• IvanS
    265
    ↪mali M Fredi Bobić je tvorac onog Eintrachta pod Nikom Kovačem.Izet Hajrović

Da li to znači da je Marko Marić tvorac Dinama pod Sergejom Jakirovićem?
  • Ivdzo11
    5.8k
    U Dinamu trenutačno razgovaraju s potencijalnim kandidatima, ima ih sedam, od kojih je šest stranaca i jedno domaće ime.

Čelnici Dinama žele da novi sportski direktor ne bude čovjek koji će se samo baviti dolascima i odlascima igrača, već da bude glavni kreator sportske politike kluba
  • Laugreano
    3.7k
    A jbt koja usporedba.
  • Droljo
    13.2k
    Jel nije bobić bio neki direktor u rijeci svojedobno? Znam da je igrao tamo pred kraj al nekak mi zvoni da je i nešto drugo radio kasnije.
  • Nogo
    5.8k
    Od Marića i Palikuće mislim da ne može gore biti nitko koji dođe
  • IvanS
    265
    A jbt koja usporedba.Laugreano

Pa nema veze jel usporedba ovakva ili onakva, nego je kontekst takav da se za uspjeh kluba zasluge pripisuju Bobiću, a kada se ispadalo iz lige (ili su rezultati bili loši) onda taj isti nije kriv.

Imam osjećaj da se stalno misli da sportski direktor (stranac, poznat, tko god) jamči naslove i sl.
    Primjer iz Osijeka (Boto) pokazuje da dobar sportski direktor može napraviti itekakvo sr...e.
    Uostalom i Hajduk ih je promijenio zadnjih godina koliko ono? Ni sami ne znaju.

A sjetimo se kada je Boto dolazio u Osijek. Naslovi su bili da će pokoriti ligu, podići klub na višu razinu bla bla.

Iskreno se nadam da će sljedeći SD tko god bude, raditi stvarno u interesu Dinama i umjesto natrpavanja svlačionice voditi brigu i o klimi unutar ekipe, te dovoditi igrače za ciljane pozicije.
  • Laugreano
    3.7k
    Pa ni ja ne smatram da treba bit stranac. Cak bi rađe da je Boromisa recimo nego neki koje se spominje. Pa i rađe od tog Bobica.
  • NB86
    16.1k
    Boromisa je novi marko maric, ni blizu reference za takav posao i ucenje na dinamu u nemogucim uvjetima (nikad veci pritisak, nikad tezi posao), sanse da u takvim uvjetima ispliva su valjda ispod 30%, to bi bio novi pucanj u nogu od strane kluba
  • Zg123
    1.4k
    ne mozes bas reci da je novi Maric. Prvo je radio kao skaut pa je zatim postao SD, znaci ipak kad bi dosao bi imao nekog iskustva za razliku od Marica koji je bio pomocni trener u Dinamu, Kini i Arabiji bez ikakvih referenci za sd-a.
  • NB86
    16.1k

Marko maric je bio sef akademije dinama i skaut, boromisa je sd slovenskog prvoligasa i to kratak period, ja bi cak rekao da maric na papiru ima jaci CV, nijedan ni drugi nisu za sportskog direktora dinama, eventualno desna ruka sportskom i da se uce poslu
  • Zg123
    1.4k
    kako kratak period evo sad trecu godinu je SD. Maric je bio sef skole pola godine i neka kao Simiceva desna ruka, Boromisin cv je nebo i zemlja u usporedbi s Maricem sto ne znaci da je on idealan kandidat za novog sd-a
  • NB86
    16.1k
    kako kratak period evo sad trecu godinu je SDZg123

Mislio sam da je krace isprika, u svakom slucaju meni je bit sd slovenskog prvoligasa razina istre/varazdina, nikakva referenca za vodit dinamo
  • austrijanac
    5.9k
    Više me zanima koje je to jedno domaće ime, nego ovih 6 stranaca.
  • Noel
    9.1k

Boromisa 1/1.
  • Bosskovitz
    15.4k
    Moje skromno mišljenje je da treba biti osoba s iskustvom rada u većim i profesionalnijim klubovima kako bi to znanje mogla primijeniti ovdje. Ne nužno kao sportski direktor (tu se može dokazati u manjem klubu), ali mora imati iskustvo rada u velikom sustavu. Recimo s trenerske strane su to kod nas bili Vaha i sada Cannavaro.

Druga stvar je ambicija, odnosno da zaista želi ovdje prionuti poslu, posvetiti se i napraviti nesto veliko i dugotrajno, a ne odraditi ugovor i otići za tri godine. Uvjete za to imamo - jednu od najboljih akademija, talentirani bazen u Hrvatskoj i okolici te solidne financije koje će uz dobar rad SD-a biti i bolje. Ja kad zapošljavam, jedna od ključnih stvari mi je upravo prepoznavanje te želje da se radi i napreduje, strast prema onome što radiš. Užasno podcijenjeno u korporativnom načinu razmišljanja.

I treća stvar je razumijevanje kluba. Dinamo raste kroz igranje LP i prodaju vrhunskih igrača koje razvijamo i to je ono što sportski direktor mora osigurati: kombinaciju sportskog uspjeha i prepoznavanja talenata te razvoja mladih igrača. Po svemu sudeći, pred klubom su vrlo uspješne godine, selidba na uvijek prepunu Kranjču pa onda i na novi Maksimir, velika ulaganja u kamp i akademiju; dobar sportski direktor tu mora prepoznati priliku da ostavi trajni, povijesni trag.

Naravno, sve ovo gore je opis idealnog kandidata. Teško je da se to može dogoditi, ali volio bih da izabrano rješenje bude najbliže tome.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.