• Jurki
    16.3k
    nema te utakmice, tog derbija, te ulaznice zbog koje bi se uclanil npr u Ri, Os ili haj.
    A i kaj bi trebali kod uclanjenja napraviti prijemni ispit po kojem se bu odredilo dal je xx navijac Dinama ili nekog drugog kluba?
  • Facke
    5.4k
    Ja opce ne vidim problem da se i Nepalci i Indijci , Kinezi , Japanci uclaniju. De vi vidite tu problem? Pa ak je covek navijac Dinama , ak podrzava klub zake to nebi napravil? Eto imam bratica blizu Munchena , navija za Bayern, clan je Bayerna a ima Hrvatske drzavljanste. Pa kak to? Bi to trebali zabraniti ili? Pisete stvarne gluposti. Najte tulke zatucani biti da moram tak reci. Ja uopce nemam nist protiv toga. Nek se uclani ste oce. Hrvat , Svaba, Japanec , Kinez , Francuz si su dobre dosli ak podrzavaju nas klub.
  • Tom Hanks
    3.5k
    Nepalci i IndijciFacke

Stoka trećeg svijeta

KineziFacke

Komunisti

JapanciFacke

Perverzni bolesnici
    Evo ovako iz glave,mogao bi još ali dovoljno je ovo.Price o "svi smo ljudeki samo ljubav" ne prolaze u stvarnom i normalnom svijetu
  • Georg Koch
    5.6k
    Nakon izbivanja s foruma pola dana, citam u miru komentare vezano za temu "clanstvo" ljudima koji nemaju OIB i ne mogu da vjerujem dokle ljudi sa svojim konstrukcijama mogu ici, toliko ne vjerujem da sam siguran da ih dobar dio ide u namjerne inisinuacije i gluposti, cisto radi stvaranja negative oko svega, pa i oko clanstva, koje ruku na srcu radi brutalan posao.
    Zasto i cemu to treba nekome bez ikakve indicije da je ovo neki los potez, sa nekim skrivenim stvarima iza kulisa, ne znam osim da ljudi imaju previse slobodnog vremena ili su frustrirani cim otvore oci ujutro. I lijece to ovdje, nazalost.

Idemo na bit, dakle ja kao povjerenik koji se dosta trudim oko clanstva mogu vam reci iz prve ruke konkretan slucaj iz BiH.
    Znaci u kontaktu sam sa ekipom iz Sarajeva, koja zivi za Dinamo, prati utakmice, voli ga do bola kao i ostali.
    Ljudi bi se uclanili, ne mal broj ih, ne mogu bez OIB-a logicno.
    Ljudi su Bosnjaci, Bosnjaci koji zive za nas klub.

Poenta je iduca:
    Osim naseg inozemstva koji nema OIB iz ovog ili onog razloga, o cemu su vam vec pisale kolege iznad, mi imamo i ljude koji su druge nacionalnosti a identificiraju se sa nasim klubom isto kao i mi.
    Vole ga kao i mi.
    I zasto im ne pruziti mogucnost da se na dodatni nacin sjedine s klubom, budu dio njega doslovno?

Manje histerije, manje teorija zavjera, malo vise rada na terenu i svima ce nam biti bolje.
  • Nemrem igra Dinamo
    2.8k
    Da malo razbijem ovu raspravu :grin:
    Svim tatama (sadašnjim, a i budućim) želim sretan dan očeva! Nema ništa ljepšeg, nego primiti klinca za ruku i otići s njim na tekmu... jer još od malih nogu zna se ime kluba... a tko će ti drugi usaditi tu ljubav nego tata :heart:
  • Mladi Starac
    270
    ljepo rečeno! tak je, tak je. ja već spremio jedan dres koji su moji klinci prerasli - čeka unuka, daobog jednog dana, pa da i njega odfuram na tekmu.

valjda cemo tad imat novi stadion :D :D
  • CUCAK
    385
    Kad si Markusa iz Ikea-e učlanim laganini
  • Nemrem igra Dinamo
    2.8k

Tako treba, jednog dana tri generacije dinamovaca na tribini :strong:

A stadion će biti, kako drugačije?
  • Mathiasovi Chageri
    4.2k
    Super mi je kad pročitam par stranica u nadi da saznam što se događa i onda mi pred očima bude šizofrenija oko stranih radnika, potencijalnih članova iz Indije i Nepala, kućnih ljubimaca kao članova.

Kaj onda, jel krenulo to preuzimanje tribina i kluba iz Indije i Nepala s obzirom da oni imaju OIB? Da krenem raditi lagano krpe na Sjeveru:

- "BBB Kathmandu"
    - "Tamil Nadu uz plave"
    - "Kerala ne da da potoneš"
    - prekrižena slika krave uz natpis "Samo je Dinamo svetinja"
  • Mikina lijeva kopačka
    104
    prekrižena slika krave uz natpis "Samo je Dinamo svetinja"Mathiasovi Chageri

Ova je najbolja.

Stvarno sam vidio svakakvih dijagnoza u nedavnim upisima.

Lijepo je netko objasnio - ima druga i treća generacija gastarbahtera koji nemaju OIB.
    Očekujem bar 10 tisuća prijatelja kluba.
    I nek ide prodaja ulaznica prvokup članovi onda prijatelji kluba.

Edit da nebi bilo zabune: nije tvoj upis dijagnoza nego dobra fora na dijagnoze.
  • Bosskovitz
    15.8k
    Osim naseg inozemstva koji nema OIB iz ovog ili onog razloga, o cemu su vam vec pisale kolege iznad, mi imamo i ljude koji su druge nacionalnosti a identificiraju se sa nasim klubom isto kao i mi. Vole ga kao i mi.Georg Koch

Upravo to je i poanta. U BiH ima puno navijača Dinama koji nemaju hrvatske papire ili nisu ni Hrvati, a baš među Bošnjacima - iz mog iskustva - ima ljudi koji o Dinamu govore s takvom dozom poštovanja i uzvišenosti, čak i idealizma, da sam znao ostati šokiran. U Sloveniji ima naših navijača, ima ih i ovdje na Zoni. Znam čovjeka iz Makedonije koji je 500€ potrošio u shopu kad je bio u Zagrebu jer je nosio dole klincima dresove, šalove i slično. Imam rodbinu u Australiji, SAD-u i Čileu koja nema hrvatske papire, sad već imaju i klince, a vidim po društvenim mrežama da prate Dinamo.

Naprosto ima Dinamovaca koji nemaju OIB i nije im to pol sata posla da ga izvade, ali su Dinamovci. Ima li ih 1.000 ili 100.000 to ne znamo, ali treba im omogućiti da budu dio kluba u nekom kapacitetu ako to žele. Pogotovo je to bitno u kontekstu djece naših ljudi rođene vani jer ako oni izgube tu vezu - ona će se izgubiti trajno.

A ta veza je iznimno bitna za klub poput nas, iz države jednog malog naroda kojeg više od pola živi izvan svoje države. Celtic to jako dobro zna, oni zarađuju desetke milijuna eura pametnom branding strategijom u SAD-u gdje je velika irska i škotska emigracija - turneje, Celtic TV, PPV, merch, kampanje, eventi... van prostora RH postoji naša publika, naši ljudi koji žele biti dio još većeg Dinama.

Ajmo im dati da budu.
  • Fabercaster
    77
    Da je cilj nekakva manipulacija, moglo se jednostavno kao staviti "ako nemate OIB upišite 11 nula i javit će vam se administrator povratno", kao što neki imaju na svojoj stranici, ali izgleda da su im ti "administratori" vječno na bolovanju/godišnjem.

Marketinški tim Dinama se već u više navrata pokazao da radi izvrsno svoj posao. Čisto sumnjam da nisu imali utjecaja u donošenju ove odluke i financijskog potencijala koji isti donosi. Najvažnija članska "pogodnost" ostaje pravo glasa na izborima, i ona će ostati samo za članove (one koji imaju OIB).

Da se Luka Modrić vratio u Dinamo, sigurno bi bilo zahtjeva za učlanjenje sa svih krajeva svijeta i Dinamo bi zbog trenutnih zapreka bio u problemu. Ja mogu razumjeti da kod nas još vlada neki starinski mindset, ali da, velike su šanse da se tamo neki Japanac, Korejac što već, koji religiozno prati Luku učlani u Dinamo jer je on došao tu. Uspjeli smo se na terenu i transferima etabilirati kao ozbiljan europski klub što je daleko najteža stvar, red je da to učinimo i u drugim, manje nogometnim dijelovima. Nije najbolji primjer ali usporedite samo koliko su komercijalni prihodi porasli svim klubovima u Serie A kada je Cristiano prešao u Juventus.

Znam lika koji religiozno prati Derby County jer mu je kao klincu bio fora onaj ovan na njihovom logu, a s njima ima manje veze od Derby banane. Život ponekad piše čudne priče o nogometnoj ljubavi i tko zna koliko osoba u 3:00 ujutro gleda Dinamov stream sa 15 pop-upova i arapskim komentatorom.
  • Mladi Starac
    270
    Tako treba, jednog dana tri generacije dinamovaca na tribini :strong:Nemrem igra Dinamo

joj to bi bilo... uf... ponos i sreća.
  • vlatkomarkovic
    520

"Rekao bi im da spamaju mail kluba? Čak i ako bi funkcioniralo, kaj onda? 1000 Indijaca zahtjeva očitovanje Zajeca? I?"

Pa ovo je mogući primjer, da. Mislim znam da ovo zvuči pretjerivanje, ali stvarno uzmite u obzir da je taj scenarij itekako moguć, u Americi i zapadnoj Europi se to događa, gdje se kupuju botovi.

Ja ne vidim nikakav problem kako postoji "Chelsea Croatia", "Arsenal Hrvatska", "Klub navijača Real Madrida Hrvatska".... Napravimo takve klubove na ciljanim mjestima. Mislim sada ove rasprave kako ne vide ljudi problem s Azijom, a kaj mislite koliko to ljudi stvarno prati Dinamo u Aziji, možda šira obitelj Miure, Kaneka i Ogiware.... Kažem nemam ništa protiv širenja, ali mora postojati kontrola i registar u tim zemljama. Kažu mi ljudi tu da ponekad histeriziram i odmah u najgori scenarij, ali stvarno otvaraju se na ovaj način mnoge opasnosti. I onda šta, kada se vidi zlouporaba toga onda će se to ukinuti to i onda naši ljudi inozemstva će izgubiti prava. Nek se napravi "Plavi Prijatelji Canada", "Plavi Prijatelji Njemačka (možemo pojedinačno i savezne države: Bavarska, Hessen, Baden-Wurttemberg...), "Plavi Prijatelji Australija".... Ovo je argumentirana kritika i nudim alternativno riješenje koje pokriva sve zahtjeve.
  • Chempers
    502

Vidiš meni je nešto drugo puno gore. Ova rasprava sama po sebi i nema previše smisla jer je očito da je ova odluka namijenjena ljudima koje si ovdje spomenuo, dakle našim "strancima" , međutim tu se uvijek javlja čopor ljudi koji jedva čeka otvoriti vrijeđaonu čim se napiše nešto s čim se ne slažu (ne mislim na tebe ovdje).

Dvoje ljudi je postavilo tezu i pretjeralo s nekim konstrukcijama al nakon toga imamo 7 stranica vrijeđanja i svakakvih sranja na temelju tih par postova. Jer sve na forumu mora biti kako čopor želi, ako je nešto ili netko popularan za kritizirati onda može, ako ne daj Bože netko odstupa od javnog mnijenja taj automatski mora biti na streljani. Meni je presmijesno koliko ljude boli kad netko napiše jedan jebeni post na forumu s kojim se ne slažu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.