• mali M
    7k
    meni je bit sd slovenskog prvoligasa razina istre/varazdina, nikakva referenca za vodit dinamoNB86

mislim da kvalitetan SD nebi smio imati problem sa razinom kluba u kojem radi. Ili imaš za to žicu ili nemaš. To mi je usporedba kao da kažeš da vrhunski manager prodaje neće uspjeti u Samsungu jer je prije radio odličan posao samo u HG Spotu. Ako zna šta radi znat će gdje god dođe. Naravno da je razina odgovornosti i pritiska veća, ali ne garantira nam niš ni da se neki "uhljeb" koji je recimo kao Šokota kod nas, pao na radno mjesto u Benfici dođe kod nas od tamo i mi ga automatski proglasimo odličnim. Načelno kužim što želiš reć, ali samo želim reć da je talent talent. ako je profić koji zna hendlati sportska pitanja, ima viziju i know/how samo je do sada morao ići normalnim postepenim koracima, taj će isplitvati gdje god da dođe..

Užasno podcijenjeno u korporativnom načinu razmišljanja.Bosskovitz

ma to je katastrofa u korporacijama, ali mislim da se mijenja lagano i ta perspektiva
  • NB86
    16.1k

Ne bih se slozio jer je kontekst i zadace puno drugaciji, pitanje je jel on ima uopce skautsku i data sluzbu tamo, to je realno prva stvar koju u klubu treba uspostavit novi sportski, dovodi slobodne igrace i igrace po nizim hrvatskim ligama dok ce u dinamu potpuno druga razina igraca i nacin dovođenja bit a on takvo trziste uopce ne poznaje, itd. Itd., to da ima zicu je prvi preduvjet naravno al ako njemu treba godina dana da pohvata konce i prilagodi se dinamu (tzv učenje na dinamu) to je za nas uzasan izbor, nikad veci pritisak, nikad veca ocekivanja, jednostavno nemamo vremena ni kredita za takvo sto jer to je onda opet ozbiljno stavljanje na kocku naslov i sljedece sezone sto ugrozava klub.
  • NKDZ86
    3.1k
    ne znam da li će stranac biti dobar glavni kreator sportske politike kluba...samo da ne postanemo fc dynamo...
  • mali M
    7k
    ma slažem se, kod nas je baš specifična situacija koju bi ja opisao ovako: nismo dovoljno mali da bi se na nama učili, a nismo ni dovoljno veliki da bi privukli neke već dobre i formirane SD-ove. Ma zapravo takvi smo i sa igračima. Ako sami ne stvorimo top klasu, sami je ne možemo priuštiti, a već nam je svima zlo od "miš bijeli sreću dijeli" načina poslovanja sa igračima i sportskom politikom općenito..
  • NB86
    16.1k

Koja je alternativa strancu, ne postiji jedan jedini domaci sportski da ima reference za dinamo, EVENTUALNO mance, al ni on nije kapitalac i ima trenutno posao, tak da meni trenutno jedino strani sd dolazi u obzir
  • Praskaton
    4k
    ne znam da li će stranac biti dobar glavni kreator sportske politike kluba...samo da ne postanemo fc dynamo...NKDZ86

Nažalost nema previše izbora.Volio bih nekoga mlađeg,dinamovca koji poznaje ligu i tržiste pa da se uči poslu sa budućim SD.
    Ako je to izvedivo uopće.

Kao što su već neki naveli,SD mora iza sebe imat rad u većim klubovima i sustavima ne možemo se tu kockat kao sa Marićem.
  • Olmic
    4.2k
    Od domacih opcija pretpostavljam Mance ili Bjelanovic
  • Crni86
    8.7k
    BjelanovicOlmic

Pitanje je koliko bjelanovic radi dobar posao a koliko toga mu zapravo spustaju spanjolci. I iskreno kakav je bio gad prema nama u mnogim izjavama se toplo nadam da on nije u konkurenciji
  • Dzgšb
    1.4k
    Ne daj Bože da Bjelanović dođe,samo se sjetite priopćenja na osnovu ničega protiv Dinama , i šutnje poslije tovara kad su ih sudci masakrirali. Bjelanović je isto kao kad bi doveli Marina Brbića za predsjednika.
  • Schpatz
    726
    Al mora se dodati da je Stuttgart unatoc 6 mestu 2011/2012 v sezone 2012/2013 moral skratiti budzet za jedno 20 miljuna ako ne i vise zato kaj su bili v teske situacije financijski posto su prethodniki Bobica dosta sranja napravili. Po mene je v Stuttgartu i Frankfurtu napravil dober posel. U Herthu je dosel de su ga neki od prvuga dana busili iznutra. To nije nikak funkcionerale. A i vidi se de je Hertha sad. V jake lose pozicije.Facke

Hm... Za ovo ti bas nisam siguran. Prije Bobica je njihov sportski direktor (2006.-2010.) bio Horst Heldt. Pod njim je Stuttgart u sezoni 2006 / 2007 osvojio Bundesligu. Sezonu 2007 / 2008 zavrsio na 6.mjestu . Pa onda 2008 / 2009 na 3. mjestu i onda zadnju sezonu pod njih 2009 / 2010 opet na 6.mjestu . On je imao ugovor s VFB-om sve do 2013. godine, ali je odlucio otic u Schalke kod Magatha tada. I tu se podignula dosta visoka prasina oko toga, jer je Heldt izjavio da se u Stuttgartu ne osjeca cijenjeno i da se njegov rad dovoljno ne cijeni. Stuttgart ga nije htio pustit, zahtjevao je odstetu od preko milijun eura, Schalke to nije htio platit, ali kako je to tocno sve zavrsilo, ne znam vise. Uglavnom, Heldt je u to vrijeme bio dosta povezan s odlaskom iz Stuttgarta jer nije bio sretan u VFB-u. I otisao je kod Magatha koji ga je jos htio dovest u Wolfsburg. Isto tak jedan od razloga njegove zelje za odlaskom iz Stuttgarta je nedostatak ambicije vodecih ljudi kluba koji nisu htjeli vise novaca investirat u pojacanja i dostojno zamijenit tadasnje nosioce igra Stuttgarta: Lehmanna, Osproia, Hleba, Hilberta und Hitzelspergera, nego su htjeli dovest mlade i jeftine igrace. I jos k tome mu je Schalke ponudio duplo vecu placu nego sto je imao u Stuttgartu. I onda kada je dosao Bobic je krenulo prema dolje sa Stuttgartom jer je jedno vrijeme Stuttgart bio posljednja momcad ljestvice dok je on bio sportski direktor. I koliko je meni poznato, Bobic je doveo Stuttgart u ogromne probleme i na kraju su cak ispali iz lige u sezoni 2015. / 2016. Doduse, Bobic vise nije bio sportski direktor, ali je bilo dosta utjecaja Bobica u tome, jer se cijelo vrijeme Stuttgart borio za opstanak.

Kaj se ovog tice, mogu ti rec samo sto je bilo izmedu Bobica i Stuttgartovih Ultrasa. Za Herthu ne znam. Dosta se njemu zamjeralo to sto je Stuttgart pod Bobicem od momcadi za Europu i redovitog nastupanja u Europi ( Liga prvaka i Kup UEFA tada) dosao da se s Bobicevim igracima bori za opstanak. Posebice tu drugu sezonu, gdje se Bobicu zamjeralo dovodenje igraca koji nisu dovoljno dobri i koji su srozali klub do borbe za ostanak. I navijaci, koji su ga kao igraca dosta cijenili, su zazivali njegov odlasak i izbacivanje iz kluba. I navijaci su ga dosta i puno krivili za uzasno stanje kluba u to vrijeme. Dobio je otkaz uz objasnjenje da Uprava ne vidi buducnost niti dobru perspektivu s Bobicem kao SD-om kluba.
    Posebno je kritika navijaca dostigla novu razinu. Prije utakmice protiv Hoffenheima Ultrasi VfB-a „Commando Cannstatt“ objavila je pismo pod naslovom „Slobodni pad - Dosta nam je“ i identificirala Bobica kao jednog od glavnog krivca za nevolje. Ultrasi su napravili ogroman pritisak na predsjednika da otpusti Bobica. I prebacivali su mu njegovu nesposobnost. Jako puno mijenjanja trenera u to vrijeme, od Labbadie preko Schneidera i Stevensa, koji je na kraju uspio spasit Stuttgart od ispadanja ali na kraju sezone otisao iz "osobnih razloga". Vec u predsezoni je bio Bobic na meti Ultrasa i bio je, bez obzira na popularnost medu navijacima dok je bio igrac, neprijatelj broj 1 medu navijacima.

To je to sto ja znam u to vrijeme o prici na relaciji Stuttgart-Bobic. Ne znamo je li Bobic kandidat ili nije, ali ovo sto znam kak je to izgledalo prije 10tak godinau Stuttgartu i ne vjerujem da je bilo puno bolje u Herthi, bez obzira sto je preuzeo Herthu u puno ozbiljnijoj situaciji nego Stuttgart, ne bi htio da postane SD Dinama. Nekak mi ne ulijeva povjerenje da bi mogao napravit ozbiljan posao u Dinamu i donio nama ono sto nama treba. Ali bumo vidjeli za koga ce se Dinamo odlucit.
  • Facke
    5.4k

Pa Horst Heldt ti je bil najveci krivac lose financijske situaciju u klubu. Ogromne novce je potrosil na igrace poput Cipriana Maricu , Pogrebnjaka, Gebharta, Bouhlarouza teri nisu funkcionerali. S pocetka je profitiral od rada predhodnika Jochena Schneidera teri mu je onda propustil sportsku politiku. I onda je dosel Bobic i tu su vec bili ogromni financijski problemi.
  • Schpatz
    726

Mozemo sad otic u zesci off-topic, jer je tema SD Dinama, a ne proslost Bobica ili u ovom slucaju Stuttgarta. Cinjenica je da dok je Heldt bio SD da je Stuttgart redovito bio u Europi i osvojio taj naslov, dok je za vrijeme Bobica jednom zavrsio na 6.mjestu, a ostalo se grcevito borio za ostanak.

Mozemo sad secirat sve koliko je Heldt potrosio na igrace, a koliko je Bobic potrosio. Heldt je u sezoni 2006 / 2007 imao bilancu od -6 milijuna eura, 2007 / 2008 bilancu od -7 milijuna, to je zasad -13 milijuna eura. U sezoni 2008 / 2009 bilanca + 3,50 milijuna eura i to je zasad ukupno -9,50 milijuna eura i sezona 2009 / 2010 bilanca + 12,85 milijuna eura, sto bi bio ukupno plus od 3,35 milijuna eura. Dakle, Held je bio u zelenom. Plus sto je Stuttgart u to vrijeme bio 2. sudionik LP i sudionik EL-a.

Dakle, financijski problemi radi Heldta ti ne stoje.

Necu tvrdi da je Heldt bio sjajan SD, ali je bio bolji od Bobica jer cinjenica je da se je Stuttgart pod Bobicem srozao do borbe za ostanak.

Held je za to vrijeme bio u Schalkeu. Schalke pod njim prva sezona tek 14. Sezona 2011 / 2012 vec bio 3., sezona 2013 / 2014 opet 3. i sezona 2015 / 2016 zavrsili na 5.mjestu...

Mislim, mozemo mi sad pricat, ali uzorak je jasan kao dan. Gdje je bio Stuttgart pod Heldtom i gdje je na kraju zavrsio pod Bobicem i usporedi onda situaciju Schalke i Stuttgarta kada je Heldt bio u S04 i Bobic u Stuttgartu.
  • dinamo vitez
    577
    Super je Mikić, taman da dovede još Japanaca od 500k. Neka, hvala. Dosta je dovodjenja ljudi u klub jer su 'veliki Dinamovci'. Nek dodje u omladinsku školu pa tamo radi za 3-4 tisuće eura kao i deseci drugih ako je 'veliki Dinamovac'. Kad se tu pokaže onda nek ide na veću funkciju.
  • Facke
    5.4k

Al momcad koja je osvojila naslov 2006/2007 je slozena od Jochena Schneidera ne od Heldta. Tu je on tek pocel stim u Stuttgartu. Heldt je same v jedne sezone potrosil 20 miljuna bez uracunatih placi i ugovora. A ugovore je daval astronomske. Velim ti Bobic je dosel kad je vec sve bile u kurcu da moram tak reci. El tulke kulike je Stuttgart trosil nisu mogli zaraditi. Igraci poptu Gledsona, Marica, Pogrebnjaka, Ewerthona, Simaka, Basturka, Gebharta. Si su oni pod njim dosli, si su imeli uzasne velike ugovore i kad je Bobic stigel je odma moral stediti i drasticne rezati budzet. Al dobre dost velik offtopic mogli bi prebaciti na drugu temu.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.