• Paggini
    55.9k
    Najveća prevara servirana muškarcima je da oni trebaju platit.Tvrdica McTvrdi

Prvi dejt ja uvijek placam, bez iznimke. Drugi dejt također ja plaćam uvijek, ali očekujem barem da se gospojina ponudi. Treći dejt i ostale dejtove mi je svejedno tko plaća

Nije mi to nikakva prevara, nego jednostavno način funkcioniranja. Ja uletim, ja zovem na cugu, ja placam cugu. Tako to ide i tako sam odgojen jbg.

Da mi žena uleti, da me žena zove na prvu cugu i da ju žena plati, osjećao bih se kao najveća pičketina na svijetu. Zovite to fragilni maskulinitet ili kako god, ali tako je kako je
  • Infinity
    18.8k
    A nije vam se dogadjalo da se na prvom dejtu nasajbate ko majke i da oboje platite po 15 tura?
  • Majki2111
    4k
    Zanimljivo. meni je top kad ženska priđe i kad zna da te želi ili da nešto želi i kad to pokaže dijelom i riječima. Ne bih se osjećao manje muškim redi tog.

Baš smo na poslu pričali oko tog.

Ne znam baš kolko je konzervativno da su muškarci mrge kad su npr. Atenjani bili nježni i feminizirani navodno. A mi Slaveni nismo nikad bili ratoboran narod niti narod koji goni druge. Nama se posrećili sa zemljom i tu smo ostali.

Ne znam od kud ta teorija da muško mora bit prvi, alfa mrga, da mora sve znat, baratat svime, alati, okretan itd, jači, višlji. Bilo je uvijek svega i bit će za svakog.

Samo mije zanimljivo od kud taj narativ jer mi se ne čini potpuno točan za nas narod koji ima slavenskih korijena. Prije su gonili Turci i Nordijci gore. Goti, Germani... Mongoli, Mađari.
  • Paggini
    55.9k
    nije vam se dogadjalo da se na prvom dejtu nasajbate ko majke i da oboje platite po 15 tura?Infinity

Pa je, da. Ali to su iznimke jbg.

meni je top kad ženska priđe i kad zna da te želi ili da nešto želi i kad to pokaže dijelom i riječima. Ne bih se osjećao manje muškim redi tog.Majki2111

Dobro, ti sad ideš u neke priče o alfa muskarcima, ovome onome, tradicija nalaže da muskarac prilazi, zove i plaća prvu cugu. Nema to nikakve veze sa alfa muzjastvom, nego jednostavno načinom na koje većina muško ženskih odnosa u SVIJETU funkcionira, ne samo u Hrvatskoj.
  • Majki2111
    4k
    Ne znam stari. Reko sam kolegama da ću malo prokopat zapise o Atenjanima.

Velim za našu kulturu nema mi smisla da je tako jer nismo ratoboran narod. Nismo osvajači nikad bili. Nemamo tu tradiciju.
  • Tvrdica McTvrdi
    750

Gle kaj da ti kažem, prvi put bude čudno, a kasnije se privikneš. Nebitno kak se ti osjećaš nego ona.

Pa okej, samo nisam shvatio kako si odmah povezao obrazovanje itd, može imat trogodišnju i da plaća svejedno
  • Paggini
    55.9k

Buraz o čemu ti pričaš, ovdje se radi o prilaženju ženama vani u kafiću/klubu, pozivu na cugu i plaćanju te prve cuge, nitko ne priča o osvajačkim ratovima i patološkom žeđi za ratom.

Odi u bilo koju zemlju, standard je uvijek isti (u većoj ili manjoj mjeri) da žene očekuju od muškaraca da naprave prvi korak, zovu na dejt i plate prvi dejt. Nije to pojava samo kod nas.
  • Tvrdica McTvrdi
    750

Pa slažemo se da je očekivanje to, zato sam i napisao da je to čista prevara. Tradicija nalaže i da muškarac i žena ostanu zajedno štogod da se dogodilo, pa gle čuda rastave u nekim zemljama idu već preko 60%, a preko 80% su inicijatori žene (kako to da su nezadovoljne ako muškarci rade onako kako su naučeni da treba?). Otvaramo sada par paralelnih rasprava ali mislim da razumiješ
  • Majki2111
    4k
    Shvatio sam ja tebe. Ja tražim izvor te tradicije. Takvog ponašanja. A opet ne mora bit. Iz mog iskustva to ovisi od osobe do osobe i o dobi i situaciji. Meni uletavaju 30+ nenormalno.

A i bilo je par situacija di cure u dvadesetima hoće razmjenit kontakt. Vidio sam iz prve i treće perspektive. Ima svega. Ne moraju nužno značit da će očekivat. Čekaju one nezrele.
  • Majki2111
    4k
    Ja sa uvijek osjećao pritisak jer društvo nalaže tako da platiš. Ali lagano razmišljam da se postavim i ja malo. Nisam ja i ne želim bi ništa iznad svoje hipotetske partnerice.

Jednostavno ću očekivat da cura se ponudi da plati i neću odbit da ona plati.
  • Marktwain
    543
    Tipično žensko ponašanje, Majki.
  • Tvrdica McTvrdi
    750
    Dobro sad slomio si ga malo s ovim ispod i iznad, nisam reko da budeš bottom, ali da pusti ju da plati. A kasnije u vezi bi trebala samoinicijativno pokazivat da joj nije problem potrošit na tebe u vidu neke majice, kape, ogrlice itd itd. Čim ima taj jednostran pristup novcu da se sve od tebe očekuje ništa to nevalja.
  • Majki2111
    4k
    Klasika da.
    U čak to ni ne očekujem. Mogu sam. Al nemam niš protiv ako kupi. Razumijem te.
  • NitkoBitan
    28k
    Ja tražim izvor te tradicije. Takvog ponašanja.Majki2111

Zene vise "investiraju" u prvi spoj nego muskarci. Njima to znaci sredivanje kose, sminkanje, dvosatno mozganje kaj obuc... Mi se otusiramo, operemo kosu, spricnemo parfemom i uzmemo prvu pristojniju kombinaciju iz ormara, pola sata posla. Vrijeme je novac kak bi se reklo. Ima smisla? Zauzvrat platis zenskoj pice dva u pristojnijem kaficu 10,15 eura, ne vidim problem.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.