narod koji ima slavenskih korijena. Prije su gonili Turci i Nordijci gore. Goti, Germani... Mongoli, Mađari.
  • Paggini
    59.4k
    nije vam se dogadjalo da se na prvom dejtu nasajbate ko majke i da oboje platite po 15 tura?Infinity

Pa je, da. Ali to su iznimke jbg.

meni je top kad ženska priđe i kad zna da te želi ili da nešto želi i kad to pokaže dijelom i riječima. Ne bih se osjećao manje muškim redi tog.Majki2111

Dobro, ti sad ideš u neke priče o alfa muskarcima, ovome onome, tradicija nalaže da muskarac prilazi, zove i plaća prvu cugu. Nema to nikakve veze sa alfa muzjastvom, nego jednostavno načinom na koje većina muško ženskih odnosa u SVIJETU funkcionira, ne samo u Hrvatskoj.
  • Majki2111
    4k
    Ne znam stari. Reko sam kolegama da ću malo prokopat zapise o Atenjanima.

Velim za našu kulturu nema mi smisla da je tako jer nismo ratoboran narod. Nismo osvajači nikad bili. Nemamo tu tradiciju.
  • Tvrdica McTvrdi
    1.1k

Gle kaj da ti kažem, prvi put bude čudno, a kasnije se privikneš. Nebitno kak se ti osjećaš nego ona.

Pa okej, samo nisam shvatio kako si odmah povezao obrazovanje itd, može imat trogodišnju i da plaća svejedno
  • Paggini
    59.4k

Buraz o čemu ti pričaš, ovdje se radi o prilaženju ženama vani u kafiću/klubu, pozivu na cugu i plaćanju te prve cuge, nitko ne priča o osvajačkim ratovima i patološkom žeđi za ratom.

Odi u bilo koju zemlju, standard je uvijek isti (u većoj ili manjoj mjeri) da žene očekuju od muškaraca da naprave prvi korak, zovu na dejt i plate prvi dejt. Nije to pojava samo kod nas.
  • Tvrdica McTvrdi
    1.1k

Pa slažemo se da je očekivanje to, zato sam i napisao da je to čista prevara. Tradicija nalaže i da muškarac i žena ostanu zajedno štogod da se dogodilo, pa gle čuda rastave u nekim zemljama idu već preko 60%, a preko 80% su inicijatori žene (kako to da su nezadovoljne ako muškarci rade onako kako su naučeni da treba?). Otvaramo sada par paralelnih rasprava ali mislim da razumiješ
  • Majki2111
    4k
    Shvatio sam ja tebe. Ja tražim izvor te tradicije. Takvog ponašanja. A opet ne mora bit. Iz mog iskustva to ovisi od osobe do osobe i o dobi i situaciji. Meni uletavaju 30+ nenormalno.

A i bilo je par situacija di cure u dvadesetima hoće razmjenit kontakt. Vidio sam iz prve i treće perspektive. Ima svega. Ne moraju nužno značit da će očekivat. Čekaju one nezrele.
  • Majki2111
    4k
    Ja sa uvijek osjećao pritisak jer društvo nalaže tako da platiš. Ali lagano razmišljam da se postavim i ja malo. Nisam ja i ne želim bi ništa iznad svoje hipotetske partnerice.

Jednostavno ću očekivat da cura se ponudi da plati i neću odbit da ona plati.
  • Marktwain
    645
    Tipično žensko ponašanje, Majki.
  • Tvrdica McTvrdi
    1.1k
    Dobro sad slomio si ga malo s ovim ispod i iznad, nisam reko da budeš bottom, ali da pusti ju da plati. A kasnije u vezi bi trebala samoinicijativno pokazivat da joj nije problem potrošit na tebe u vidu neke majice, kape, ogrlice itd itd. Čim ima taj jednostran pristup novcu da se sve od tebe očekuje ništa to nevalja.
  • Majki2111
    4k
    Klasika da.
    U čak to ni ne očekujem. Mogu sam. Al nemam niš protiv ako kupi. Razumijem te.
  • NitkoBitan
    29.1k
    Ja tražim izvor te tradicije. Takvog ponašanja.Majki2111

Zene vise "investiraju" u prvi spoj nego muskarci. Njima to znaci sredivanje kose, sminkanje, dvosatno mozganje kaj obuc... Mi se otusiramo, operemo kosu, spricnemo parfemom i uzmemo prvu pristojniju kombinaciju iz ormara, pola sata posla. Vrijeme je novac kak bi se reklo. Ima smisla? Zauzvrat platis zenskoj pice dva u pristojnijem kaficu 10,15 eura, ne vidim problem.
  • jedan u nizu
    14.1k
    Mi se otusiramo, operemo kosu, spricnemo parfemom i uzmemo prvu pristojniju kombinaciju iz ormara, pola sata posla.NitkoBitan

cuj ovog metroseksualca :lol:
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.