• vjeko1701
    12.9k
    Dobra opcija ako je istina.
  • Kujtim Shalla
    4.3k
    @vjeko1701buraz samo moja predpostavka, da smo na čisto. Nikakva insajderska. Izašlo je da je sa njemačkog govornog područja, spominje se Neppe ,ali onako realno ,može biti headscout bukvalno gdje god poželi. Barem moje mišljenje. Od svih navedenih , nekako mi Bobić najrealniji. Naše gore list, ime reference sd iz liga petice , dobar posao je odradio. Novaca mu ne treba da se predstava sa zahtjevima , a i naša uprava će se poštedio sranja koje bi nastalo da se dovede još uvijek neiskusni po mnogima Boromisa , Mance nas je dva puta odbio mislim da nije u kombinacijama bar sam to načuo al ima istine . Tako da mi je Bobić taj najrealniji
  • Izet Hajrović
    4.5k
    Fredi Bobić bi ujedinio (valjda) suprotstavljene strane. Domaći i stranac u jednom.
  • Maximo
    732

Veliš a znanje najmanje bitno u svem :D...mislim da bi trebo bit Edin Mujčin
  • mali M
    7k
    ljudi, oprostite mi na mojem nepoznavanju, ali jednostavno nisam pratio sd-ove jer me zapravo to nije zanimalo. Koje su reference Bobića? Jel zbilja radio neki dobar posao do sada ili? Ja sam generacija koja ga se sjeća sa nogometnih terena, nisam ga dalje pratio u što se usmjerio
  • ZGBhoy
    1.8k
    Jel zbilja radio neki dobar posao do sada ili?mali M

U Stuttgartu bio Sportski Direktor, pa kasnije usao u upravu u Herthi isto bio u Upravi medutim vise lose nego dobro.

Jedino u Frankfurtu neku uspjeh kad su uzeli Kup protiv Bayerna

Neznam bas dal je to, to kaj mi trazimo
  • Izet Hajrović
    4.5k
    Fredi Bobić je tvorac onog Eintrachta pod Nikom Kovačem.
  • Noel
    9.1k
    Fredi Bobić je velikane Stutgart i Hertu odveo u drugu ligu kao sportski direktor ili sam ja zabrijao?
  • Laugreano
    3.7k
    Za stutgart neznam, ali Hertha je bila toliko u banani da ih nebi spasilo ni 10 najboljih sportskih direktora. Tako da tu nema nikakve njegove krivice. Za Frankfurtov uspon je on najzasluzniji. Odmah u prvoj sezoni doveo je Hallera, Rebica, Jovica, Gelson Fernandesa, Daici Kamadu.
  • ZGBhoy
    1.8k
    Fredi Bobić je tvorac onog Eintrachta pod Nikom KovačemIzet Hajrović

On je bio u Upravi zaduzen za Sportski Sektor, tvorac je bio Ben Manga koji je sad Sportski Direktor Schalkea.

Stuttgart nije pod njim ispao u drugu ligu direktno al je on srozao postepeno Klub.

U Herthi je dobio otkaz jel je Novinaru prijetio batinama a sportski su bili losi iako je Investor ulozio 500 Milijuna u Klub
  • Schpatz
    726

Bobic je dosao u Stuttgart u srpnju 2010. godine.
    Stuttgart je u sezoni 2010 / 2011 te 2012/ 2013 zavrsio na 12. mjestu u Bundesligi, a sezonu 2011 / 2012 na 6.mjestu da bi onda 2013. Bobic dobio otkaz.
    Ali da, Bobic je dobio u travnju 2013. otkaz jer je Stuttgart bio u teskoj borbi za ostanak i uspio se na kraju izvuc te je zavrsio sezonu 2013 / 2014 na 15. mjestu.

Jedino je vece uspjehe imao u Eintrachtu, kada je pod Kovacem Eintracht osvojio kup i doveo, nakon sto je Kovac otisao u Bayern, Adi Hüttera koji je vodio Eintracht onda do polufinala EL 2019.

I u sezoni 2021/2022 preuzeo Herthu. Ajde tu mozemo rec da je Hertha vec bila u problemima, jer je u sezoni 2020/2021 zavrsila na 14.mjestu sa samo 2 boda vise od 16. Kölna i za dlaku izbjegla utakmicu za opstanak u Bundesligi.
    Ali pod Bobicem nije bilo nista bolje jer je tu sezonu 2021 / 2022 Hertha zavrsila 16. sa istim brojem bodova kao 15. Stuttgart ali se izvukla u onoj utakmici koju Nijemci igra za opstanak ili ulazak u Bundesligi (ovisno s kojeg stajalista se gleda -> 3. u 2. Bundesliigi protiv 16. u 1. Bundesligi).

Ali onda u sezoni 2022 / 2023 Hertha jos vise potonula i Bobic dobio otkaz nakon poraza od Union Berlina u sijecnju. A Hertha na kraju sezone uvjerljivo ispala iz Bundeslige.

Ima tu jos prica jer su Bobic i Hertha zavrsili na sudu, jer je Hertha dala momentalni otkaz Bobicu jer je Bobic prijetio jednom novinaru nasiljem. Bobic je tuzio onda Herthu protiv toga. I sud u Berlinu odlucio u korist Bobica u veljaci 2024 i Hertha mu mora isplatit sve place do tada koje nije dobio i otpremininu za otkaz.

Dok je na samom pocetku svoje karijere bio i sportski direktor bugarskog prvoligasa Chernomorets Burgas gdje je taj klub u tu sezonu pod njim 2009 / 2010 zavrsio na 5. mjestu, gdje je onda on u srpnju 2010. otisao u vec spomenuti Stuttgart. Samo za info, Chernomorets je sljedecu sezonu onda zavrsio na 7. ili 8. mjestu (2010 / 2011) a sezonu 2011 / 2012 na 4. mjestu tak da...

Eto, kratki rezime karijere Bobica kao sportskog direktora.
  • Noel
    9.1k

Zahvaljujem! Nisam siguran da bi Fredi Bobić bio rješenje za Dinamo.. Treba vidjet kakvo je mišljenje o njemu navijača Herte odnosno Stutgartta.
  • Enco
    119

Sam da nije Palikuca i on je naše gore list

:rofl:
  • kariola86
    74
    Bobić je tada čak doveo Kangu u Herthu i baš si je zbog toga zeznuo odnos s navijačima jer je Kanga došao za puno love a nije pokazao ništa.
  • Facke
    5.4k

Al mora se dodati da je Stuttgart unatoc 6 mestu 2011/2012 v sezone 2012/2013 moral skratiti budzet za jedno 20 miljuna ako ne i vise zato kaj su bili v teske situacije financijski posto su prethodniki Bobica dosta sranja napravili. Po mene je v Stuttgartu i Frankfurtu napravil dober posel. U Herthu je dosel de su ga neki od prvuga dana busili iznutra. To nije nikak funkcionerale. A i vidi se de je Hertha sad. V jake lose pozicije.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.