• Jurki
    16.2k
    Koga briga za bilokakvo domacinstvo finala. Stadion treba biti prilagođen Dinamu i da ak je na stadionu 20 tisuca ljudi protiv npr Istre da izgleda lijepo, a ne poluprazno i pusto.

Jebes jedno finale konf lige u 10-15 godina. Koga briga za to.. isto tak zar treba spucati prek 200 milja eura u stadion jer bumo mozda s nekim organizirali Euro? Glupost.
    30-35 tisuca mjesta idealan stadion za Dinamove potrebe.
  • Nolifer
    9.9k
    Ja gledam na to da Dinamo kao klub raste i da bude se tražila karta više. I možda veća zarada i promocija kluba, ako budu finala. Ak je to glupost, okej ne treba nam to... Za Dinamove potrebe idealno 35-42k. Al dobro, neki kažu manje, neki više i sve je to okej.
  • db-izbjeglica
    16.8k
    Koga briga za bilokakvo domacinstvo finala. Stadion treba biti prilagođen Dinamu i da ak je na stadionu 20 tisuca ljudi protiv npr Istre da izgleda lijepo, a ne poluprazno i pusto.Jurki

pa nek onda dinamo gradi stadion!

dinamo nije investitor!

stadion će biti 50% gradski i 50% državni, a vlasnici valjda imaju pravo gledati svoj interes.
    ako je gradu i državi u interesu da budu domaćini finala europskih natjecanja onda ga trebaju napraviti takvim, ako nije - nikom ništa!
  • Papastrumf
    14.8k
    Za Dinamove potrebe idealno 35-42kNolifer

Mislim da je za dinamove potrebe idealno 25-67.000.
  • jedan u nizu
    12.2k
    Koga briga za bilokakvo domacinstvo finala. Stadion treba biti prilagođen Dinamu i da ak je na stadionu 20 tisuca ljudi protiv npr Istre da izgleda lijepo, a ne poluprazno i pusto.Jurki

Vecina nas se ovdje slaze s tim da taj stadion treba biti nesto posebno, jer nije samo dinamov, nego gradski a vjerovatno i nacionalni stadion.
    Da ne smije biti samo copy/paste nekog rijesenje koja sva izgledaju jako slicno, vec da mora biti unikatan na neki nacin i reprezentativan. Da predstavlja ne samo dinamo, vec i Zagreb i Hrvatsku.

To nam medunarodni natjecaj i pokazuje, da se cilja da bude nesto prepoznatljivo i sto ce podici vizuru glavnog grada.

Samim time vjerujem da zelimo da te slike idu i izvan nase zemlje, a gdje ces bolje nego sa dinamovim nastupima u Europi, ali i koncertima i natjecanjima koje ne moraju nuzno imati veze sa dinamom.

Ja bi iskreno volio da se tu odrzi finale KL, ako je moguce, cak i EL, jer to ipak pokazuje nesto svijetu.

Isto kako se hvalimo kada Snjezna Kraljica salje lijepu sliku van i kada nemamo nasih skijasa.
    Isto kada se odrzava WRC pa nam je super gledanost od parsto milijuna, a nemamo svoje natjecatelje.
    Zasto onda nebi imali nogometnu utakmicu na stadionu, cak i ako ne igra dinamo?
  • Nolifer
    9.9k
    Mislim da je za dinamove potrebe idealno 25-67.000.Papastrumf

A da budemo konkurencija Old Traffordu? Rade novi stadion od 100k? :chin:
  • jedan u nizu
    12.2k
    Ma sagradimo dva stadiona. Identicna izgledom, ali ne i velicinom.

Jedan za HNL kapaciteta 15k, drugi za derbije, europu i repku kapaciteta 50k.

Uvijek ce izgledati puno, ljudi na tvu nece primjetiti razliku
  • Jurki
    16.2k

Kuzim kaj hocete obojica reci, al da sagledamo realno i racionalno nema potrebe da se gradi stadion od 40 tisuca mjesta.
    Ak sam dobro upratil, i bil bu oko 35 tisuca.
    Glup clanak u kojem se posere nekaj kaj je jako skupo i jos k tome se prikaze kao jako manjkavo.
  • DrawTube
    6.4k
    Po čemu će točno Dinamo rasti ako na njegovom stadionu u finalu habibi lige orgija 25 000 grka ili turaka?

Samo nam još to treba, da nam oko stadiona zapisaju drveće, unište klupice i izgrafitiraju.
  • SAS1987
    16.5k
    Ma sagradimo dva stadiona. Identicna izgledom, ali ne i velicinom.jedan u nizu

images?q=tbn:ANd9GcTgD_GUsezxbBkWXoALEBJ-4Ags-pHCkMavdw&s
  • Dr Hofmann
    2.4k
    Malo Hitrec uredimo za HNL, četiri tribine i bombon...I onda napravimo glavni stadion za preseravanja i spektakle
  • NKDZ86
    3.1k
    maksimirska la bombonera
  • Thor
    25
    Neka se ljuti tko hoce ali moje osobno misljenje je da ovako kako sada izgleda situacija sa novim stadionom na maksimiru je losa za nas klub i mislim da je politika odradila svoje i da su to samo pusta nadanja dinamovih navijaca.
    Koliko got bi ja bio prvi da se sagradi novi stadion na maksimiru i to volio i da se ovo sadasnje gradjevinsko (koliko got sam emotivno vezan za njega gdje sam proveo kad se zbroje sva vrijemena utakmica odgledanih valjda pol zivota ili bar moje ukupno cijelo skolsko obrazovanje od 1 razreda os do diplome) ruglo ukloni, toliko me jednakom snagom smeta i boli cinjenica da to nece biti dinamov stadion. Daj boze da sam u krivu i daj boze da pricam gluposti ali tvrdim da politika,drzava nece dozvoliti da se "gradi dinamov stadion" . Znam,ne gradi drzava i grad dinamu stadion i takav je narativ i u javnosti a to je zapravo i istina. A upravo zato sto je istina je to da ce se na maksimiru izgraditi na kraju zasigurno u konacnici ( drugo su sada samo price za siroke mase) tzv.univerzalni opce koristan stadion za kojeg ce u njegovu primjenu biti nebitno tko je u koristenju. Dal je to dinamo ili netko treci. Tj.stadion ce biti gradjen kao zgrada za zakup poslovnog prostora u kojeg se usele zakupoprimci na nacin da unesu svoje stvari eventualno neke sitne preinake i kad je zakup gotov dodje drugi. Primjer San Sira tj Giuseppe Meazza, ni Inter ni Milan tamo nemaju svoje prostorije. Adrese sjedista su im na drugim mjestima a i klubske prostorije. Milan je sad novo izgradio svoj Casa Milan gdje je i soba sa trofejima,itd. Inter ima namjeru graditi svoj stadion... Mislim da ce maksimirski stadion na kraju tako biti izgradjen ko San Siro i da nece biti nista ni od navijacke posebne sjeverne tribine dinamovog plavog salona itd,itd. Mozda jedino ce se ovi pomocni tereni i neka infrastruktura kampa mozda zvati dinamova al i to je upitno. Ponavljam to je neki moj predosjecaj. Jer sve dok politika kolo vodi i placa i diktira uvijete to je izglednije da ce tako i biti a sada ovi bomboni koji se bacaju je igra za javnost a izbori se blize. Dok se uopce i bude krenulo graditi proci ce vjerojatno jos dva izborna cilkusa a tko ce jos kaj obecat,uvjetovati odlucivati u medjuvremenu to bude tek za vidjeti. Jedino sto je izgledno i bojazan je da kada se i ako izgradi kranjceviceva i srusi maksimirski stadion da se dinamo nece vratiti na svoje sveto mjesto na nacin kako je to danas tj da je to njegov dom. Znam zvuci pesimisticno ne afirmirajuce itd.ali velim to je moja procjena na temelju svega recenog,predstavljenog i prikazanog. Svi ti sadasnji spinovi oko toga i ti neki sporazumi o razumijevanju ili kako se got zovu nece znaciti nista kada stvari krenu u ozbiljnu realizaciju. A i to je pitanje ako i kada. Da, razumijem i prihvacam da Zagreb treba novi stadion pa kako got jer ovaj je neprihvatljiv i to je ok naravno i treba ga izgraditi ali nece taj biti dinamov dom,nazalost. A volio bih da dinamo ima svoj stadion, svoj dom. :heart: Sorry:confused:
  • Thor
    25
    I da...i jos jedna bitna stvar je to kako ce se tretirati drzavna i gradska ulaganja u ubnovu stadiona poljud i izgradnja nekog novog stadiona u splitu i kako ce tamo biti uvijeti definirani. Vjerojatno ce se se raditi neka uravnilovka. Htjeti ce izjednaciti uvjete i nama i njima "da nema privilegiranih" :roll: pa ovisno o tome ce se htjeti odrediti i njima i nama neki isti ili slicni uvijeti. :zip:
  • Bosskovitz
    15.4k
    ako je gradu i državi u interesu da budu domaćini finala europskih natjecanja onda ga trebaju napraviti takvimdb-izbjeglica

Nije i neće. Čeferin je vjerojatno bacio bubu u uho za finale Konferencijske lige, ali finale LP i tako je nedostižno, a graditi veći i skuplji stadion samo zato da bi jednom u povijesti na njemu možda bila odigrana tekma Atalanta - Leverkusen, Sevilla - Roma ili Eintracht - Rangers bila bi najveća glupost ikad.

toliko me jednakom snagom smeta i boli cinjenica da to nece biti dinamov stadion. Daj boze da sam u krivu i daj boze da pricam gluposti ali tvrdim da politika,drzava nece dozvoliti da se "gradi dinamov stadion"Thor

Taj stadion će biti puno više Dinamov i puno više prilagođen Dinamovim potrebama nego sadašnji Maksimir i tu svaka priča prestaje. Ne, on neće biti formalno Dinamovo vlasništvo. Nije ni ovaj danas.

Mislim da ce maksimirski stadion na kraju tako biti izgradjen ko San Siro i da nece biti nista ni od navijacke posebne sjeverne tribine dinamovog plavog salona itd,itd.Thor

S obzirom da ama baš sve što je javno poznato o stadionu govori upravo suprotno, na čemu temeljiš tu misao?
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.