• ksapi
    4.1k

Ne vjerujem ja nikad kvotama, ja nalazim pogreske na njima i kladim se na to :smile:

A u ovoj situaciji mogu reci da je samo 2.30 na Dinamo pogreska, odnosno da je odredeni value na Rijeci i hajduku po 3.00. Tolko ste me razjebali, da jedva cekam da ova sezona zavrsi.
  • Neron53
    1.2k
    Mislim.da vise nitko istinski ne vjeruje u obranu naslova prvaka. Cak ni da mozemo dobiti tovare za tjedan dana. Nema niti jedne stvari koja bi bila povod za optimizam....
  • GeneralNapoleon
    908
    Sergej Jakirovic je najbolji trener kojeg smo imali od Bjelicinog prvog mandata.

Covjek je isto autor par sramotnih poraza. ALI u isto vrijeme je u konacnici sa daleko najnekvalitetnijim kadrom imao odlicne rezultate. Preuzeo je klub na -4 i na kraju zavrsio na +8 od drugoplasiranog sa 82 osvojena boda (Caciceva fenomenalna sezone: 81). Uz to je osvojio i kup te dosao do osminefinala konferencijske lige. I ove godine uveo klub u ligu prvaka.

Tek sada se vidi koliki kolosalni uspijeh je bio onaj niz pobijeda na prolijece koji nam je i donio naslov, gdje smo u 8 derbija imali 6 pobijeda i dva remija. Od toga tukli tovare dva pud za redom na poljudu.

Pljuvalo se po igri a cinjenica je da igra uopce nije bila toliko kriminalna koliko ju se predstavljalo. Prezentacije na terenu su bile podjednake onima slavljenog Cacica, samo sto je rezultat zbog kvalitete ekipe bio cesto puno neuvjerljiviji.

I sada nakon sto smo pokusali sa jos dva trenera, vidi cuda pomaka u igri nema. Mozda je i do toga sto je "tupi" Jakir uvidio da se sa ovim odronom ne moze igrat leprsav nogomet.

Cak i u ovoj sezoni smo na kraju krajeva najbolje izgledali pod Jakirom, svidjelo se to nekome ili ne.

Tako da je moj zakljucak kao general poslje bitke da je bila greska Jakira smijeniti, makar sam to tada i sam zazivao, jer je covjek najbolji trener kojeg smo imali jos od Bjelice.
  • ŽacZgb
    101
    99% ljudi je tražilo smjenu,jer kad ne ide najlakše je trenera smjeniti. Ali da,nakon sad već trećeg trenera se vidi da nije problem u njima.
    Tko god bu bio SD i trener na ljeto,čeka ih težak posao…
  • jedan u nizu
    11.9k
    Covjek je isto autor par sramotnih poraza.GeneralNapoleon

Malo vise od par.

Recimo poraz od Rijeke jucer nije sramotan kao poraz sam po sebi. Sramotna je igra koju smo prikazali i manjak volje.

Takav govor tijela su igraci imali vise manje cijelo vrijeme pod Jakirom.

Pljuvalo se po igri a cinjenica je da igra uopce nije bila toliko kriminalna koliko ju se predstavljalo.GeneralNapoleon

po meni je. Ono sto nam ove godine nije ulazilo, proslo proljece je. Nanizali smo pobjede ali smo se sve redom mucili i puno puta pobijedili sa 1-0 ili golovima u sudackoj nadoknadi, a nekoliko puta nas je spasavala greda ili stativa.

Ono sto nam sada ne ulazi, i gubimo bodove, to nam je prosle godine ulazilo, ili se dogadalo protivnicima.

Makni ove godine par greda i upisi golove, ili makni eurogol ili dva protivnika i prvi smo na tablici.
    Za proslu godinu napravi obrnuto i nismo prvi.

Ne kazem da je na srecu osvojio prvenstvo, ali daleko od toga da je on maksimum izvukao iz ove ekipe, i cijelo vrijeme je ekipa izgledala jadno pod njim.

Ne kazem da je sad sve bajno, ali govoriti da smo pod njim samljeli sve je skroz promaseno.
  • GeneralNapoleon
    908
    Malo vise od par.jedan u nizu

Pa dobro imamo Spartu 4:1, Ballkani 2:0, Loksu 3:0 i Paok 5:1. To se da nabrojat na prste jedne ruke. Za mene je to par. Ako nisam nesto zaboravio sad.

ali govoriti da smo pod njim samljeli sve je skroz promasenojedan u nizu

Tu si me krivo shvatio. Uopce nisam htio rec da smo sve samljeli. Jer kao sto kazes grcevito smo pobijedivali utakmice sa uglavnom jednim golom razlike.

Moja poanta je da ova ekipa nema kvalitete da drugacije pobijeduje u serijama. I da je on to shvatio na vrijeme.

Takoder mi je poanta da je i pod Cacicom bio uzasqn nogomet sto neki tu totalno zaboravljaju. Samo je on imao puno jaci kadar koji je to rijesavao prakticki sam od sebe. Uvjeren sam da bi recimo i sa Jakirom mljeli da je imao takav kadar.

Vjerojatno jos i vise kad je i sa ovim odronom od kadra igrao podjednako kvalitetan nogomet.

Ono sto nam sada ne ulazi, i gubimo bodove, to nam je prosle godine ulazilo, ili se dogadalo protivnicima.jedan u nizu

A ovo je donekle tocno ali smo i pod Jakirom papogotovo na jesen gubili bodove u utakmicama koje smo lagano mogli dobit u hendikepu po prikazanome.

Recimo poraz od Rijeke jucer nije sramotan kao poraz sam po sebijedan u nizu

A meni je ovo iskreno najsramotniji poraz ne znam od kada. Sramotniji od svih Jakirovih sramota. Jer nas je jednostavno ogolio do koze. Od igre do pristupa i rezultata je sve maksimalni uzas. A najgore je da je taj poraz dosao kada je bilo najvaznije. Suprotno nasem najjaci kad je najbitnije. I zato mi je najveca sramota.
  • DrawTube
    6.2k
    Pa dobro imamo Spartu 4:1, Ballkani 2:0, Loksu 3:0 i Paok 5:1. To se da nabrojat na prste jedne ruke. Za mene je to par. Ako nisam nesto zaboravio sad.
    Najgori poraz u povijesti Lige Prvaka?
  • GeneralNapoleon
    908

Kako sam to uspio zaboravit :lol:

Al opet 5 komada se jos uvijek da nabrojat na prste jedne ruke. I treba rec da retrospektivno gledajuci kako nam se obrana drzi ove sezone i pod drugim trenerima taj poraz dijeluje puno blaze nego u tom trenutku.
  • jakov1
    464
    Sergej Jakirovic je najbolji trener kojeg smo imali od Bjelicinog prvog mandata.GeneralNapoleon

Reci jednu stvar po kojoj je bio bolji od Čačića.
  • ElDorado
    2.2k
    Pod Jakirom smo igrali ko gnoj ali smo bili prvaci. Poslije njega i dalje igramo ko gnoj ali necemo biti prvaci. Suma sumarum
  • Noel
    8.7k
    Sergej je najveći krivac za ovu kriminalnu sezonu. Njegove ljetne pripreme su bile kriminalne. Ozljeda za ozljedom. Ekipa izgleda na terenu kroz cijelu sezonu ko da nema snage za 20 minuta. Psihički neću ni govorit. Ostavio je kaos skupa sa Marićem i onima u upravi i IO koji su ih postavili na tako važna mjesta u klubu.
  • Sibirski plavac
    3.7k
    Nemoj tako. :rofl: Gospon Jakir ima hordu fanova ovdje koji i dalje ne mogu preboliti odlazak. Samo radi njih se nadam da opet jednog dana sjedne na klupu Dinama, da ne slušamo konstantne žalopojke.
    Kult ličnosti kojeg dotični ima kod određenog broja navijača Dinama nije imao ni Bjelica nakon onog brutalnog prvog mandata.
  • GeneralNapoleon
    908

1. Covjek je sa puno nekvalitetnijom ekipom igrao podjednako dobar nogomet. I jedini razlog sto su rezultati bili vise na knap je to sto je ekipa bila kvalitetno inferiorna.

2. Zna da postoji cak 5 zamijena i koristi iste, a ne mijenja u pet utakmica jednom u 97. minuti.

3. Nema problema ubacit i mlade igrace ako pokazuju da su dobri.

4. Osvojio je prvenstvo sa 82 boda u usporedbi sa Cacicevih 81, ako cemo uzet cijelu sezonu.

5. Primili smo prosle sezone samo dva gola vise nego kod Cacica uz 5 clean sheetova vise makar nam obranu igraju da ne velim kaj.

6. Osvojio je kup za razliku od Cacica koji je ispao protiv Sibenika.

7. Nije se posvadio sa svime i svacime nego je ocito imao slvacionicu iza sebe do samog kraja.

8. Ima 2,20 b/u u 60 utakmica sa Dinamom dok Cacic ima 2,08 b/u u 49 utakmica u zadnjem mandatu.

Nekako mi je dojam da iz ocaja prevladava neka nostalgija za Cacicom jer smo tada zadnji put bili dominantni. Ali ocito ljudi zaboravljaju koliko je i sa njim mucenja bilo i koliko smo djelomicno uzasno igrali. A sve to sa nemjerljivo jacom ekipom.

Stalno se spominje kako je mlatio tovare. Je mlatio ih je jednom kad je bila utakmica usred europskih kvalifikacija pa su dosli u pola eksperimentalnom sastavu sa onom trojicom od otraga. I mlatio ih je drugi put kad su dosli sa pola ekipe pod Lekom u Zagreb i gdje smo ih razbili sa najjacim sastavom.

Nitko ne spominje onu grozotu od derbija na poljudu 1:1 gdje smo jedva sa penalom dosli do x-a. Derbi kakve i sada igramo samo sto ih redovno gubimo.

Mogao bi sada jos i dalje duljit sa razlozima zasto to smatram ali mislim da je i ovo dovoljno. Tako da je po meni vrlo jasno da je Jakir bolji trener od Cacica iz jednostavnog razloga sto je sa puno slabijom ekipom uspio ostvarit poprilicno slicne ako ne i bolje rezultate.

Ne znam bas. Cinjenica je da smo u prvih 9 utakmica sezone imali 6 pobijeda 1 remi i 2 poraza.

Dobro i dominantno smo krenuli u prvenstvo samo sto je u derbijima bilo dosta lose.
    Makar onaj derbi na Maksimiru je i uz nedovoljno dobru igru nezasluzeno izgubljen.
    Dok je onaj remi protiv Rijeke najbolja utakmica protiv Rijeke ove sezone.
    Poraz protiv Bayerna je sramotan ali retrospektivno dok vidimo tko nas sve sad trpa uopce nije nikakvo cudo.

Takoder ne znam do kad cemo krivit njega sad i za ozljede. Na prolijece nekim cudom nismo imali te probleme. A gore od Biscanove fizicke spreme sigurno nismo bili pod Jakirom. Meni se cini da je veci problem sa terenima.
  • SjevernaStrana
    2.2k
    I, tu je krenulo, Sergej Jakirović i njegovi suradnici nisu imali milosti. Svjedočili smo kroz godine mnogim treninzima na pripremama, vidjeli svakakve trenerske zamisli i vježbe, ali teško se sjetiti da smo gledali ovakvo 'mučenje'. Naravno, dodatno je tu muku pogoršala i temperatura, koja se i ovdje rijetko spušta ispod 30 stupnjeva, a nakon više od sva sata treninga (uključujući i ono zagrijavanje), igrači kao da su jedva dočekali ulazak u ledenu kupku, koju su im kraj terena pripremili oružari i kondicijski treneri. Dakle, mijenjali su se kilometri 'suhe' trke s intenzivnim igrama s loptom, visokim presingom, završnicom... Pa onda nakon pet-šest minuta takve 'utakmice' opet trka, vježbe snage. I opet sve ispočetka. Neki su igrači pred kraj treninga već padali s nogu, drugi su se podbočili i duboko disali, Sandro Kulenović je nakon zadnjeg udarca i znaka za kraj legao na travu i ostao neko vrijeme u tom položaju, mladi igrači su u nevjerici vrtjeli glavom kao da su se pitali kako su to uopće izdržali. Bila je to prava 'ubijačina'.

Kriminalne pripreme :heart:

Slažem se s drugim kolegom gore. Volio bih vidjeti Sergeja Jakirovića na klupi Dinama kako vodi momčad u kojoj igraju igrači poput Oršića, Olma, Ivanušeca i ekipe, koja ima lijevog beka i ostale igrače i zamjene dostojne Dinama jer s ovim raspalim kadrom se i više nego dokazao. Bjelici, kojeg se spomenulo, i nije baš nešto išlo.
  • Bosskovitz
    14.9k
    E pa ova garnitura je zaslužila bar 15 godina tolerancijeGZomanid

Nikakvih 15 godina. Klub je napokon slobodan i demokratski, izbori su svake četiri godine. Borili smo se i izborili za to da nema nedodirljivih, od prošlog ožujka nadalje svi ovise o volji članova kluba. Kada dođu izbori, svaki član imat će pravo dati svoje mišljenje o tome tko bi klub trebao voditi naredne četiri godine i svaki član će za sebe procijeniti je li i koliko zadovoljan onime napravljenim u proteklom mandatu, odnosno je li Dinamovo proljeće opravdalo njegova/njezina očekivanja u dovoljnoj mjeri ili bi bolje bilo da su klubom nastavili vladati Hanžel, Barišić i Peras uz sekundiranje Otta Barića i njegove ekipe.

To je demokracija.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.