• The Undertaker
    8.7k
    Taman dobar razlog da dobiju novi teren i ušminkaju tribine.
  • xavier
    12.1k

U isti trenutak :rofl:
  • The Undertaker
    8.7k
    Zar nisu lokalni izbori tu negdje sa datumom? Idealno da se opet izvade stare makete i renderi.
  • deda
    40.8k
    Dakle od trenutnih prvoligaških stadiona ispucani su Maksimir, Aldo Drosina, Herjavec, Šubićevac, Gradski vrt. Ostaju u igri Rujevica, Poljud, Kranjča, Gorica, Apaš.
  • SAS1987
    18.6k
    veliki umovi razmisljamo na slican način :cool:
  • Građanski1911
    329

Ma ok, ne želim ulaziti u to jer nisam epidemiolog ni virolog...

No, ako se već i ne pronađe cjepivo, teško je da će se dopustiti publika na tekmama dok se god ne pronađe adekvatna medoda liječenja bolesti koju virus uzrokuje...

Lova se u sportu vrti i bez gledatelja na tekmama i bojim se kako odgovorni neće reći "ko ga jebe, pustit ćemo ljudi ne tekme nauštrb broja zaraženih", kao što se već napravilo u nekim drugim industrijama...

To je moje pesimistično gledanje na situaciju, iako optimist u meni govori kako će se brže od očekivanog (druga polovica 2021.) pronaći adekvatno rješenje...
  • Mali dioničar
    18k
    Lova se u sportu vrti i bez gledatelja na tekmamaGrađanski1911

Da, vrti se i u e-sportu, a gdje neće ovdje.

Dijelim tvoju skepsu, a i nadu da sam u krivu.
  • deda
    40.8k
    Nemojmo se zavaravati, Matchday income je značajan udio u prihodima svih europskih klubova.
  • Navijač Dinama
    10.5k
    Šubićevac i prije koju godinu Vinkovcima kad je bilo finale kupa, e sad ako netko zna pa da mi odgovori ako može , jel se klub mora pobrinuti za stadion: travnjak,tribine(stolice) i sve ostalo ili to savez riješava na svoj račun ?
  • xavier
    12.1k
    Šubićevac i prije koju godinu Vinkovcima kad je bilo finale kupa, e sad ako netko zna pa da mi odgovori ako može , jel se klub mora pobrinuti za stadion: travnjak,tribine(stolice) i sve ostalo ili to savez riješava na svoj račun ?Navijač Dinama

Klub sigurno ne mora s obzirom da su stadioni u vlasništvu gradova. Teško mi je zamisliti da jedan Šibenik ili Cibalia troše svoj novac (kojeg ionako baš i nemaju) na uređenje gradskog stadiona da bi na njemu utakmicu odigrali recimo Dinamo i Rijeka.
  • Navijač Dinama
    10.5k
    aha, zato i pitam, jer mi čudno da oni upicare stadion i sve a ne igraju to finale na njemu a imaju domaćinstvo, inače hvala na odgovoru. :up:
  • Mali dioničar
    18k
    Matchday income je značajan udio u prihodima svih europskih klubova.deda

Ako je projeciranih 6% u slučaju engleskih klubova za sezonu 2020/21 (prije pandemije) značajno, onda je.

am1ub3e6k44avfps.png

Sad zamisli da klubovi ponude gledanje preko Zooma - dvosmjerna komunikacija.

Recimo Barcelona-Real gleda uživo 100.000 ljudi po cijeni 100 eura. Kaj ako se nadje 5.000.000 ljudi koji bi se ulogirali i derali preko Zooma da se čuje “navijanje” i to plate 10 eura svaki. Nemoguće?
  • deda
    40.8k
    Projiciraju 6% jer ne znaju kad će se pustiti gledatelje, možda će biti 0%. Ali vidiš po prethodnim godinama da je to na razini cca. 13%, s tim da ti je kod većih klubova taj udio oko 20%.
  • Cosey
    584
    To je moje pesimistično gledanje na situaciju, iako optimist u meni govori kako će se brže od očekivanog (druga polovica 2021.) pronaći adekvatno rješenje...Građanski1911

Realna je mogućnost da se cjepivo ne nađe u narednih 5 godina. I kaj bumo onda?

Prilagoditi se virusu i vratiti gledatelje, uz mjere, čim prije.
  • Guinness
    3.1k
    Pa treba ponoviti, valjda milijunti puta već, da gledatelje ne dopušta savez a ne stožer. Savez je taj koji brani gledatelje iz njima isključivo znanih razloha.
    Ovi iz stožera su naglasili da je dopuštena 1/3 kao do sada i da se po tom pitanju ništa ne mijenja za sad.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet