• Infinity
    17.8k
    Mislim da je prebrzo potjeran u prvom mandatuNeznam

Isto tako je i Bjelica prebrzo potjeran, tj. rezultatom i igrama je bio na vrhuncu i nikako nije smio postati bivsi zbog sake dolara.

Odigrali smo tad dobru grupu u LP, frisko smo imali dvije pobjede nad prvim pratiteljima uz 6:0 gol razliku. Bili smo skoro 20 bodova ispred Hajduka i Rijeke. Ruku na srce, kup smo popusili, ali se smijesila lijepa europska jesen.

I sad, takav Bjelica se po povratku u Dinamo zadrzao svega 15 utakmica. U tom periodu nismo uspjeli dobiti ni Hajduk, ni Rijeku, ni Osijek. Uzeli smo bod Rijeci na Maksimiru. Lijepa cetiri boda kontra Slovana i Monaca, ali i tesko pacenje kontra Dortmunda i Celtica. Pobijedili smo tek trecinu utakmica.

I kad nam takve rezultate ostvari trener koji je pet godina ranije zario i palio s Dinamom, ne zelim gledati nikakve povratnike na klupu, a to ukljucuje i Biscana i Jakira i Jovicevica i Kopica i Ivankovica, ne zelim ih nikoga vise ni blizu klupe Dinama, jer su priliku imali i nisu ju iskoristili. Bjelica je priliku iskoristio, ali se povratak pokazao promasajem. Kakav ce tek promasaj biti kad dodje netko tko se vec pokazao promasajem.

Mislim da je pravo vrijeme da se odrijesi vreca i da se plati postenog trenera. Ne znam kako nam vise nije dosta ovih egzibicija. Razumijem da mozda imamo 15 milijuna za neku top spicu, ali da nemamo jos 25 za petogodisnji ugovor, ali to da ne mozemo dati treneru 2-3 milijuna eura godisnje, taj dio ne razumijem. Ne razumijem zasto nikad nismo ni pokusali dovesti pravog trenera. Ustvari, jesmo jednom, docekali smo i proljece s njim nakon pola stoljeca, pa smo se s tim statusom zadovoljili, nikakav korak naprijed ne moramo vise napraviti, jer bi ne daj Boze mogli da se okliznemo.
  • Sibirski plavac
    4.7k
    Jako mi je drag Bišćan, i volio bih ga opet jednom vidjeti na klupi našeg Dinama, ali mislim da je bolje da to ne bude sada iz 2 razloga: mediji i dobar dio navijača bi vijest o njegovom povratku dočekao s negodovanjem, a drugo, nakon prvog kiksa bi mu se krvi napili kao npr. nakon AEK-a,. Dan danas mi nije jasno toliko kenjanje po toj tekmi kao da je sramota ispasti od takvog protivnika. S druge strane, kašnjenje s izmjenama, e to se i ja slažem da je bilo kritično i koštalo nas prolaza... Ili ono da je imao jaču momčad nego njegovi nasljednici. Mislim je, imao je, ali imao ju je i Čačić, pa imamo situaciju da on i Bišćan imaju vrlo sličan omjer pobjeda (Ante 60%, Igor 58%) . Unatoč tome po jednom se pljuje i sa zgražanjem se gleda na njegov mogući drugi mandat u Dinamu, a drugog se uzdizalo u nebesa, pogotovo 2022. godine. i vjerojatno bi ga dosta navijača, kad bi bilo moguće, i danas unatoč godinama dovelo za trenera prije Bišćana. Meni je recimo puno veća "sramota" bila ono ispadanje od budućeg drugoligaša Šibenika u kupu, nego u gostima od AEK-a, inače tekma u kojoj bih rekao da iako se kasnilo sa izmjenama, desilo se toliko nesretnih stvari koje pitanje kad će se opet ponovit (od njihovog izjednačenja u 90oj, do penala par minuta kasnije kojeg je skinuo Livi ali se taman odbilo Vidi na glavu :roll: ).

Kažem, Bišćan na klupi Dinama apsolutno, ali mislim da je bolje nekad ubuduće a ne sad, em radi njega koji bi u slučaju kiksa proživio još jednu medijsku i navijačku hajku u kratkom vremenu (nije prošlo još ni dvije godine od AEK-a i "rane" su vjerojatno još uvijek svježe), em radi navijača koji bi vjerojatno na sam dan predstavljanja krenuli sa negativnim komentarima...
  • Pacho
    456
    Ne vidim niti jedan razlog zasto bi se njemu trenutno dala sansa ako gledamo prvi mandat. Da nije bivsi igrac Dinama ga vjerojatno nitko vise ne bi ni spominjao.
  • Olmic
    4.4k
    Biscan nije bolji trener od Perkovica.. ako ce bit uvjet da si dinamovac i odmah si kvalificiran onda…..
  • Sibirski plavac
    4.7k
    vrijeme da se odrijesi vreca i da se plati postenog treneraInfinity

Jel možeš dati par primjera koje smatraš "poštenim trenerima", čisto da znamo tko nam je realan za doći a tko nije. Inače, slažem se s time da bismo mogli jednom umjesto u igrača uložiti u neko top ime na klupi. Samo je pitanje tko je "ozbiljno ime", a u isto vrijeme nama dostupan.
  • FrenchMontana
    1.1k
    Ma daj kakav Biscan. Nema energiju nikakvu, a nogomet mu je dosadan ko i presice.
    Da ne pricamo o vodenju utakmica… meni su rane jos svjeze, ne znam kako ekipa tako lako zaboravlja njegov mandat.

Legenda je i sve pet, al dajte nam nekog ko prakticira dominantan nogomet za početak.
  • Sibirski plavac
    4.7k
    al dajte nam nekog ko prakticira dominantan nogomet za početakFrenchMontana

Npr?
  • fakin
    276
    Meni se Bišćan uopće ne čini loša opcija. Mislim da je prebrzo potjeran u prvom mandatu, nije ni dobio pravu priliku. Igra je izgledala solidno, stvarali smo prilike, ali mu je falilo malo sreće, ako stvarno on dođe ja sam zadovoljan...Neznam

ja ne znam šta si ti gledao. pod bišćanom igrali smo užasno, to je izgledalo toliko loše da su oči boljele. onda njegove izmjene, odnosno neizmjene. igrači ne mogu stajati on prvu izmjenu radi u 80. minuti.
    vođenje utakmice potpuno izgubljeno, onda onaj debakl od aeka. ne ponovilo se.
  • FrenchMontana
    1.1k
    kolega @Omake je izvuko više vrhunskih trenera koji nisu bunkeraši ni kontraši nego vode dominantne klubove u svojim ligama. To nama treba.
  • fakin
    276
    ako je ovo istina da se dovodi bišćan opet onda će prvi potez bobana već biti pogreška.

nemojte me jebati s bišćanom. radije onda vratite bjelicu treći put. ne mogu vjerovati da netko uopće ozbiljno razmišlja o bišćanu u Dinamu nakon onog što smo gledali kad je bio tu.
  • don
    12.2k
    postenog trenera. Ne znam kako nam vise nije dosta ovih egzibicija. Razumijem da mozda imamo 15 milijuna za neku top spicu, ali da nemamo jos 25 za petogodisnji ugovor, ali to da ne mozemo dati treneru 2-3 milijuna eura godisnje, taj dio ne razumijem. Ne razumijem zasto nikad nismo ni pokusali dovesti pravog trenera. Ustvari, jesmo jednom, docekali smo i proljece s njim nakon pola stoljeca, pa smo se s tim statusom zadovoljili, nikakav korak naprijed ne moramo vise napraviti, jer bi ne daj Boze mogli da se okliznemo.Infinity

upravo to, ako sada, dok smo financijski stabilni ne možemo dovesti veliko trenersko ime (za naše pojmove) nego recikliramo stare trenere, nećemo nikad ni napredovat onako kako bi svi htjeli. Vrtit ćemo se u kružnom toku.

vrime je za iskorak na svim razinama kluba, tako i na trenerskim pozicijima. Dosta više imena poput Sopića, Bišćana, Jakira, Čabraja, Garcia i ostalih koji se usko povezuju/su se povezivali s nama.
  • Jaro
    9.6k
    Potjera me na wc svaki put kad procitam govor tijela... Osim jebene obrve i dosaptavanja sa sinom - kakav govor tjela ima Ancelotti?
    Jos kad procitam da Biscanu fali karizme? Nije ni cudo sto su Sopici i slicni na glasu - raja oce cirkusante...
    Kritike oko zamjena, energetskog pada i slicno - shvacam i prihvacam, ali ove gluposti su bas gluposti.
    Trenerski karijerni put ima prirodniji od svih koji su mu prethodili ili ga nasljedili (osim Bjelice prije i poslije).
    S Dinamom ima 2 poraza - slovima DVA!
    Jedan je od Tovara uz veliku pomoc 2 najbolja igraca Petkovica i Livakovica, druga je AEK doma u onoj tmurnoj i teskoj atmosferi. Da, 2-2 vani mu se zamjera, al nasljednik je naprosto briljirao u Grckoj (prelistati povijest gostovanja hr klubova u Grckoj pa izvuci koliko ima utakmica koje nisu zavrsile porazom).
    Ono kaj ja recimo pamtim je da je pod Biscanom zadnji put vidjena uigravana (i uigrana) napadacka akcija (Emreli - Ivanusec ako me sjecanje sluzi).
    Na kraju nebitno - nece presuditi ni moje ni bilo cije misljenje ovdje na forumu ili u fejs ili index komentarima - Boban nece pribjegavati populizmu kako bi zadovoljio bilo koga - odabrat ce po svome i na temelju svog znanja i iskustva te pogoditi ili promasiti. Moje je da podrzim odabir. Jbg, ovi do
    sada nisu imali ni znanja ni iskustva za takvo nesto.

gotovo sigurno nece biti veliko trenersko ime, pa u Milan je doveo Piolija...
  • austrijanac
    6.4k
    Samim dolaskom Bobana se moglo očekivat ovakvi potezi.

Slično je napravio u Milanu, tako da ne vidim način da će drugačije u Dinamu.

Bišćan kao trenutna tema, da, no s boljim ostatka kadra koji mu može ukazati na probleme koje on ima u samom kreiranju ekipe.
  • Sibirski plavac
    4.7k
    ne mogu vjerovati da netko uopće ozbiljno razmišlja o bišćanu u Dinamu nakon onog što smo gledali kad je bio tu.fakin

A što smo gledali? Gotovo identičan postotak pobjeda njega i recimo Čačića kojeg bi unatoč godinama, kad bi bilo moguće dosta navijača vratilo kao trenera jer je odradio dobar posao 2022.
    A onda baciš oko i vidiš da je Ante imao 60% pobjeda a Igor 58,82%,a imali su skoro identičan kadar.. Po čemu je onda toliko zgražanje za Bišćana, a Čačića koji je već u godinama bi mnogi,kad bi bilo moguće, vratili na mjesto trenera prije Bišćana? Ponavljam, gotovo isti kadar i gotovo isti postotak pobjeda su imali, jednog se uzdiže, na drugog se zgraža.
  • fakin
    276
    gledali smo obrambeni Dinamo bez ikakve ljepote u igri, potpuno krivo vođenje utakmice, kasne zamjene, doslovno gledali smo Dinamo kao hajduk kakav je pod gatussom.

pa pod čačićem smo igrali dobar napadački i atraktivan nogomet. to što je on šurovao s četnikom je druga stvar, ali čisto nogometno igrali smo puno atraktivnije pod čačićem nego bišćanom, to se ne da usporediti.

stvarno, netko kao da ne pamte dulje od 2 godine, a kao prate Dinamo redovito.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.