• NORTE
    14.3k
    Baturina i Sučić ako dobiju žuti karton protiv Francuza na Poljudu neće moći igrati uzvrat u Parizu.
  • Efes Pilsen
    10.3k
    Sta nije Sucic taman odlezao kaznu za crveni protiv Skota? Mislim, dobio je dva zuta :lol: Trebalo bi valjda resetirat brojac.
  • Bosskovitz
    15.8k
    Ovo je mišljenje jednog forumaša ovdje i trenutno nije relevantno za raspravu o sustavu koji se sprema za implementaciju. Također, njegov stav o tome se ne mora poklapati sa stavom ljudi odgovornih za to.vjeko1701

To je izvučeno iz konteksta mog komentara i izvrnuto da bi se progurao vlatkov narativ.

Ono što sam ja napisao je da je jedini razlog zašto osobe bez OIB-a danas ne mogu biti članovi kluba odredba čl. 12. st. 4. Zakona o udrugama. To nije moje mišljenje, to je činjenica. Kada čl. 12. st. 4. ne bi izrijekom propisivao da popis članova "obvezno sadrži podatke o osobnom identifikacijskom broju (OIB)", nego recimo da "obvezno sadrži podatke o osobnom identifikacijskom broju (OIB), odnosno primjenjivom identifikacijski broju fizičke osobe izdanom u stranoj državi, sukladno propisima te države" - problema ne bi niti bilo.

I da, to je isključivo problem ofrlje napisanog zakona. Evo baš gledam: tko se želi učlaniti u Benficu, u prijavnici ga traže VAT number, što je naš OIB. Tko se želi učlaniti u Barcu, u prijavnici mu daju da izabere tip identifikacijskog dokumenta, državu koja ga je izdala i onda unese broj s njega. Zašto to mogu Barca i Benfica, a ne možemo mi? Zato što Španjolska i Portugal imaju kvalitetnije napisan zakone.
  • vlatkomarkovic
    520

Iskreno ne slažem se s tobom vis a vi Rizika niti vis a vi i po meni uloženo se isplati kroz dugi period. Šta sad da se nastavimo prepucavati kada imamo drugačije poglede na situaciju, iako je očito da oboje mislimo da će naša verzija plana više koristiti klubu, tako da je to najbitnije i takav tip razmjene ideja može samo koristiti klubu. Moj stav je jasan, ako budem u pravu, a nadam se da se neće pojaviti farma botova i da će ljudi u Hamburgu skupa gledati utakmice i kupovati dresove, ponovno ču naglasiti ovu temu, ako poluči pozitivne rezultate vratiti ću se da sam bio u krivu.

Što se tiče ovog drugog dijela drago mi je da je rečeno da mišljenje tog forumaša nije relevantno za raspravu. Jer isti je meni objasnio da pričam "sranja", pa evo baš mi je drago da se iskristaliziralo tko tu kako što tumači.
  • Bosskovitz
    15.8k
    Jer isti je meni objasnio da pričam "sranja", pa evo baš mi je drago da se iskristaliziralo tko tu kako što tumači.vlatkomarkovic

Nemoj prodavati patetiku ovdje, rekao sam ti da pišeš sranja za vrlo konkretnu stvar - kad si tvrdio da klub idejom "plavog prijatelja" otvara rupe u Zakonu. To sam ti rekao jer to naprosto jest sranje, laž, spin, obmana ili kako god drugačije hoćeš da posve lažnu i malicioznu tvrdnju nazovemo.
  • vlatkomarkovic
    520

Ček, ček, ček... Nije patetika, nego samo naglašavanje određenih stvari.
    Znači ti si rekao jasno, da je imanje OIBa tehnikalija zbog čega se ljudi ne mogu učlaniti. Te da osnivanje prijatelja je tu kako bi ljudi koji zbog te tehnikalije se ne mogu učlaniti mogu sudjelovati u radu kluba. Što znači da se izbjegava zakonska tehnikalija kako bi ljudi sudjelovali u radu kluba. Sada, ako to nije rupa u zakonu ne znam šta je.
    Gore je čovjek lijepo napisao da klubu ne postoji namjera da bi se svim tim ljudima dozvolilo punopravno članstvo inače, što si ti rekao u svom postu.
    Tako da kada smo kod spinova, sranja, laži i obmana...

Ja sam rekao koji ja problem imam s ovim modelom i koji model predlažem kao zamjenu. I da ok Benfica i Barca, pa čak i BVB imaju te modele. No recimo Real ima maksimalan broj punopravnih članova i waiting listu. Također ta ista Benfica ima članarinu od 100 eura, ako mi stavimo tu članarinu onda nek se upisuje tko hoće jer će teže doći to kupnje farme botova. Porto ima recimo veting process... Nemoj prikazivati nešto kao 100% vani normalnu praksu kada nije ili izostavljati neke bitne detalje. Neki klubovi su se odlučili na to, neki nisu. Svaki klub treba odabrati najbolji model za sebe. Meni ovo omogućava preveliki rizik za botove.

Ponoviti ću još jednom Dinamo je nogometni klub ne PR-socijalni eksperiment i društvo širenja razno raznih vrijednosti.
  • Jurki
    16.3k
    spomenul si botove ako bi se poceli uclanjivati ljudi kao plavi prijatelj.
    Kolega je prije napisal clanak zakona prema kojem u udrugu se mogu uclaniti samo osobe s oibom.. ok, u redu, treba biti legalist.
    Ako se zakonski moze napraviti da stranci mogu biti plavi prijatelj kluba to rijesis na jednostavan nacin da se kod "uclanjenja" mora priloziti vazeci dokument zemlje koji ta osoba ima.
    I tak si eliminiral mogucnost uclanjenja frizidera, peseka i mačaka iz inozemstva tj botova kak si ti rekel.
    Edit: vidim da si prije spomenul pitanje mogucnosti glasanja plavih prijatelja. I to vrlo lagano rijesis. Tak dugo dok ti ljudi ne postanu punopravni clanovi kluba tj ne izvade OIB i uclane se u klub nemaju pravo glasa na izborima. I taj staz kao plavog prijatelja se ne broji pod pravo clanstvo.
  • Teofil Kateran
    2.1k
    PR-socijalni eksperiment i društvo širenja razno raznih vrijednosti.vlatkomarkovic

Samo me zanima po čemu ti to zaključuješ da je Dinamo PR socijalni eksperiment, a ne nogometni klub pošto vidim da si uspio to čak staviti i u temu A ili B forum igra. Meni stvarno nije jasno kako se u ovoj raspravi od dobre namjere ljudi iz kluba da se ljudima bez OIB-a koji žele biti članovi omogući da to i budu, samo bez prava glasa došlo do indijskih botova preko kojih će netko doći na vlast u klubu ili koji će spamati Zajeca s pitanjima.
  • vjeko1701
    13.2k
    Šta sad da se nastavimo prepucavati kada imamo drugačije poglede na situaciju, iako je očito da oboje mislimo da će naša verzija plana više koristiti klubuvlatkomarkovic

Pa i nije prepucavanje. Normalna rasprava.

To je izvučeno iz konteksta mog komentara i izvrnuto da bi se progurao vlatkov narativ.Bosskovitz

Što se tiče ovog drugog dijela drago mi je da je rečeno da mišljenje tog forumaša nije relevantno za raspravu.vlatkomarkovic

Moja poanta je bila da rasprava o samom zakonu o udrugama i mogućnosti punog članstva u klubu osobama bez OIB-a nije bitno za raspravu o modelu koji se zadnjih dana prezentirao. Ništa više, ništa manje.

I tak si eliminiral mogucnost uclanjenja frizidera, peseka i mačaka iz inozemstva tj botova kak si ti rekel.Jurki

Nije bila njegova poanta učlanjivanje fiktivnih osoba već učlanjivanje i botanje pravih Indijaca i/ ili ukradenih identiteta pravih osoba. Indija je, uz neke Afričke zemlje svjetsko središte za ilegalno nabavljanje osobnih podataka.

Ako bi se ikada išlo u vode da stranci mogu postati punopravni članovi kluba, takvom mogućnošću kupovanja glasova će se klub morati pozabaviti. Ali trenutno nismo u toj situaciji.
  • vlatkomarkovic
    520

Pa zato što imam osjećaj da se bavimo iskreno glupostima. Evo danas došla, na žalost i demantirana vijest, za koju sam čuo prije nekoliko dana da nam dolazi Burdisso (tj. Da je medu kandidatima). Izgleda da smo pregovarali, ali nam se zahvalio, bio je već Sportski direktor Boce, sudjelovao je u radu Fiorentine kada se dizala, htio ga je De Rossi za SDa Rome. Ne znam puno o njemu, ali ovo je izgledalo obećavajuce. Ako su drugi kandidati takvog profila mislim da će biti dobro. Mi se tu bavimo ovime i skreće se pozornost. I to je dio tog "eksperimenta" tu smo potrošili 8 stranica na nešto realno ne toliko bitno, kako urediti sudjelovanje u Dinamu članovima van države, netko ima ideju A netko ima ideju B.

Ono što ja obraćam pozornost, ako drugi ljudi ne vide, postoji barem jedna osoba (obitelj) van granice, koja bi mogla imati itekakav interes kupiti jako puno botova. Ne znam kako drugi ljudi to ne vide.

Mislim ok, idemo na peticiju za mijenjanje zakona, uvedite svima s osobnim dokumentom da se mogu učlaniti, ali neka se onda digne članarina na 100 eura i uvede veting process. Pa ljudi moji jel stvarno samo ja vidim najociglednijeg kandidata za kupnju botova.
  • Tradicija bunta
    7.4k
    I sta ce onda s tim botovima? Konkretno ako moze.
  • vlatkomarkovic
    520
    Pa ako se omogući puno pravno glasovanje može kupiti izbore. Ako ne i dalje moze terorizirati klub kroz razno razne izjave, zahtjeve, priopćenja jer može zakupiti 2-3 tisuće botova, ako ne i više i tamo imati većinu.

Sada vi mene uvjerite da nije dovoljno lud da to radi iz čiste bolesne objesti.
  • Crle
    843
    Takozvana botovska većina.
  • Tradicija bunta
    7.4k
    Decko nisi ti sav svoj jelda?
  • Carrasco
    5.6k
    Počele su prve posljedice reprezentativne stanke...
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.