• Eduardo
    22.6k
    daj nemoj za*ebavat... kavez na stadionu ne rješava problem huliganizma i nasilja, može ga samo produbiti. I, tu sad uopće nisu u pitanju samo Boysi već šira slika. Taj jebeni kavez je ništa drugo nego represija. U samom startu guraš ljude u ulogu nekakvih zatvorenika i potencijalnih prijestupnika, bez da su učinili nešto loše.

Već hrpu puta je viđeno da zatvaranje ljudi u kaveze ne sprječava sukobe niti donosi sigurnost... može samo stvoriti dodatni revolt...

BTW, ultras kultura sama po sebi nije kriminal, daleko je od toga bez obzira na to kako je pojedinci percipirali i kakvu sliku o njoj stvarali mediji... niti jedan čovjek ne zaslužuje biti tretiran kao životinja - pa ni taj ultras, a još manje obični navijač. Kavezi pripadaju prošlosti, a prihvatiti ga kao sadašnjost mogu onog trenutka kad ga postave u lože stadiona gdje stoluju puno veći kriminalci.

kavez = suprotnost svemu što predstavlja sport - emocija, zajedništvo, strast...
  • The Undertaker
    6.8k
    Sve si dobro napisao. Nitko ne zaslužuje "po defaultu" da ga se stavi u kavez, čak i ako je pripadnik ultrasa. Osim ako ne zasluži kao jučerašnjim ponašanjem. Ljudi koji opetovano gađaju igrače i druge "civilne" tribine bakljama i sjedalicama zaslužuju kavez, zatvor, naplatu štete i zabranu pristupa utakmicama.
    Nema to veze sa sprječavanjem nereda ili nekom drugom agendom. Jednostavno, necivilizirano ponašanje ne zaslužuje civilizirani tretman, pogotovo ako se ponavlja.
  • miro
    5.8k
    kako bi ti bez kaveza riješio gostujuće navijače na Kranjči ili novom Maksimiru?
  • Olmic
    4.1k
    Nadam se da su si jucer u svlacionici jedni drugima izjebali mater pa da bar malo zivota pokazu
  • Eduardo
    22.6k
    Ljudi koji opetovano gađaju igrače i druge "civilne" tribine bakljama i sjedalicama zaslužuju kavez, zatvor, naplatu štete i zabranu pristupa utakmicama.The Undertaker

S ovim se slažem i nemam apsolutno nikakav problem da se krivci kazne na odgovarajući način i da im se onemogući pristup tribinama.

kako bi ti bez kaveza riješio gostujuće navijače na Kranjči ili novom Maksimiru?miro

Iskreno, puno me pitaš... postoje ljudi koji su plaćeni da raznim putem osiguraju "sigurnu zonu" za gostujuće navijače... u biti za sve na stadionu pa nek brinu o tome, počevši od samog dizajna stadiona. Ovdje samo iznosim svoje mišljenje jer mi je takav tretman u samom startu nehuman.
  • tom
    32
    Jel moguće da je rasprava uspjela doc do toga da se promoviraju ideje kaveza kao onaj na rujevici. Nekima bi stvarno trebalo iskopčat internet
  • miro
    5.8k
    Ne kao na Rujevici, nego npr ko na Opusu
  • tom
    32
    pleksiglas (i mreža) je nesto sasvim drugo od kaveza na rujevici (koji je kavez u najdoslovnijem smislu)
  • tom
    32
    Prestanite vise lagat, nijedna baklja nije pala na “civilnu tribinu”
  • NitkoBitan
    23.1k
    Nitko nema nista protiv pleksiglasa i zastitnih mreza. Kavez na Rujevici je unikatan primjer i pitanje je ima li slicnih primjera u svijetu dvoznamenkasti broj, to je apsolutno sramotno i za osudu.
  • miro
    5.8k
    na takvo ograđivanje sam ja mislio, ne na kavez
  • Eduardo
    22.6k
    "kavez" u normalnim ljudskim okvirima - da, ne - nehumano životinjsko zatvaranje ljudi na tribinu okovanu sa svih strana.
  • SAS1987
    16.2k
    Pozitivna strana takvih kaveza je što se kroz tjedan mogu koristiti kao kokošnjak :lol:

Away-Sectors-1.jpg
  • M94
    1.6k
    Nadam se da su si jucer u svlacionici jedni drugima izjebali mater pa da bar malo zivota pokazuOlmic

S obzirom na rezultate, to su već jedno 10 puta trebali napravit ove sezone, pa smo vidjeli da nema pomaka.
  • Kermit
    219
    Činjenica je da u zadnjih par godina puno više toga prolazi na tribinama.

Kavez nije za ljude, sigurno da postoji bolji način (mreža, pleksi, rov) za održavanje distance. Nismo mi jedini koji igraju nogomet i imaju taj "problem" s navijačima. Sigurno će se i tome voditi računa prilikom gradnje stadiona.

Baklje na tribini, da. Baklje u terenu, ne. Kad ju baciš u teren, uvijek postoji mogućnost da ćeš nekoga pogoditi, ili da će ti se omaknuti i otići prema civilnoj tribini. Jučer je jedna pala kod naših igrača koji su se zagrijavali.

Možemo mi pametovati, ali psihologija mase čini čuda. Nisu navijači izdvojena skupina da se na njih to ne primjenjuje.

Kako god, ovo jučer je za mene krivi način za iskazivanje nezadovoljstva.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.