• NB86
    16.1k

Tako sam i ja cuo, raic sudar je tamo jer je miškov poslusnik i to je to, zadnja osoba koju bi htio vidjet u nasem klubu, jedan sasa bjelanovic je za njega sportska direktorcina
  • Mihaljević
    11.9k
    Vlak ne bi prepoznao Chrisa Richardsa kojeg je Neppe dovukao kao klinca iz Dallasa, ni da mu upadne u flašu viskija.Mathiasovi Chageri

I taj Chris Richards što je odigrao 2 utakmice za Bayern otkriće i po tome treba biti SD za Dinamo? To mu je najveće otrkiće za Bayern, tip koji je pušten za džabe u Hoffenheim? Boromisa i Mance se uče na Dinamu, a ovaj Neppe koji u nijednom klubu nije bio SD, to nije učenje?

Naslov : "Novi SD treba biti kompaktanilan sa Fabiom Cannavarom" ja te pitam kakvom Cannavarom? Tip nije prvak sa Dinamom, kakva kompaktibilnost, adio signore, ciao bella, arrivederchi.

Ponovit ću još 100 puta jel Barcelona, Salzburg, Ajax i slični klubovi nama, kojima je razvijanje primarni zadatak, jel se oni oslanjaju na svoju akademiju, Španjolce, Nizozemce ili dovode strane šrotove?

Jedno je dovesti kvalitetnog stranca, a drugo je dovesti strani šrot, ovo je čisti šroteraj, kao i 90% stranaca koji su nam trenutno u klubu.
  • Socrates
    149
    Ne razumijem otkud podržavanje eventualnog zapošljavanja Neppea od strane nekih zonaša. Kakvu manu mora imati kad nakon Bayerna može jedino doći u HNL? Ove priče s prepoznavanjem talenata smo čitali i prilikom Hajdukovog dovođenja Vitalja. Njemu su plafon dovođenja Rusin i Mlakar, a pisalo se kako je prepoznao Hazarda.

Neppe je pandan Kopiću i sličnim klaunovima na klupi Dinama za koje su se mnogi navijači pitali gdje će naći posao nakon otkaza u Dinamu. U Neppeovom slučaju bi ti egzotični klubovi bili Dinamo.

Treba ponuditi Manceu sličnu plaću kakvu je imao Bjelica. Taj čovjek ti na jednom transferu godišnje isplati svoj ugovor, a znaš da si dobio domaćeg čovjeka koji će sigurno opet uspostaviti dominaciju Dinama na domaćem tržištu. Tek ako Mance odbije, treba se okrenuti tržištima poput Austrije, Poljske, Češke... gdje bi Dinamo mogao biti mamac najboljim sportskim direktorima. Neppe je ponavljanje greške zvane Cannavaro za kojeg smo nakon mjesec dana dobili odgovor zašto je radio samo u Kini.
  • Zg123
    1.3k
    Ne znam kako neko moze biti srot tko je godinama radio u sustavu i europskom gigantu kao sto je Bayern i jos ga se usporedjuje sa Zeljkom Kopicem?!
  • Jurki
    16.2k
    Kak sam ujutro napisal, mi bi svakome nasli feler i nama apsolutno nitko ne valja.
    Ako je covjek radio 7 godina u Bayernu, onda nekog vraga zna kak posloziti sportski sektor.
    Bayern ne zaposljava na mjesto tehnickog direktora teletabise.

Mi da dopeljamo Monchija.. pisalo bi se koji ce nam kurac ta Španjolska celava prevara koji je propal ko zeton nakon odlaska iz Španjolske i Engleske.
  • austrijanac
    5.9k

Welcome to blue hell.
    Doslovno.
  • Tongo Doumbia
    6k
    Meni osobno nije problem taj Neppe kao Neppe svojim imenom ili prezimenom, nego činjenica koju je netko jutros dobro potkrijepio i poentirao statistikom.

Dakle, imaš Bayern koji, ako to odluči, plaća i dovodi Upamecana iz Leipziga (jedan od 150 primjera) za lovu koju treba istresti za njega.Oni to jednostavno čine tko god bio na čelu bilo kojeg sektora, pa i sportskog. Sjetimo se da je njima kreator sportske politike bio i Braco fucking Salihamidžić. Tu bih povukao paralelu s nama i Belcarom, taj transfer smo završili bez da smo u klubu imali osobu koja je u životu odigrala termin, da se ne lažemo.

Bayern je jednostavno “religija” u Njemačkoj i mamac za takve igrače koje općenito dovode dugi niz godina, tako da se slažem da bi za nas bolje rješenje netko iz kvalitativno sličnih klubova u kvalitativno sličnim ili malo jačim ligama i tržištima koja su nam dostupna (kada se radi o igračima).

Po meni ta osoba mora imati viziju što uraditi s igračima iz akademije i kako ih sustavno ubaciti unutra (takvo što je i Marić obećavao), poznavati tržišta gdje su nam strani igrači koliko - toliko dostupni (igrači poput Soudanija ili KTC-a) ali i dovoljno involvirana da zna koketirati s domaćim i bliskim tržištima. Je li bivši tehnički direktor Bayerna taj, prosudite sami.
  • masacusec
    4.7k
    Ne razumijem otkud podržavanje eventualnog zapošljavanja Neppea od strane nekih zonaša. Kakvu manu mora imati kad nakon Bayerna može jedino doći u HNL?Socrates

Ovo je čisti seinfeldovski aforizam.
    Zakaj nužno mora biti škart ako nakon Bayerna dolazi ovdje??

Jedno je dovesti kvalitetnog stranca, a drugo je dovesti strani šrot, ovo je čisti šroteraj, kao i 90% stranaca koji su nam trenutno u klubu.Mihaljević

Slažem se da je većina stranih igrača u našem klubu totalni šrot, no pozicija sportskog direktora ipak zahtjeva superiorniju intelektualnu razinu...a diš bolje od Švabe?!
    Osjetljivi fudbaleri neka se ne uvrijede...........
  • GeneralNapoleon
    1.1k
    Problem sa SDom je sto je puno teze nac i procijenit dobrog SDa nego recimo igraca.

Kao prvo ima puno manje SDova. Najbolji primjer je nase domace trziste koje lici na saharu. Imas 5 meh likova i sada ti tu nesto napravi. Alternativa ti je da sam odgojis nekog sto opet moze zavrsit u totalnom debaklu (vidi Maric).

Uz to je jednostavno jako tesko procijenit hoce li netko bit dobar SD ili ne. Kod igraca je puno lakse procijenit ima li kvalitete koje trebas. Nama bi svaki igrac Bayerna bio mega upgrade ali bi li se SD Bayerna snasao u okolnostima kakve ima ovdje. Vrlo tesko za procijenit.
    Problem je sto svaki klub ima druge okolnosti u kojima mora radit.

Dodatno se vrte naravno klasicni argumenti ili nema dovoljno iskustva ili je na silaznoj putanji. Pa mi mozemo dovest ili nekog jos relativno neiskusnog koji do sada nije radio u vecim klubovima ali pokazuje potencijal ili mozemo dovest nekoga tko je radio u jacim klubovima ali mu karijera ide nizbrdo.

Sigurno nece nitko doc kod nas tko je napravio odlican posao u jacem klubu od nas jer ce vjerojatno imat bolje ponude.

Zato mene osobno nije briga za koju od tih opcija ce se ljudi u klubu odlucit. Takoder me nije briga hoce li to biti stranac ili domaci.

Po meni je kljucno da se postave kriteriji koji se ocekuju od tog SDa i procijeni ispunjuje li taj i taj kandidat te kriterije. Dosadasnji rad moze bit neki indikator ali realno ne mora apsolutno nista znacit.

Ti kriteriji bi trebali bit sljedeci:

1. Mora imat dobro oko za igrace jer kao klub za kojeg su transferi dobre cost-value relacije za zivot bitni je to mozda i najbitnija tocka

2. Mora bit covjek koji zna kvalitetno kadrovirat ekipe i planirat dugorocno

3. Mora bit dobar trgovac

4. Mora imat kvalitetan plan za dugorocnu sportsku politiku kluba. Pod tu tocku bih stavio viziju o tome kakav nogomet zeli da igramo, ideje za dizanje omladinske skole, izgradnju skautske mreze itd

5. Mora imat puno veza u nogometni svijet

I na kraju je bitno da njegova vizija bude u skladu sa vizijom Dinama kakvog zelimo.
    A to je po meni da se uvijek priotiziraju domaci igraci. Da se pokusa imat kostur domacih igraca kojima je Dinamo plafon te da se to dopunjava sa hrvatskim top talentima na kojima ce se zaradivat.
    Za to je bitno da se ima primat i na hrvatskom trzistu i kao omladinska skola u Hrvatskoj.
    Ukoliko nema domacih igraca koji ispunjavaju te kriterije da se dovode kvalitetni stranci.
    Kao domace bih brojao i strance tipa Olmo koji dolaze preko nase akadamije.

A sad tko od svih mogucih kandidata bi tome najbolje odgovarao nemam pojma i mislim da nitko od nas ne moze procijenit jer je vjerojatno i bitan razgovor sa tim ljudima da se vidi kako razmisljaju. Ovako bi barem ja pokusao nac prikladnog SDa.
  • prefontaine
    1.3k
    Ljudi, nama treba sportski direktor koji uz svoje pomoćnike, mreže poznanstva...može pronaći igrača od 18-20 godina kojeg će platit par stotina tisuća eura i za 2-3 sezone, kad se taj igrač dokaže, prodati ga za 10+ milijuna. Eventualno nekog kapitalca od 28-30 godina kojega će uvjeriti da će mu u Dinamu biti bolje nego u trenutnom klubu.

A to što je netko bio u Bayernu nije nikakva olakotna okolnost za nas, čak štoviše. Lako je u Bayern dovest nekog talenta koji, ako prođe prođe, ako ne prođe nikome ništa. Ljudi imaju pare.

Ovo dovođenje igrača, a pogotovo stranaca, od 26+ godina nema nikakvog smisla i dugoročno je za nas neodrživo. Osim ako taj igrač nije u onoj gornjoj skupini kapitalaca, ali takvih smo se malo nagledali u Dinamu.
  • BBB Sibenik
    5.5k
    Vratimo se svojoj akademiji, našim mladim igračima i razvijajmo je sve jače. Ako dovodimo strane igrače nek to budu dokazani igrači. Zaposliti SD koji zna posa, prezentirat mu našu viziju. Ako nam fokus bude da se okrenemo igračima iz francuske lige kupi za malo prodaj za puno, ovo puno još nismo vidili. Propast ćemo brzo.
  • SAS1987
    16.4k
    Ljudi, nama treba sportski direktor koji uz svoje pomoćnike, mreže poznanstva...može pronaći igrača od 18-20 godina kojeg će platit par stotina tisuća eura i za 2-3 sezone, kad se taj igrač dokaže, prodati ga za 10+ milijuna.prefontaine

Svakome treba takav :lol:
  • prefontaine
    1.3k

Eto onda, idemo tražit takvog. Znači nema dovođenja igrača starijih od 21 godine.

Na FM staviš filtere i šta ti izbaci, izbaci. Ja sam tamo 2003 u Dinamo uspio dovesti igrača, U17 reprezentativac Brazila, wonderkid samo takav. Dogodine prodan za 30 milijuna eura u Milan. Evandro Roncatto se zvao. Evo sad gledam, u stvarnosti se lik smucao po Bugarskoj i Cipru :rofl:
  • BBB Mataa998
    2.2k

Vratimo onda Marica nazad. Lijepo prica,poznaje ligu a i iskopat ce jos ponekog RPG-a
  • Dinaminjo
    1.4k
    Sumnjam da ce respektabilni sd doci igrati se sa nasim budzetom tj nedostatkom istog.

Svi ce se na neki nacin doci uciti.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.