• Mihaljević
    11.6k
    Ne želim da stranci budu okosnica u Dinamu, ne bi mjenjao Baturinu, Gvardiola i Modrića za 3 Bellinghema, 10 Mbappea i 5 Maradona itd. Uvijek će u mojem srcu imati prednost hrvatski igrači ispred "dokazanih" stranaca. Dinamov dres moraš zaslužiti kao svi igrači, a imam dojam da neki stranci uskaču u njega samo na osnovu toga što su baš - stranci. Ne bi mjenjao naše srebro za njihovih 10 zlata, baš me briga što će me oni nazvati rasistom.
  • Sibirski plavac
    3.5k
    Mislim da kolega Orc želi reći da mu smeta kaj su kada ide loše stranci prvi na udaru,pogotovo od novinara, a neki domaći koji nisu kvalitetom iznad njih prođu pomalo nezapaženo. Kangi se broje bonusi za gol i sprda ga se kad je zadnji put zabio, a nitko se nije 2021. pitao koji k će nam Deni Jurić, Mihajličenka i Ogiwaru se često među prvima stavljalo na udar kritika i samo čekao njihov prvi kiks, ali se Čabraju koji je za milijunsku odštetu doveden iz Gorice izignoriralo unatoč tome kaj nam nije donio ništa, Mbukua i Cordobu se tjera da odu zajedno s Marićem ali se nije tjeralo Atiemwena koji je u prvih godinu dana u Dinamu imao veličanstvena 3 gola.
    Mislim da je to ono što smeta neke, dvostruki standardi kad je u pitanju prosječan stranac i prosječan domaći dečko.
  • Droljo
    12.1k
    rasizmam je crnca nazvati crncem?Sbkbbb

Pitaj antu crnca iz Norwicha.

Da se uključim u raspravu o strancima. Nek ih bude. Ionak kod nas stranci brzo postanu domaći. Dudu, etto, ktc itd
  • blubach
    782
    zanimljivo je koliko su ljudi zlobni. Znaci uredno im smetaju Mmae, Kanga, Mbuku ali im je uredu da su se dovodili Bockaj, koji btw.Orc123

Platim ti gajbu pive ak nađeš igdje da je itko napisao da su ova 3 flop, a da je Bočkaj u redu pojačanje.
    Kangi se broje bonusi za gol i sprda ga se kad je zadnji put zabio, a nitko se nije 2021. pitao koji k će nam Deni JurićSibirski plavac

Također, u mojem krugu ljudi, svi su se pitali koji će nam k Deni Jurić.

Ne kužim čemu izmišljavanje nekakvog rasizma kojeg nema. Jednostavno smo dovodili ogroman broj i stranaca i domaćih upitne kvalitete, i po svima se kenjkalo jednakom mjerom. Pogledaj samo što se o Kuletu piše, dapače, još ga se više brani nego ikoga. Zamisli kolko bi rekli da je rasizam da se to o strancu sve pisalo???
  • GeneralNapoleon
    748

Mmaee, Kanga i Mbuku muce su flop a Pero je hrvatski Marcelo.

No need to thank me @Orc123.
  • Sibirski plavac
    3.5k
    Taylor jučer ni minute u kup tekmi. Većina standardnih prvotimaca ili startala ili dobila određenu minutažu, a on ništa. Lijevog beka je igrao novopridošli Schlupp kojeg je kasnije zamjenio igrač kojem je stoperska pozicija prirodna.

Nadam se samo da ova stalna praćenja Taylorove minutaže u Celticu neće rezultirati u razočaranju odnosno nedolasku u Dinamo. :rofl:
    Ma da, s obzirom da je scenarij Taylor po duljini trajanja sličan scenariju Ivanušec, ne bih se čudio da krajem sezone ili ode u neki drugi klub s kojim ga se povezivalo (Trabzon, Espanyol, klubovi iz championshipa) ili da čak produlji ugovor sa Celticom...
  • vlatkomarkovic
    321
    Ja nemam ništa protiv stranaca, samo se dosad pokazalo da precesto bili promašaj. Koji su i bili dobri su uglavnom bili skupi, tako da cijela ta logika gdje ćemo mi vani se igrati moneyballa, meni baš ne trži vodu.
  • austrijanac
    5.6k
    Nadam se da Fabio neće patit radi toga.

A Manenica skidam kapu na mudima.
    austrijanac

Samo se usudite.

Kakav crni Sopić

Trebaš biti poluidiot da to napraviš.
  • Praskaton
    3.5k
    Još uvijek se nadam da ćemo do kraja roka dovesti tog famoznog lijevog beka.
    Franjic je jako dobro rjesenje al što ako njegova ozljeda bude na duže,mi nemamo zamjene.Rpg to nije.Trener očito ne vidi Perkovica na toj poziciji.

Sve ostalo smo brojčano solidno popunjeni(kvalitetom možda ne al to se mora rjesavat na ljeto sa novim SD).
  • MarK
    857
    Ovo ružno napisano o strancima ne drži vodu. Siguran sam da svi prvo gledaju kvalitetu čovjeka i igrača. Ja sam u prvom redu za što više domaćih igrača, a nisam rasist. Zašto? Ako uzmemo u obzir da ulažemo otprilike isto u pojačanja kao Ferencvaroš ili Ludogorets, a jači smo od njih u čemu je tajna? Pa u tome što su njihovi domaći igrači truba. Naši najbolji stranci su igrači za donji dom liga petice kao i njihovi. Sučić, Baturina pa i Petko su definitivno za top 8. i oni su ta kvaliteta više. Pošto nemamo dobru skaut službu kako ćemo naći takve potencijale vani? Možemo ih samo odgojiti da nam donose ekstra kvalitetu. Stranci su tu samo dobra podrška, barem dok ne dignemo skauting na viši standard.
  • Zagi
    9.2k
    Vrlo je jednostavno.
    Doma nam je dostupna A razina lokalnog talenta, vani E razina francuskog npr.

Uvijek je bolje uzimati domaće iz tog razloga, jedini nam je problem mali pool igrača pa smo nekada primorani gledati van.
  • rokikaciga
    418
    Uvijek je bolje uzimati domaće iz tog razloga, jedini nam je problem mali pool igrača pa smo nekada primorani gledati van.Zagi

Slažem se. I kad ja velim da je netko "domaći dečko" koji bu "grizo travu" onda me se napada da prestanem s floskulama. Iako je već sto puta viđeno da je jasno da bu netko tko voli plavi dres otkad zna za sebe više dao od sebe svaku utakmicu, manju bi prigovarao ako mora i sjediti na klupi itd itd nego neki stranac kojem je svejedno jel igra za Dinamo, Toulouse, Bačku Topolu ili Orlando Pirates.
  • Jurki
    15.5k
    ovo jednostavno nije tocno.. jer onda slabiji klubovi nebi mogli ni tu klasu dopeljati..
    ako klub ima sistem rada u kojem je sve poslozeno.. mozes ti i izvana dopeljati odlicne igrace.. samo ih treba imati tko naci i vidjeti.
    Prvi primjer su Skandinavci.. odlican skauting ... dovode potencijale i dalje ih usavrsavaju i preprodaju Švabama, Francuzima itd.
    Naravno da mi moramo biti rasadnik domacih talenata, ali se moramo i okrenuti stranim trzistima.
    Pravi sd i skauting su rjesenje svih nasih problema. Samo treba po pitanju struke napraviti upgrade pa da vidis kakve ces rezultate postici.
  • Zagi
    9.2k

Ah kako koji. Daleko od toga da svaki domaći dečko grize travu.
    Za Franjića znaš da grize. Bar ste trebali znat.

Prednost igrača iz naše akademije je i to kaj su odmalena odgajani u tom " samo je 3 boda pozitivno uz dobru igru" duhu. Na to su navikli odmalena i nije im nikakav šok.
  • Orc123
    10.5k
    Sve je do skautinga koji je u Dinamu slab do nikakav! Ako jedan Ferenc ili Ludogorec mogu naci pojacanja vani i prakticki zivjeti samo na njima jer skole nemaju onda mi mozemo dovesti i za klasu bolje igrace ali neko ih treba naci......
    I dalje moramo imat ustaljenu praksu koja je dokazana...
    Kvalitetni mladi igraci iz skole, top talenri iz hnl po realnoj cijeni i pojacanja iz vana ......

Nikad se nece pogoditi sa svakim igracem i to je iluzorno i ocekivati.....!

Mi nikad nismo napravili i necemo napraviti rezultat bez kvalitetnih stranaca u ekipi, ni je jedan ozbiljan klub u europi nema samo vlastite igrace!
    Ako zelimo nastaviti raditi i dalje trebamo strance ali skauting se mora dici na vecu razinu s dolaskom novog SD.
bold
italic
underline
strike
code
ulist
image
url
mention
reveal
youtube
tweet
Add a Comment

Dobrodošli na Forum Zona Dinamo!

Zona Dinamo je Forum na kojem se okupljaju navijači i simpatizeri Dinama, te na jednom mjestu raspravljaju i informiraju se o klubu i svim ostalim stvarima koje imaju poveznicu s našim klubom. Ostali su dobrodošli kao gosti i u skladu s tim trebaju se i ponašati.